19 Απρ 2012

REDprofessor7: ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΠΟΧΗ ΖΥΜΩΣΕΩΝ !!!




Καλησπέρα σύγγαυροι.
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στον Πειραιά όπου σε κοινή τους συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο προπονητής της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους μετά το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Aν κάποιοι νομίζετε οτι θα κάτσω να αναλωθώ σε ένα άτυπο αφιέρωμα-μνημόσυνο στο Βάσκο, κάνετε λάθος. Είμαι της άποψης οτι ειδικά στον Ολυμπιακό το ρητό "ουδείς αναντικατάστατος" ισχύει 100%. Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν υπήρξε ένας Σύλλογος μη προσωποκεντρικός.



ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Το μόνο που έχω να πω χάριν αποτίμησης της τριετούς παρουσίας του Βάσκου στο τιμόνι της ομάδας είναι οτι είμαι από αυτούς που εκτίμησαν τον έργο του Βαλβέρδε και στα 1+2 χρόνια συνολικής παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας μας. Πρόκειται για έναν πραγματικό κύριο των γηπέδων με ήθος και ευγένεια και προπαντός με όρεξη για δουλειά. Είναι άνθρωπος ποδοσφαιρικά φιλοσοφημένος, χαμηλών τόνων που εποπνέει, εμπνέει και δείχνει σεβασμό προς όλους. Ποτέ δεν κατέφυγε σε μικρότητες και σε γραφικότητες και ακόμα και στις αποτυχίες πάντοτε εντόπιζε το λάθος και το αναγνώριζε με θάρρος και ανδρισμό όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε άνθρωπο του Ολυμπιακού.

Επειδή όμως ο Ολυμπιακός όπως προείπα ποτέ δεν υπήρξε προσωποκεντρικός Σύλλογος, επειδή η ιστορία του Ολυμπιακού είναι τόσο μεγάλη όπου στις χρυσές της σελίδες υπάρχουν χιλιάδες ονόματα αφανών αλλά και διάσημων ηρώων του παρελθόντος και επειδή το μεγαλείο του Ολυμπιακού είναι θέλημα Θεού να συνεχίσει να εξελίσσεται, είναι λογικό να πιστεύει κανείς ότι δεν σταματά η ζωή εδώ και ούτε πρόκειται να πέσουμε σε κανενός είδους μοιρολατρεία, εσωστρέφεια, σύγχυση η ακόμη και σε γραφικότητες.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Από την άλλη όμως εξετάζοντας με πιο βαθειά σκέψη το θέμα Βαλβέρδε, είμαι πεπεισμένος οτι ο Βάσκος αδικεί τον εαυτό του διότι απαρνείται (για όποιους λόγους) μια ευκαιρία να αποδείξει οτι μπορεί το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη με μια ομάδα που έχει φτιάξει ο ίδιος δεδομένου οτι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα οργανωμένη, με φιλοδοξίες, υγιής, οικονομικά ισχυρή και διοικητικά στέρεα. Ο Βαλβέρδε όντας προπονητής του Ολυμπιακού είχε την πολυτέλεια να ασχολείται στην ουσία αποκλειστικά με την Ευρώπη, να έχει ένα παχυλό συμβόλαιο που δύσκολα θα βρει στην Ισπανία ή κάπου αλλού και να γίνονται πραγματικότητα οι επιθυμίες του για απόκτηση παιχτών κλπ.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε και το περιβόητο προσωπικό πρόβλημα του Βαλβέρδε που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε. Με προβληματίζει λίγο για να πω την αλήθεια το γεγονός οτι το πρόβλημά του αυτό το θυμόμαστε κάθε φορά που ειναι να ανανεώσει με τον Ολυμπιακό αλλά τέλοσπαντων, εφόσον έχει τελειώσει πλέον το θέμα δεν αξίζει να το αναλύσουμε παραπάνω. Το μόνο σίγουρο πάντος είναι οτι το πρόβλημά μας δεν το κάνουμε "σημαία" αλλα μαχόμαστε με αυτό και προσπαθούμε για το καλύτερο, άλλωστε υπάρχουν και πολύ χειρότερα και χωρίς 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο και ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση. Το μυστικό είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και με καθαρή σκέψη για να μη "χαθούμε στη μετάφραση". Εύχομαι και πιστεύω να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από την Διοίκηση ώστε να καλυφθεί στο έπακρο το κενό που αφήνει ο Βάσκος και να συνεχίσει η ομάδα με την ίδια δυναμική στους στόχους της. Προβληματίστηκα από την δήλωση Μαρινάκη οτι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην διαδοχή κάπου στις αρχές Ιουνίου διότι φοβάμαι οτι θα ξαναέχουμε τα συμπτώματα της περασμένης σεζόν με τον κακό προγραμματισμό και την κωλυσιεργία στην προετοιμασία αλλά προσπαθώ να μην γεμίζω το μυαλό μου με κακές σκέψεις, τουλάχιστον όχι για τώρα.

Ήμουν από αυτούς που φώναζαν να σταματήσει η προπονητολογία όσο δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα επίσημο από την ΠΑΕ. Πλέον, δεδομένου οτι έγινε γνωστό το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βάσκο θεωρώ οτι μπορούμε να επιχειρηματολογούμε γύρω από τις προσωπικές μας απόψεις περί καταλλήλου και άξιου αντικαταστατή του Βαλβέρδε.


Είμαι της άποψης οτι πρώτα πρέπει να βρεθεί ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί και να χαράξει η ομαδα συγκεκριμένη πολιτική και νοοτροπία και μετά να αρχίσουμε την αναζήτηση νεου προπονητή. Ετσι λειτουργούν οι μεγάλες ευρωπαικές ομάδες και τα νοικοκυρεμένα κλαμπ του εξωτερικού. Πρώτα χαράσουν τακτική και μετά βρίσκουν τα κατάλληλα πρόσωπα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Τέλος θέλω να εφιστήσω την προσοχή σε όλους να μην παρασυρθείτε από τα γελοία δημοσιεύματα των επομένων ημερών, κανένα όνομα δεν έχει κλείσει, κανένας προπονητής δεν είναι σε συνεννοήσεις με τον Ολυμπιακό, όσο βολικό και όμορφο κι αν θα μας φανεί το γαϊτανάκι προσώπων που θα παρελάσει από τα πρωτοσέλιδα. Ας μείνουμε ενωμένοι, ψύχραιμοι και με καθαρή σκέψη διότι τα χαρακτηριστικά αυτά είναι οι μόνοι καλοί σύμβουλοι σε περιόδους αναζήτησης και ζυμώσεων.

Θα τα πούμε σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες σε νέο άρθρο που θα εμπεριέχει και την προσωπική μου άποψη για το τι χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού μας.

Καλό απόγευμα αδέρφια και μη μασάτε...




                                                                                                                      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7

2 σχόλια:

PROFESOR έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις είναι τα πράγματα. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν χρόνια ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο "κατεβάζουν" τις ομάδες τους. Μακάρι ο νέος προπονητής να συνεχίσει το έργο του Βαλβέρδε τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και έξω από αυτόν. Ο Βαλβέρδε κατάφερε να έχει όλους τους παίχτες μαζί του και να παίζουν γί αυτόν και να πίνουν νερό στ΄όνομά του.Mara sara

Καλημερα και ευχαριστω για το σχολιασμο. Ειναι πολυ σημαντικο αυτο που λες. Το παν στο ποδοσφαιρο και ειδικα στο υψηλο επιπεδο ειναι ο προγραμματισμος και η οργανωση. Δεδομενου οτι η διαφορα κλασης πλεον στον εγχωριο χωρο ειναι εμφανης μιας και ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διανυυν περιοδο κρισης αυτο αποτελει τεραστια ευκαιρια για τον Ολυμπιακο να αφοσιωθει στην οργανωση και στην προετοιμασια για το αυριο. Εφτασε ο καιρος να αλλαξουμε επιπεδο και οργανωτικα. Ευχης εργον θα ειναι να αναλαβει ενας προπονητης φιλοδοξος και ικανος που να οργανωσει τις ακαδημιες μας ωστε να εκπαιδευουν τα ταλεντα μας ακριβως επανω στο συστημα που παιζει η ομαδα για να τους προετοιμασει για την μερα που θα γινουν βασικα στελεχη της ομαδας. Ο Ολυμπιακος εχει και την πολυτελεια και την δυναμικη να μπορει να ασχολειται πλεον με αυτο το κομματι. Αυτο ομως ειναι και το επικινδυνο. Συνηθως οταν υπαρχει η πολυτελεια χρονου και συνθηκων τα αποτελεσματα δεν ειναι θετικα. Ευχομαι και ελπιζω να γινουν οι σωστες κινησεις απο πλευρας διοικησης και να προσπελαστου ο οποιες δυσκολιες παρουσιαστουν στην αρχη.