19 Φεβ 2013

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ !!!


Σύγγαυροί μου καλησπέρα.
Είναι γνωστό τοις πάσι οτι κατά τη διάρκεια μιάς κρίσης είτε κοινωνικής, είτε οικονομικής, είτε ηθικής, ανθούν κάποιες τάσεις και κάποιοι τομείς οι οποίοι δεν φημίζονται για την καθαρότητα, την διαφάνεια και την νομιμότητά τους. Ένα κλασσικό παράδειγμα των όσων λέω αποτελούν τα εκατοντάδες "ενεχυροδανειστήρια" που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια ανά την επικράτεια και καπηλεύονται την ανάγκη των συνανθρώπων μας για ρευστό. 



> Ξέρετε ποια "καταστήματα" λέω, αυτά που αγοράζουν κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί τις αναμνήσεις και τα οικογενειακά κειμήλια των ανθρώπων, αυτά που υπάρχουν υπόνοιες οτι τελούν το αδίκημα της κλεπταποδοχής, αυτά που οι ιδιοκτήτες τους πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του απλού κοσμάκη για χρήματα σε μια εποχή δύσκολη για την κοινωνία μας. Την ώρα λοιπόν που χιλιάδες συνάνθρωποι μας αγωνιούν για το μέλλον, την ώρα που κάποιοι οι οποίοι παλαιότερα ήταν νοικοκύρηδες άνθρωποι, σήμερα κυριολεκτικά ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι καθημερινά αυτοκτονούν μην αντέχοντας τον καθημερινό Γολγοθά, την ώρα αυτή λοιπόν κάποιοι αετονύχηδες, "μεγαλοκαρχαρίες" έχουν βρεί την ευκαιρία να πλουτίσουν περισσότερο, εφόσον έτυχε να έχουν μια κάποια οικονομική άνεση και άνοιξαν τέτοιου είδου επιχειρήσεις. 

> Θα αναρωτιέστε φυσικά τι σχέση μπορεί να έχει ένα αμιγώς κοινωνικό θέμα σαν αυτό που σας έχω μέχρι στιγμής παρουσιάσει, με τον Ολυμπιακό μας. Σήμερα το πρωί λοιπόν δέχτηκα ένα τηλέφωνο από πρόσωπο του στενού οικογενειακού μου κύκλου το οποίο ξέρει οτι ασχολούμαι με τα του Ολυμπιακού στο Ίντερνετ αλλά και στα Κοινωνικά Δίκτυα και μου μετέφερε την είδηση: 

"Ο ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ" !!!

> Ναι λοιπόν αδέρφια μου, είναι αλήθεια, ο πάλαι ποτέ "Ράμπο" του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που τόσα χρόνια παρίστανε τον "άνδρα", τον ηθικό, τον ζόρικο, τον μάγκα, τον αδέκαστο και τον δίκαιο, ο άνθρωπος που για κάποιους από εμάς ήταν παράδειγμα του "τα λέω έξω απ΄τα δόντια" και του "επιλέγω το δρόμο της αλήθειας πάντα" είναι από αυτούς τους μεγαλοκαρχαρίες που καπηλεύονται την ανάγκη του κοσμάκη για χρήματα.

> Η αρχή έγινε με την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό με μηδενικό συμβόλαιο κίνηση η οποία αποτέλεσε "προδοσία" για τον κόσμο του Ολυμπιακού που τον αγαπούσε απίστευτα, μιά κίνηση για την οποία αποφεύγει να μιλήσει ο "κύριος" Μητρόπουλος ακόμα και σήμερα. Τη συνέχεια έδωσε με την προκλητική - τραμπουκίστικη συμπεριφορά του εν λόγω Κυρίου σε πολλά γήπεδα της Επικράτειας με προπηλακισμούς και θερμά επεισόδια κατά αντιπάλων παραγόντων και αθλητών. 

> Αργότερα αποφάσισε να καταπιαστεί με την Πολιτική ! Σαν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κατέβηκε λοιπόν στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου στην περιφέρεια του Πειραιά. Φυσικά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ένα χαρακτηριστικό της προεκλογικής του εκστρατείας σαν υποψήφιος της Ν.Δ. ήταν τα χιλιάδες μηνύματα SMS που έστελνε σε κόσμο και ντουνιά λέγοντας το εξής εμετικό: "Αν τα ονόματα 'Τάσος Μητρόπουλος' και 'Ολυμπιακός' λένε κάτι στην καρδιά σας, σας περιμένουμε να μας ενισχύσετε στον αγώνα που δίνουμε για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα"

> Αυτή είναι λοιπόν η κοινωνική δικαιοσύνη την οποία ονειρεύεστε και σχεδιάζατε ως υποψήφιος Βουλευτής "κύριε" Μητρόπουλε; Αυτή είναι η κοινωνική ισότητα που θα προσπαθούσατε να προασπίσετε και να εμφυσήσετε στην πολύπαθη ελληνική κοινωνία; Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρατε έργο στην κοινωνία και στους εκατομμύρια ΜΑΛΑΚΕΣ που μια μερίδα από αυτούς μέχρι πρίν 20 χρόνια σας σήκωνε στους ώμους και σας θεωρούσε ίνδαλμα; 

> Φυσικά δεν κατηγορώ τον Τάσο Μητρόπουλο για κλεπταποδοχή καθώς δεν έχω στοιχεία για κάτι τέτοιο. Ούτε καν αιχμές δεν αφήνω για κάτι τέτοιο. Αυτό που με ενοχλέι όμως είναι ο τρόπος που προσπαθεί ο "κύριος" αυτός να πλουτίσει. Μπορεί να είναι πεντακάθαρος από άποψη νομιμότητος αλλά είναι παντελώς ακάθαρτος από άποψη ηθικής και κοινωνικής σκέψης.

> Τόσο χαμηλά έχεις πέσει ρε Ράμπο; Δεν σου φτάνουν τα εκατομμύρια που έβγαλες ως ποδοσφαιριστής, ως επιχειρηματίας (εστιατόρια Κορυδαλλός) και ως επί σειρά ετών παράγοντας του Ολυμπιακού; Τόσο άπληστος και διψασμένος για χρήμα είσαι ρε τραγικέ άνθρωπε; Εκεί έφτασες; Σε αυτό το έσχατο σημείο κατάπτωσης;  Να εκμεταλλεύεσαι τον πόνο και την ανάγκη του κόσμου για μετρητά και να αγοράζεις τις αναμνήσεις και τα οικογενειακά τους κειμήλια για ένα κομμάτι ψωμί;;;

> Να λοιπόν ο λόγος που ο Ολυμπιακός μας ουδέποτε υπήρξε προσωποκεντρικός Σύλλογος και ανέκαθεν ήταν Υπεράνω Προσώπων. Και ο λόγος έιναι απλός. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΕΣΤΩΝΟΥΝ, ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ! Είναι νομοτελειακό.

ΥΓ - Ήθελα να ήξερα ρε Ράμπο πως θα αντιδρούσες αν ερχόταν ένας 35άρης σε ένα από τα μαγαζιά σου και σου πρότεινε να αγοράσεις ένα ενθύμιό του, κάτι που αγαπάει πολύ, μια φανέλα του Ολυμπιακού με το όνομα σου στην πλάτη παραδείγματος χάριν. Τι τιμή θα έδινες για τον Μητρόπουλο του παρελθόντος; Φαντάζομαι αρκετά μεγάλη, γιατί ο Μητρόπουλος του παρόντος δεν αξίζει ΤΙΠΟΤΑ !!!
                                                                                                                                      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ