4 Οκτ 2012

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΗΤΤΗΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ !!!


Σύγγαυροί μου καλησπέρα.
Ανάμικτα συναισθήματα μας διακατέχουν για το χθεσινό μάτς της ομάδας μας. Ο Ολυμπιακός έκανε ξανά μια πειστική εμφάνιση μέσα στο Emirates επί της Άρσεναλ όμως γνώρισε την ήττα με 3-1. Όλως παραδόξως ο Ζαρντίμ έκανε ένα καταπληκτικό από πλευράς διαχείρισης παιχνιδιού κοουτσάρισμα, όλως παραδόξως η ομάδα ήταν οργανωμένη, με συνοχή, με αρχή-μέση και τέλος και με πάθος για αποτέλεσμα. Όμως όπως ήταν αναμενόμενο ήρθε η ήττα από μία πολύ καλύτερη ομάδα η οποία ευτυχώς για εμάς βρέθηκε σε ένα πολυ κακό βράδυ και έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι.


Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε με 3-1 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ, αλλά παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους "16" του Champions League. Παρά την ήττα, οι Πειραιώτες ικανοποίησαν με την εμφάνιση τους και το τελικό σκορ τους αδικεί, καθώς κατά διαστήματα έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Δημιούργησαν φάσεις στην επίθεση, πραγματοποίησαν αρκετές τελικές προσπάθειες και απείλησαν την αντίπαλη εστία, αγωνιζόμενοι με αυτοπεποίθηση, πάθος και θέληση στο παιχνίδι τους. Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας, βάση της εξαιρετικής τους απόδοσης, αναμφισβήτητα θα μπορούσαν να είχαν φύγει, τουλάχιστον, με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Αγγλία. 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο πρώτο μέρος, είχαν πλάνο και ήταν πολύ καλά οργανωμένοι, μη αφήνοντας τους Άγγλους να κάνουν φάση στο ματς. Την πρώτη τους τελική προσπάθεια οι "κανονιέρηδες" την πραγματοποίησαν στο 42' με τον Ζερβινιό, ο οποίος και σκόραρε, αλλά οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω και με πείσμα ισοφάρισαν στο 45' με καταπληκτική κεφαλιά του Μήτρογλου, ύστερα από υπέροχη σέντρα-ασίστ του Γκρέκο. Στην επανάληψη, όμως, οι "κανονιέρηδες" κατάφεραν να βρουν δίχτυα για δεύτερη φορά με τον Ποντόλσκι (56'), ενώ στις καθυστερήσεις (90+4) o Ράμσεϊ "έγραψε" το τελικό 3-1 με τους Νταμπλούχους Ελλάδας στο τέλος να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Έχασε μοναδική ευκαιρία ώστε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ο Μασάντο (36'), όταν και βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής του Μανόνε, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν άστοχο.


                                  
                                                   ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ


1) Ούτε αμυντικά λάθη, ούτε προπονητικά λάθη, ούτε τακτικά λάθη. Ο φετινός Ολυμπιακός της Ευρώπης πληρώνει την ανυπαρξία της Διοίκησής του. Ευτυχώς που λόγω έλλειψης ανταγωνισμού στις εγχώριες διοργανώσεις στέκεται υποφερτά. Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος... 

2) Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την εμμονή του προπονητή του στη χρησιμοποίηση του Μέγιερι στην Ευρώπη και του Κάρολ στην Ελλάδα. Ειδικα το δεύτερο γκόλ της Άρσεναλ, ένα γκόλ που έκρινε και την έκβαση του μάτς, είναι γκολ που τρώγεται λόγω έλλειψης παιχνιδιών και ρυθμού από τον τερματοφύλακά σου. Όπως και να το κάνουμε είναι λάθος να κάνεις ροτέισον στη θέση του τερματοφύλακα. 

3) Ο Ολυμπιακός στην καλύτερη εμφάνισή του για φέτος έφαγε 3 από μία Άρσεναλ που έκανε το χειρότερο παιχνίδι της. Φοβάμαι να αναλογιστώ τι θα γινόταν αν η Άρσεναλ δικαιολογούσε έστω και στο ελάχιστο το όνομα και την ιστορία της. 

4) Eπιτέλους πρώτη φορά στην πραγματική του θέση ο Μασάντο με άξιους συμπαραστάτες τους Γκρέκο και Σιόβα , αλλά και τον ηρωικό Μανιάτη να κόβει τους πάντες και τα πάντα. Τα παιδαριώδη λάθη όμως στην άμυνα του στοίχισαν. Τα δύο πρώτα γκολ προέρχονται από ηλίθια λάθη κάποιων ποδοσφαιριστών που απλά, η δεν μπορούσαν , η απλά βρέθηκαν σε κακό βράδυ. 

5) Ο Ντιακιτέ στα δεξιά ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνων. Ίσως και δικαιολογημένα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το παιχνίδι με την ΄Αρσεναλ, ήταν το πρώτο του μετά την περσινή σεζόν. Φανερά ανέτοιμος, αργός και χωρίς ανάσες εκτέθηκε από τους αντιπάλους και κυρίως από τον προσώπικό του αντίπαλο τον Ζερβίνιο.

6) Ο Μανωλάς όσο καλά παιχνίδια κι αν κάνει έχει στάνταρ 3-4 δυνατές "γκέλες" κατα τη διάρκεια του κάθε ματς, γκέλες οι οποίες "μυρίζουν" γκόλ. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται σαν βασικός σέντερ μπακ στον Ολυμπιακό, είναι σαφώς χαμηλού επιπέδου παίκτης και μετά απ' τις δηλώσεις του στην Αθλητική Κυριακή τις προάλλες που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε οτι "ως Αεκτζής λυπάται για το χάλι της ΑΕΚ" για μένα τουλάχιστον τελείωσε από τον Ολυμπιακό πριν κάν αρχίσει.  

7) Προσωπικά, χαίρομαι περισσότερο για τον Ολυμπιακό σήμερα, παρά για τον Ολυμπιακό του πρώτου αγώνα, με την Σάλκε στο Καραϊσκάκη. Νομίζω ότι βρίσκεται τώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν τον αγώνα με τη Σάλκε, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Θα μου πείτε, δικαιολογείται τόση αισιοδοξία, μετά από έναν χαμένο με 3-1 αγώνα με την Άρσεναλ; Εκείνο που σίγουρα δικαιολογείται, είναι η αυτοπεποίθηση. Η έλλειψη ηττοπαθούς διάθεσης, η μη υποχώρηση και η μη παραδοχή της ήττας.

8) Πλέον όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η κατάκτηση της 3ης θέσης του ομίλου και η έξοδος στο Europa League γίνεται βασικός στόχος της ομάδας και ως προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Πανομοιότυπο ξεκίνημα με την περσινή χρονιά αλλά καμμία σχέση ο Ολυμπιακός του 11 με αυτόν του 12. Ξεκινάμε λοιπόν για 2 καθοριστικά παιχνίδια (έξω-μέσα) με την Μονπελιέ (που μόνο εύκολη δεν είναι) και όπου μας βγάλει. Το σίγουρο είναι οτι ο Ολυμπιακός θα το παλέψει. Αν καταφέρει περισσότερα θα είναι υπέρβαση, αν καταφέρει λιγότερα θα είναι προϊόν των ολέθριων  τακτικών που ακολούθησε η διοίκηση το καλοκαίρι όσον αφορά τον σχεδιασμό. Άν πάλι καταφέρει να προκριθεί στο Europa νομίζω οτι άπαντες θα είναι ευχαριστημένοι.

9) Η Ιστορία ήταν εκεί στο Λονδίνο και μας περίμενε. Όπως ήταν πέρισυ στο Europa League. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακό όμω καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν σε άλλο πλανήτη και άφησε την Ιστορία να τον περιμένει. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η μοίρα συγχωρεί αυτούς που εκμεταλεύτηκαν τις ευκαιρίες έστω κι αν απέτυχαν, ποτέ όμως αυτούς που άφησαν τις ευκαιρίες ανεκμετάλευτες. 


ΥΓ1) Στις 4 Οκτωβρίου 1999 ένα τραγικό ατύχημα στο στενό των Τεμπών στέρησε την ζωή 6 οπαδών του ΠΑΟΚ που επέστρεφαν με λεωφορείο μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Όλα τα παιδιά ήταν από τον Σύνδεσμο Φίλων Π.Α.Ο.Κ. Κορδελιού. Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 ετών, Δημήτρης Ανδρεαδάκης 25 ετών, Χριστίνα Τζιόβα 18 ετών, Αναστάσιος Θέμελης 22 ετών, Γιώργος Γκανάτσιος 22 ετών, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 ετών. ΑΝΑΠΑΥΘΕΙΤΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΕΚΡΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. 

                                                                     ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7

2 σχόλια:

Μπράβο για το Υ/Γ αλλά για της επιλογές της διοικησης είναι πολυ νωρις να μιλάμε.

Φιλε Λευτερη κατ αρχας ευχαριστω για το σχολιασμο. Οσον αφορα το υστερογραφο νομιζω ειναι χαρακτηριστικο των ανθρωπων να τιμουν και να σεβονται τη μνημη των νεκρων και ειδικα οι οπαδοι του Ολυμπιακου, μιας ομαδας που εχει νεκρους και ξερουμε να τους τιμουμε. Τελος οσον αφορα τις επιλογες της διοικησης φυσικα και ειναι νωρις να κρινουμε το που θα φτασει αυτη η ομαδα αλλωστε ο χρονος ειναι ο μονος καθοριστικος παραγοντας. Ομως εμεις εδω σχολιαζουμε και ασκουμε κριτικη για τα ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ πεπραγμενα της Διοικησης και της Ομαδας γενικοτερα. Επετρεψε μου λοιπον να θεωρω εσφαλμενη την τακτικη της Διοικησης για την μεχρι τωρα πορεια της ομαδας σε Ελλαδα και Ευρωπη.