14 Μαρ 2012

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ



Στη συνέντευξη Τύπου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης (15/3) με τη Μέταλιστ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε πως αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την ομάδα η πρόκριση στους "8" του Europa League. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού στις δηλώσεις του τόνισε πως οι παίκτες του δεν πρόκειται να υποτιμήσουν την αντίπαλο τους και παράλληλα υποστήριξε πως η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί από το ποια ομάδα θα καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό της.



Επιπλέον ο Ερνέστο Βαλβέρδε επισήμανε πως δεν έχει καταλήξει για την συμμετοχή ή μη του Ντιόγκο στην αποστολή του αγώνα, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League αποτελεί πρόκληση για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές της.




Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Βαλβέρδε:



Για την πιθανή πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League:

"Είναι μεγάλη πρόκληση.

Είναι κάτι που αρέσει στους παίκτες, αλλά δεν το σκέφτονται υπερβολικά γιατί ξέρουν πως για να περάσουν στους "8" θα πρέπει να κοιτάξουν το αυριανό παιχνίδι".

Γιατί θεωρεί πως είναι πιο δύσκολη η ρεβάνς:

"Πιστεύω πως το αυριανό ματς είναι πιο καθοριστικό. Εμείς παίξαμε πιο κλειστά, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε ευκαιρίες. Αύριο το ματς θα είναι πιο ανοιχτό, γιατί όποια ομάδα χάσει θα αποκλειστεί και επίσης η Μέταλιστ έχει γρήγορους παίκτες μπροστά και θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους".

Για το αν ετοιμάζει την ομάδα για την διαδικασία των πέναλτι (ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου):

"Το σκέφτομαι (γέλια). Είναι μια πιθανότητα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αφήσουμε στη τύχη. Είναι μια διαδικασία και σκεφτόμαστε πως ίσως εκεί κριθεί το ματς".

Για τον καλό αγωνιστικό χώρο που δεν υπήρχε στο πρώτο ματς κι αν ευνοεί την Μέταλιστ που έχει γρήγορους παίκτες:

"Αυτό εξαρτάται από την πορεία του ματς. Όταν θα ξεκινήσει το ματς θα έχουμε προβάδισμα και θα μας ευνοεί και η ισοπαλία, ενώ ο αντίπαλος θα ανοιχτεί και θα ψάξει το γκολ. Εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να επιβάλουμε το ρυθμό μας, γιατί όποια ομάδα επιβάλει το ρυθμό της θα κερδίσει και το παιχνίδι".

Για το αν θα είναι στην αποστολή ο Ντιόγκο:

"Είναι μια πιθανότητα. Δεν ξέρω αν θα είναι ακόμα στην αποστολή. Θα πρέπει να το σκεφτώ".

Για το αν θα παίξει για να κρατήσει το μηδέν ή για να κερδίσει (ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου):

"Δεν μπορούμε να στηριχτούμε πάνω στο αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Θα παίξουμε σαν το αποτέλεσμα να είναι 0-0 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Για το αν οι ποδοσφαιριστές του υποτιμήσουν την Μέταλιστ λόγω του 0-1 στο πρώτο ματς:

"Μην έχετε αμφιβολία πως ξέρουμε την αξία των παικτών της Μέταλιστ. Τους κερδίσαμε εκεί, αλλά ήταν πολύ δύσκολο όπως θα είναι και τώρα δύσκολο. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τον αντίπαλο".

Για το αν θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς ο Ολυμπιακός κι αν το ματς θα κριθεί στη μάχη της μεσαίας γραμμής:

"Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά στο πρώτο ματς, όμως θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Σίγουρα ξέρουμε για την επιθετική ικανότητα της Μέταλιστ, όμως εμπιστευόμαστε και τη δική μας επιθετική ικανότητα".

Για τις δυσκολίες που έχει ο Ολυμπιακός ώστε να παίζει καλά και να έχει επιτυχίες σε Ευρώπη και Ελλάδα:

"Το να μπορέσεις να έχεις καλή απόδοση σε τρεις διοργανώσεις είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο τις ελληνικές. Ειδικά στο Europa League όπου παίζεις το βράδυ της Πέμπτη και μετά θα πρέπει να συγκεντρωθείς για το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλο ένα ματς στο Europa League κι αυτό σκεφτόμαστε γιατί αν δεν το κερδίσουμε δεν θα έχουμε άλλο. Αν το κερδίσουμε θα μπορούμε να σκεφτόμαστε παρακάτω".

Για το αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα κι αν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη:

"Έχω μια γενική ιδέα, έχω καταλήξει στο τι θα κάνω. Όσο για τις αλλαγές, την Κυριακή είχα κάποια πράγματα στο μυαλό, την Δευτέρα είχα άλλα. Θα δω τι θα κάνω...".

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει το πιο ισχυρό ρόστερ από τα τρία χρόνια που έχει κάτσει στον πάγκο και αν μπορεί να γράψει ιστορία:

"Οι άνθρωποι που δουλεύω κάθε φορά είναι οι καλύτεροι και είναι ό,τι καλύτερο έχω αφού μαζί προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Το αυριανό ματς είναι μια πρόκληση για εμάς, κάτι πολύ όμορφο και όλοι μαζί και ο κόσμος μαζί, θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Το ματς όμως είναι πρόκληση και για την Μέταλιστ, γι'΄αυτό εμείς θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε".