31 Μαΐ 2012

REDprofessor7: ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ Η "ΚΟΛΩΝΙΑ" !!!


Καλησπέρα σύγγαυροι
Προσπάθησα αρκετή ώρα να βρώ τίτλο γι' αυτό το άρθρο αλλά μάταια. Στο ίδιο έργο θεατές; Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου; Κρατάει χρόνια η "κολώνια"; Ομολογώ οτι δεν μπορώ να διαλέξω κάποιον απ' αυτούς.  Στην τύχη λοιπόν αδέρφια μου επιλέγω τον τρίτο διότι μ' αρέσει ο αριθμός 3, έχει και σημειολογικό χαρακτήρα δεδομένου οτι το Σάββατο στο ΣΕΦ θα γίνει το 3-2 και ο Ολυμπιακός μας θα στεφθεί πανηγυρικά μπροστά στον πύρινο λαό του Πρωταθλητής Ελλάδος έπειτα απο 15 ολόκληρα χρόνια πράσινης ΧΟΥΝΤΑΣ. 


Ο ΑΓΩΝΑΣ

Έτοιμος να πανηγυρίσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας ήταν ο Ολυμπιακός στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ, αλλά οι Αναστόπουλος, Σχινάς, Μπήτης, είχαν διαφορετική άποψη! Οι ερυθρόλευκοι είναι εμφανώς σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμη κι έτσι είναι δύσκολο να κερδίσουν στο "5 εναντίον... 8". Στο 15' οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με +11 (17-28) και τότε ξεκίνησαν τα αίσχη των "γκρι". Το ημίχρονο έκλεισε με 36-38 για τον Ολυμπιακό και τον Θανάση Γιαννακόπουλο να κάνει "ντου" στους διαιτητές διαμαρτυρόμενος σε έξαλλη κατάσταση γιατί τον... αδικούσαν! Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Σχινάς χτυπήθηκε από "κάποιους" στη φυσούνα! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άφησαν τις "μαγκιές" στον Άντιτς και ξεκίνησαν να προκαλούν τον Ντόρσεϊ (ειδικότερα ο Σμιθ), με τον Αμερικανό να αποβάλλεται με δύο τεχνικές από το ματς. Λο (16π., 2ασ., 10rkg) και Σπανούλης (8π., 5ρ., 8ασ., 13rkg) υπέρτεροι των ερυθρολεύκων, ενώ βοήθησαν Ντόρσεϊ (8π., 8ρ., 3κλ., 5λ.) και Άντιτς (11π.). Μπατίστ (23π., 11ρ.), Καϊμακόγλου (12π., 4ρ.), Γιασικεβίτσιους (12π., 7ασ.) και Διαμαντίδης (15π., 6ρ.) οι καλύτεροι των γηπεδούχων. Ο τίτλος πλέον θα κριθεί στον πέμπτο και τελευταίο τελικό το Σάββατο (2/6, 19:00) στο ΣΕΦ...

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Οι ερυθρόλευκοι διεκδίκησαν στα ίσα το ματς και αν ο ΠΑΟ δεν είχε την κλασική εύνοια των ρέφερι στο παιχνίδι, το σίγουρο είναι πως ο το πρωτάθλημα θα είχε τελειώσει από την Τετάρτη. Ωστόσο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θέλησε να δώσει αυτή την "δικαιολογία" στους παίκτες του και με το τέλος του αγώνα, ποιος είδε τον "Ντούντα" και δεν τον φοβήθηκε. Ο Σέρβος τεχνικός των Πειραιωτών ήταν έξω φρενών με τα λάθη των παικτών του στο 4ο δεκάλεπτο και οι φωνές του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ ακούγονταν παντού! Ο Ίβκοβιτς "άστραψε και βρόντηξε", διότι είδε πράγματα που δεν του άρεσαν μέσα στο παρκέ και φρόντισε να δώσει σε όλους να καταλάβουν πως αυτά τα λάθη απαγορεύονται στον τελικό του Σαββάτου. Με αυτό τον τρόπο ο "Ντούντα" θέλησε να "ξυπνήσει" τους παίκτες του Ολυμπιακού και να τους έχει σε εγρήγορση για τον 5ο τελικό. Στον Ολυμπιακό, όμως, είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με την απαράδεκτη ανοχή των διαιτητών και του κομισάριου του αγώνα προς τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κάνει ό,τι γουστάρει στο γήπεδο και μένει μονίμως ατιμώρητος. Η τηλεοπτική μετάδοση ίσως να επιδίωξε να... κρύψει το γεγονός, αλλά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είδαν με τα μάτια τους τα αίσχη που σημειώθηκαν στο ημίχρονο.

ΧΟΜΠΙΤΟΛΟΓΙΕΣ
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αν και συνηθίζει να κάθεται στα επίσημα και να παρακολουθεί τα παιχνίδια, αυτή την φορά αποφάσισε να κάτσει στις front-court πολυθρόνες, οι οποίες βρίσκονται στο παρκέ του γηπέδου. Δηλαδή, τώρα που βλέπει τα ζόρια θέλησε να κάνει το κομμάτι του, ώστε να βρίζει και να τρομοκρατεί τους διαιτητές ανενόχλητος, επιδιώκοντας καλύτερα σφυρίγματα για την ομάδα του. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, λοιπόν, στο ημίχρονο, όντας εκτός εαυτού, σηκώθηκε από την πολυθρόνα του και έκανε κανονικό ντου στον αγωνιστικό χώρο, κινούμενος με "άγριες" και απειλητικές διαθέσεις προς τους διαιτητές, και κυρίως προς τον ρέφερι Τόμι Σχινά, όντας εξαγριωμένος με τις αποφάσεις του. Βλέπετε, ο Σχινάς προσπάθησε να παίξει "50-50" στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ και σου λέει... "τι κάνει αυτός;". Αυτό, βέβαια, είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Σχινάς στην επανάληψη να σφυρίζει σε πράσινο φόντο. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος κάνει ό,τι γουστάρει και μένει ατιμώρητος εδώ και χρόνια, μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, βρίζοντας... θεούς και δαίμονες, με τους μπράβους του με δυσκολία να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Και όπως καταλαβαίνετε έδωσε το κακό παράδειγμα και σε ορισμένους άλλους οπαδούς των πρασίνων, οι οποίοι αφού είδαν τον πρόεδρο τους να κάνει επίθεση και να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, πήραν θάρρος και έκαναν το ίδιο, κινούμενοι με απειλητικές διαθέσεις προς τους ρέφερι. Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν σταμάτησε να βρίζει, να απειλεί και να επηρεάζει τους διαιτητές από την θέση του, κάνοντας ό,τι μπορεί ώστε να επηρεάσει πράγματα και καταστάσεις, αλλά και για να "δυναμιτίσει" την ατμόσφαιρα.

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΟΛΟΓΙΕΣ
Ορισμένοι θα φροντίσουν να αποθεώσουν το μεγάλο ματς που έκανε ο Μάικ Μπατίστ στον τέταρτο τελικό, έχοντας σημειώσει 23 πόντους, μετρώντας μάλιστα 11/14 βολές. Το να πηγαίνει στην "γραμμή της φιλανθρωπίας", βέβαια, του έγινε συνήθεια, καθώς ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού κέρδισε 9 φάουλ. Όποιος παίκτης του Ολυμπιακού τον άγγιζε ή τον πλησίασε κοντά στην ρακέτα, οι διαιτητές φρόντιζαν να τον τιμωρούν.Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως αν και ο Μάικ Μπατίστ κέρδισε εννέα φάουλ, εκείνος χρεώθηκε μόλις με δύο, παίζοντας για 30 λεπτά, ενώ οι Ντόρσεϊ-Χάινς μαζί μέτρησαν 4 φάουλ υπέρ τους, από δύο ο καθένας. Και κάπως έτσι ο σέντερ του Παναθηναϊκού έκανε το δικό του... πάρτι κάτω από τις δύο ρακέτες του ΟΑΚΑ.

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΣΕΦ
Ο Ολυμπιακός θα νικήσει στον πέμπτο τελικό τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα πάρει το Πρωτάθλημα. Το ενδεχόμενο αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, διότι οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Αυτά τα πράγματα είναι φανερά και δεν αλλάζουν. Η εικόνα των Πειραιωτών στους τελικούς είναι ανώτερη. Έχουν παίξει καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με το "τριφύλλι". Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ειδικά όταν αγωνίζονται στην έδρα τους "μεταμορφώνονται" πάντα προς το καλύτερο. Και αυτό συμβαίνει από το ξεκίνημα της χρονιάς. Μόνο από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασαν και αυτό συνέβη στο τέλος. Όποια άλλη αντίπαλη ομάδα έχει έρθει να παίξει μπάσκετ στο Φάληρο, είτε από την Ελλάδα, είτε από την Ευρώπη, έχει παραδοθεί στις "άγριες διαθέσεις" του Ολυμπιακού. Ο νόμος του... ΣΕΦ εκτιμώ πως θα επικρατήσει.

Το sold-out είναι δεδομένο αλλά όσοι πάνε στο ΣΕΦ στον πέμπτο τελικό θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν ταινία στο σινεμά, ούτε να δουν... θέατρο. Πρόκειται για το ίσως σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού τα τελευταία 15 χρόνια. Αν η ομάδα κερδίσει τότε θα κατακτήσει το πολυπόθητο Πρωτάθλημα Ελλάδας, ύστερα από 14εις αποτυχημένες σεζόν, βάζοντας τέλος εποχής στο "τριφύλλι". Η ατμόσφαιρα θα πρέπει να "ξεχειλίζει" από πάθος, τραγούδι, ρυθμό, παλμό και χειροκρότημα, από την προθέρμανση έως το τέλος του αγώνα, όπως συνέβη στον τρίτο τελικό στο Φάληρο. Να φωνάζει, όμως, ΌΛΟ το γήπεδο και όχι μόνο οι οργανωμένοι στο πέταλο. Στήριξη στους ερυθρόλευκους όταν θα κάνουν επίθεση και αποδοκιμασίες προς τον αντίπαλο όταν οι Πειραιώτες θα αμύνονται.

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να μεταφέρουν την θετική τους ενέργεια προς τους παίκτες και να επηρεάσουν, παράλληλα, την ομάδα του Παναθηναϊκού με τον παλμό τους από την κερκίδα. Και να δείξουν υπομονή και στήριξη στην ομάδα, είτε αν θα είναι μπροστά στο σκορ, είτε αν θα βρεθεί πίσω. Να μην σιγήσουν αν τα πράγματα κυλήσουν δύσκολα και να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους σε όλο το παιχνίδι. Ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας και θα είναι υπερπολύτιμος στον πέμπτο τελικό. Πρέπει γίνει ένα ματς έδρας, με "καυτή" ολυμπιακή ατμόσφαιρα, ΔΙΧΩΣ, όμως, ακραίες και καταδικαστέες συμπεριφορές. Αν η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσιαστεί στο παρκέ όπως πρέπει, αποφασισμένη, δυνατή, γεμάτη από ενέργεια και αυτοπεποίθηση, με τον φίλαθλο κόσμο στις εξέδρες στα καλύτερα του, το πρωτάθλημα δεν χάνεται.

EΠΙΛΟΓΟΣ
Το Σάββατο έρχονται αντιμέτωποι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, δεν είναι ένας απλός αγώνας..Πρέπει να πέσει αυτό το σάπιο σύστημα (με προεξέρχοντες τους δημοσιογράφους), δεν υπάρχει επιστροφή, μόνο το ερυθρόλευκο Πρωτάθλημα. Να μην πέσουμε όμως στην παγίδα τους. Μπορεί να μας προκαλέσουν για να γίνουν επεισόδια. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας επηρεάσει. Το μήνυμα πρέπει να περάσει σε όλους. Εκδίκηση μέσα στο παρκέ. Να τα δώσουν όλα και οι παίχτες και οι προπονητές. Τα υπόλοιπα να τα αφήσουν σε εμάς. Tο Σάββατο είναι το κρισιμότερο παιχνίδι από τότε που μπήκαν οι Αγγελόπουλοι στην ομάδα. Παίζονται πάρα πολλά, πολλά περισσότερα από ένα Πρωτάθλημα, έστω και το πρώτο μετά απο 15 χρόνια. Το κλίμα πολώνεται πολύ άγρια με την ανακοίνωση που έβγαλαν και με την φήμη πως αρχηγός αποστολής θα είναι ο Δημητράκης. Ο καθένας που θα βρεθεί στο ΣΕΦ ειναι υπεύθυνος για τον εαυτό του αλλά και για το εν δυνάμει παραστατιθέντα "διπλανό" του. Ας μην γκρεμίσουμε οτι καλό έχει αρχίσει και χτίζεται. Αυτό θέλουν, θα τους κάνουμε το χατήρι; ΟΧΙ !!!

Απλά το παραμυθάκι του Εξασφύριχτρου για φέτος παίρνει παράταση 3 μέρες ακόμη. Κάνανε το λάθος και τράβηξαν τα πράγματα έτσι ώστε να έρθουν στον Πειραιά για 5ο ματς. Αυτή τη φορά ούτε "φρένο" θα πέσει στην 4η περίοδο και το πιθανότερο σενάριο είναι την Κυριακή το πρωί το 73-38 να φαντάζει ευχάριστη ανάμνηση μπροστά σε αυτό που θα έχει συμβεί. Το Πρωτάθλημα αυτό δεν χάνεται μάγκες μου... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!

              TA ONEIΡΑ ΜΑΣ, ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ !!!


ΥΓ1:Oποιοδήποτε παρατράγουδο συμβεί στο ΣΕΦ το ερχόμενο Σαββάτο θα αποβεί εις βάρος του Ολυμπιακού μας. Δεν θέλουν και πολύ αδέρφια μου "αυτοί" ώστε με την πρώτη "στραβή" να διακόψουν το ματς, να το αναβάλλουν και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι γνωστές μεθοδεύσεις προς όφελος πάντα του Εξασφύριχτρου. Τέλος καλά θα κάνουν ΚΑΠΟΙΟΙ να μην δυναμιτίζουν το κλίμα εν' όψει Σαββατου και να μην παροτρύνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού να δημιουργήσει τρομοκρατική ατμόσφαιρα διότι έτσι πολύ απλά... παίζουμε το παιχνιδάκι τους.





YΓ2: Για την ομάδα πόλο ό,τι και να γράψουμε θα είναι λίγο! Τί να πει κανείς για αυτόν τον άθλο των παιδιών του Θόδωρου Βλάχου, που αν και αναγκάστηκαν να παίξουν για τέσσερα τουλάχιστον λεπτά στην δεύτερη περίοδο με παίκτη λιγότερο και με τον Νίκο Δεληγιάννη να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια από το 12ο λεπτό έφυγαν θριαμβευτές από το κολυμβητήριο του Λαιμού, σπάζοντας στην παράταση με 10-9 την έδρα της Βουλιαγμένης! Με ηγέτη και αρχισκόρερ έναν καταπληκτικό Γιάννη Φουντούλη, που πέτυχε έξι γκολ οι μόνιμοι Πρωταθλητές Ελλάδας έκανα επίδειξη δύναμης και με αέρα πρωταθλητή έκαναν το break. Μια εκτός έδρας νίκη, που δίνει την δυνατότητα στον αυτοκράτορα της πισίνας Ολυμπιακό να προηγηθεί με 2-1 και να γιορτάσει την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου τίτλου του το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά στον κόσμο του που αναμένεται να γεμίσει κάθε γωνιά του κολυμβητηρίου, πολύ απλά γιατί το ΑΞΙΖΕΙ!









                                                                                                                           ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7










ηγή: redplanet)

6 σχόλια:

ante geia!!!! sto eksoxiko pali tha to sikwsoume!!!!

Βαζελακο δεν σβηνω το σχολιο σου αν και κανονικα θα επρεπε γιατι ειναι ανωνυμο. Το συνηθιζετε εσεις οι λαγοι να κανετε τετοιες ανωνυμες παρεμβασεις και να τσακωνεστε με κλειστες πορτες και τοιχους τα βραδια. Πως τολμας και λες εξοχικο το ΣΕΦ βλακακο απο τη στιγμη που οι νικες ειναι 42-12 για τον Ολυμπιακο; Με την ιδια λογικη στη μπαλιτσα πως θα επρεπε να αποκαλω την εδρα σου που οι νικες ειναι 14-12 για τον Ολυμπιακο παλι; Πως θα επρεπε να το πω ρε βαζελα πουθενα; Σπιτι μου; Το Σαββατο ελα μπουκωμενε και θα καλοπερασεις...

Εντάξει θα το σηκώσετε άντε πάρε τα χάπια σου τώρα

Βαζελακο ελα και εχεις να φας πολυ ματσουκι.....αγορινα...ασε τα εξωχικα και τρεχα να μαζεψεις την αδερφη σου..την πηρε το ματι μου στην οδο Φυλης!!!!

Και τωρα ΕΛΑΤΕ στο Σεφ το Σαββατο να δειτε πως σας ..... ο Πειραϊας,τα ακουσαν τα γαλλικα τους και οι οπαδοι σας και οι κωλο διαιτησια.Ειμαστε πιο σκληροι για να πε8ανουμε.O ψευδοπρωτα8λητης δεν τα γλιτωνει το Σαββατο στο ΣΕΦ

ΒΑΖΕΛΑΚΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕΦ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΛΕΟΝ