30 Σεπ 2012

ΤΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ... ΚΟΥΤΣΑΙΝΟΝΤΑΣ !!!


Σύγγαυροί μου καλημέρα.
Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Περιστέρι με τους 3 βαθμούς της πύρρειας αυτής νίκης στην τσέπη. Έκανε το 5 στα 5 και συνεχίζει ακάθεκτος (και μόνος) την κούρσα του για το 40ο του Πρωτάθλημα. Χάρις σε ένα "έξυπνο" γκόλ του Νταβίντ Φουστέρ στο 32ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκόρ και έκανε το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκόρ της αναμέτρησης. Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που να είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μας, όμως αυτό που μετράει όσο κλισέ κι αν ακούγεται είναι η νίκη και η επιτυχής απόδραση από μία έδρα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει. Στόχος επετεύχθη λοιπόν, με απώλειες μεν, επιτυχώς δε.



Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κάρολ. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Ο Μοδέστο ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Μανιάτη σε θέση μέσα δεξιά στην τριάδα του κέντρου και τον Ιμπαγάσα σε θέση μέσα αριστερά. Ο Φουστέρ κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μασάντο την αριστερή και ο Μήτρογλου έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Έλληνας επιθετικός άρχισε για πρώτη φορά στην εντεκάδα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι αλλαγές για τον Ολυμπιακό ήταν ο Λεάντρο Γκρέκο που πέρασε στη θέση του τραυματία Τάσου Παπάζογλου στο 28ο λεπτό, ο Δ. Σιόβας στη θέση του Φ. Μοδεστό στο 78ο λεπτό και στο 83ο λεπτό ο Λ. Ντιόγκο που πέρασε στη θέση του Κ. Μήτρογλου ο οποίος αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Ατρομήτου.

Ο Ατρόμητος, μία από τις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος, απείλησε τον Ολυμπιακό μόνο δύο φορές. Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή αμυντική λειτουργία και δεν άφησαν το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να βρεθεί με αξιώσεις στην ερυθρόλευκη μεγάλη περιοχή. Από τις άσχημες στιγμές της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Παπάζογλου που  αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο και το πόδι και θα απουσιάσει σίγουρα από το παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ. Ο Ράφικ Τζεμπούρ έμεινε τελικά εκτός 18άδας, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος από το προπονητικό επιτελείο.

Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν κάναμε καλό παιχνίδι, άνευρος και άχρωμος ο Ολυμπιακός με                    πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και καθόλου δημιουργικότητα από τους χάφ. Μοναδική πηγή ουσίας ήταν και πάλι ο 36άρης Αριέλ Ιμπαγάσα.

                                                              

                                                     ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

1) Στο "ψάξιμο" ακόμα η ομάδα, χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, χωρίς υπομονή στο παιχνίδι της, χωρίς αντανακλαστικά και χωρίς φιλοσοφία. Ο Ολυμπιακός σε αρκετά σημεία του εκάστοτε παιχνιδιού δείχνει χαρακτηριστικά "μικρής ομάδας". 

2) Δεν επιτρέπεται να προηγείσαι με 0-1 στο 32' και να οπισθοχωρείς και να κλείνεσαι στην κυριολεξία στην περιοχή σου δίνοντας στον αντίπαλό σου τεράστιους χώρους. Αυτά τα κάνει η Κέρκυρα, ο Οφη, ο Λεβαδειακός και ο Πλατανιάς. Ολυμπιακός είσαι...

3) Από το 32ο λεπτό, σημείο όπου και προηγήθηκε, μέχρι και τη λήξη του πρώτου "ημιχρονίου" (που λέει κι ο Αλέφας) ο Ολυμπιακός δεν έκανε κυριολεκτικά ΤΙΠΟΤΑ. Χάρισε ένα 15λεπτο στον Ατρόμητο ο οποίος όπως ήταν φυσικό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πίεσε αρκετά. Αλίμονο αν κόντρα στους εν Ελλάδι αντιπάλους σου με το που προηγείσαι κλείνεσαι πίσω για να κρατήσεις το σκόρ, με την ίδια λογική φοβάμαι να αναλογιστώ τι θα γίνει την Τετάρτη στο Emirates. 

4) O Λεονάρντο Ζαρντίμ δείχνει ακόμα να "ψάχνεται". Εκτός της χαρακτηριστικής του απάθειας για τα πειθαρχικά ζητήματα που προέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα, εκτός από την συνεχόμενη λάθος χρησιμοποίηση του Μασάντο στη θέση του αριστερού ακραίου χαφ,  εκτός από την τακτική χαλαρής πίεσης προς τον αντίπαλο στα 2/4 του γηπέδου, ο Πορτογάλος δείχνει να μην έχει αντιληφθεί σε ποιά ομάδα δουλεύει και ποιο το DNA αυτής. Από το καλοκαίρι τονίζουμε τα ολέθρια σφάλματα της Διοίκησης όσον αφορά τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό της ομάδας όμως αυτό δεν απαλλάσσει τον Ζαρντίμ ούτε από την κριτική ούτε από τις ευθύνες για την εικόνα της ομάδας.

5) Και οι τελευταίοι εναπομείναντες που θέλουν όντως να "στηρίξουν" τον Ζαρντίμ και να κάνουν υπομονή προσμένοντας μια κάποια βελτίωση, βλέπουν σιγά σιγά τα "επιχειρήματά" τους να πέφτουν στο κενό και τις δικαιολογίες που προέτασσαν μέχρι και σήμερα για να ενισχύσουν αυτή τους την άποψή να καταρρέουν. Το μέχρι σήμερα γραφικό κλισέ... "στήριξη στον Ζαρντίμ" ...που τείνει να εξελιχθεί σε φαιδρότητα πλέον, έχει γίνει τώρα... "δείξε μας κάτι για να σε στηρίξουμε" ...και πολύ φοβάμαι οτι σε λίγο καιρό θα γίνει (αν δεν έχει γίνει ακόμα)... "Εεερνέέέστο Βαλβέέέρδε" ...στον ρυθμό του πασίγνωστου ροκ κομματιού Seven Nation Army των White Stripes !!!


6) Καθημερινά συζητώ με εκατοντάδες απλούς οπαδούς της ομάδας με τους οποίους ανταλλάσσουμε απόψεις για τον Ολυμπιακό του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Είτε στα κοινωνικά δίκτυα, είτε στο Red Professor 7 είτε από μικροφώνου στις καθημερινές ζωντανές εκπομπές μου στον REDonAIR  είτε στο δρόμο, το μήνυμα που στέλνει ο κόσμος της ομάδας προς πάσα κατεύθυνση είναι εκκωφαντικό: 

                       

                       Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ !!!




ΥΓ1: Σας προτρέπω άπαντες να μην χάνετε το "δάσος" κοιτάζοντας το "δενδρο", μην παραμυθιάζεστε από την ψεύτικη και προσωρινή υπεροχή της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο εφησυχασμός και η ψευδάισθηση του "όλα κυλούν ιδανικά άρα γιατί να ανησυχώ" είναι εχθροί της βελτίωσης και αφορμές της σήψης. Ο ανύπαρκτος ανταγωνισμός στις εγχώριες διοργανώσεις ελλείψει ικανών και ισάξιων αντιπάλων απλώς "μακιγιάρει" τις αδυναμίες μας και τις κάνει να φαίνονται ως κακά στοιχεία που θα στρώσουν με τον χρόνο. Τίποτε δεν έστρωσε απλά με τον χρόνο, χρειάζεται δουλειά, μυαλό, λογική, ρεαλισμός, σοβαρότητα, θέληση και όραμα για το μέλλον. 

ΥΓ2: Η έλλειψη ανταγωνισμου, εκτός του οτι αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη κάνοντάς μας να πιστεύουμε οτι όλα πάνε καλά, έχει κι άλλες σημαντικότερες συνέπειες όσον αφορά την πρόοδο και την εξέλιξη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να διακοσμεί τις αδυναμίες της ομάδας αλλά να θέτει και τον πήχη ανάλογα με το επίπεδο των εν Ελλάδι αντιπάλων μας. Ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με τον Παναθηναϊκο που είναι 14ος, την ΑΕΚ που θα πέσει κατηγορία και τον ΠΑΟΚ που έχει τσακωθεί με τη νίκη. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συγκρίνεται και να θέτει τον πήχη ανάλογα με τις ομάδες με τις οποίες ξεκίνησε το 1996 την ευρωπαϊκή του περιπλάνηση. Τους "συμμαθητές" του στα "θρανία" του C.L. , με τις "σειρές" του στην "96 Α΄ ΕΣΣΟ" των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την Πόρτο, την Βαλένθια, την Λυών, την Γαλατασαράι, την Σαχτάρ Ντόνετσκ, την Ζενίτ κτλ. Αυτές οι ομάδες πρέπει να αποτελούν μέτρο σύγκρισης για τον Ολυμπιακό μας και μόνο.


ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΝΕΟ ΣΤΙΓΜΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.


                                                                                      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7

2 σχόλια:

Πέστα ρε professora.
Αυτό με την σύγκριση που λες με Πορτο, Βαλένθια κλπ είναι ότι πιο σωστό και πρέπει να το φωνάζουμε στους Ολυμπιακάρες που πουλάνε το παραμύθι να δούμε τους άλλους. Δεν είμαστε ούτε αντιπαναθηναικοί ούτε αντιαεκτζήδες. Είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ και θέλουμε η ομάδα να είναι πάντα και παντού ψηλά.
Αλλά σταματάω εδώ γιατί θέλω το κακό του Ολυμπιακού σύμφωνα με τους Καραπαπάδες. Το καλό του Ολυμπιακού είναι να κερδάει τους Αρκουδοφορναρόληδες και στην Ευρώπη να μην μας υπολογίζει κανείς..

Εκει ειναι το νοημα αδερφε μου, εκει ειναι η ολη ουσια. Οσο ο Ολυμπιακος θετει τον πηχη αναλογα με τον ανταγωνισμο που εχει στην Ελλαδα τοσο το χασμα μεταξυ του Ολυμπιακου και των "συμμαθητων" του θα μεγαλωνει και θα μεγαλωνει εως οτου γινει δυσθεωρητο και χαοτικο. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και ευχομαι καποτε να το καταλαβουμε ολοι οι οπαδοι της ομαδας μηπως και αλλαξει κατι. Μονο αν αλλαξουμε εμεις θα αλλαξει η ομαδα. Εμεις καθοριζουμε τις τασεις. Εμεις θετουμε τους στοχους. Ετσι ειναι...