24 Σεπ 2012

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ "ΔΑΣΟΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ "ΔΕΝΤΡΟ" !!!


Σύγγαυροι μου καλησπέρα
Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό μας ο χθεσινός αγώνας στο Γήπεδο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την ομάδα που εξευτέλισε τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 4-1 επί του Πανθρακικού χαρίζοντας γκολ και θέαμα στις περίπου 15 χιλιάδες πιστούς που βρέθηκαν στις κερκίδες του Ναού. Μπορούσαν κι άλλα γκολ οι ερυθρόλευκοι αλλά θες η χαρακτηριστική δυστοκία του Μήτρογλου και του Μασάδο στο β' μέρος, θές το ότι η ομάδα έριξε ταχύτητα μετά το 70', έμεινε το 4-1 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ του αγώνα. Θετικός ο Ολυμπιακός σε όλο το μάτς περισσότερο χάρις στην χαμηλή δυναμική του αντιπάλου παρά στην βελτίωση τη δική μας. 
                                 
                                         

Ο Νταμπλούχος Ελλάδας Ολυμπιακός, μετά την εντός έδρας ήττα του από τη Σάλκε για το Champions League, ξέσπασε πάνω στον Πανθρακικό στο Πρωτάθλημα, επικρατώντας με σκορ 4-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μένοντας, πλέον, μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Βρήκε εις διπλούν δίχτυα ο "εκτελεστής" Ράφικ Τζεμπούρ (4', 50'), σκόραρε με ωραία προσπάθεια ο Χοσέ Χολέμπας (27'), ενώ αυτογκόλ σημείωσε ο Σκλιοπίδης (29'). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 83' ο Κυβελίδης. Οι ερυθρόλευκοι ανά διαστήματα έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Στα αρνητικά η μικρή προσέλευση του κόσμου στο φαληρικό γήπεδο.                                                      

                                                ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

1) Ο Ολυμπιακός άλλαζε την κατοχή γρήγορα, οι κινήσεις των παικτών και η μεταφορά της μπάλας απ' την άμυνα στην επίθεση γινόταν επίσης γρήγορα όταν έπρεπε, ενώ σπάνια εώς καθόλου είδαμε παίκτες να κάνουν λάθος επιλογές όπως ο Τζεμπούρ στο παιχνίδι με την Σάλκε.

2) Πολύ καλοί ο Ιμπαγάσα και ο Τζεμπούρ που συνεχίζει το σερί του στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 2 γκολ.Θετικός στην επανεμφάνιση του ο Φέτφα ο οποίος βέβαια είχε κένα στο παιχνίδι του.Ενώ σταθερός όπως μας έχει συνηθίσει ο Αμπντούν.

3) Μαέστρος ο Ιμπαγάσα !!! Ηγέτης, κινητήριος μοχλός ; ότι και να πεις είναι λίγο. Άξιο απορίας να παίζει βασικός με ΠΑΣ και Πανθρακικό και μάλιστα 90λεπτο και να μένει έξω με τη Σάλκε.

4) Εντελώς αναιμικός ο Φετφατζίδης, δικαίωσε τον Ζαρντίμ για τον παραγκωνισμό του. Πολλά λάθη, άσχημα κοντρόλ και καθόλου καθαρό μυαλό. Το μόνο που θα θυμόμαστε, μια ωραία αλλά ανούσια τρίπλα στο κέντρο του γηπέδου.
             
5) Άλλο ένα μέτριο παιχνίδι για τον Τοροσίδη. Κάτω του μετρίου ξανά ο δεξιός οπισθοφύλακας που δείχνει όχι μόνο να μην μπορέι αλλά να μην θέλει. Κρίμα γιατί είναι και ο αρχηγός της ομάδας.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΥΓ 1 : Ο κόσμος δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζεται από το σκόρ και την εμφάνιση με τον Πανθρακικό. Μην ξεχνάμε οτι στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός στην κυριολεξία "παίζει μόνος του". Μέτρο σύγκρισης θα πρέπει να είναι η απόδοση της ομάδας σην Ευρώπη όπου δυστυχώς η ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι παρουσιάστηκε "λίγη". Πολύ φοβάμαι οτι με τις αδυναμίες που έχει η ομάδα θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στο παιχνίδι του Λονδίνου και καλά θα κάνουν στην ομάδα να σκεφτούν καλά τον τρόπο που θα παρατάξουν τον Ολυμπιακό στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ.

ΥΓ 2 : Έγιναν κάποια επεισόδια μεσούσης της εβδομάδος. Κρούσματα απειθαρχίας τα λένε οι δημοσιογράφοι !!! Εγώ τα αποκαλώ προϊόντα ανωριμότητας και φυσικά επακόλουθα αναβρασμού και αναρχίας. Όταν δεν υπάρχει μια αρχηγική φιγούρα εντός γηπέδου και εντός αποδυτηρίων ώστε να επιβάλει την τάξη και να εφιστήσει την προσοχή εις άπαντες, αυτά παθαίνεις. Καλά θα κάνουν άπαντες να σοβαρευτούν  και να μην εφησυχάζουν διότι η συνέχεια δεν θα έχει μόνο "Πανθρακικούς".

ΥΓ 3 :  O προπονητής δείχνει να έχει χάσει τη μπάλα. Σπασμωδικές κινήσεις από τον Πορτογάλο που εδώ και 3μισι μήνες δεν έχει ακόμα κατασταλάξει σε ένα βασικό σχήμα ούτε κατά τα 7/11. Χαρακτηριστικό της απάθειας που χαρακτηρίζει τον Ζαρντίμ είναι οτι στην προπόνηση του Σαββάτου δεν έκανε ούτε αναφορά στα επεισόδια Πάντελιτς - Ντιόγκο και Τζεμπούρ - Φουστέρ. Όλα δείχνουν οτι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται και από τον Τύπο και από την Διοίκηση αλλά και από τον κόσμο της ομάδας πλέον. Οψόμεθα. 

ΥΓ 4 : Ένα μεγάλο μπράβο στους λιγοστούς οπαδούς που βρέθηκαν στις κερκίδες του Καραϊσκάκης και ανήρτησαν πανό δηλώνοντας συμπαράσταση στους φίλους της Λίβερπουλ για τους 96 νεκρούς του Χίλσμπορο, υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη της Αγγλίας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει να σέβεται τους νεκρούς γιατί αφενός μέν ΕΧΕΙ νεκρούς και αφετέρου δε διέπεται από ένα σύνολο αξιών και έναν κώδικα τιμής που μας επιβάλει να δείχνουμε σεβασμό, τιμή και αναγνώριση στον πόνο, την οδύνη και το πένθος του συνανθρώπου - συναθλητή μας. 

                                                                                                                            ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7

2 σχόλια:

"Ενώ σταθερός όπως μας έχει συνηθίσει ο Αμπντούν"....Καθηγητα μου ο Αμπτουν λυπαμαι αλλα ειναι λιγος..Ημουν μεσα και τον ειδα....Ο ιδιος οπως παντα αλλα δεν εχει αυτο το κατι της μαεστριας που εχει ο Ιμπα ή ο Μασαδο. Λιγος!....Ο Μασαδο οταν παρει αγωνες στα ποδια του και τον αφησουν να κανει παιχνιδι θα ξετρελανει κοσμο....
Μαρα

Ο Αμπντουν απλα εχτες δεν εκανε το κατι παραπανω, δεν κοπιασε, δεν παθιαστηκε, δεν ηταν ουσιαστικος αλλα ηταν σταθερος σε αυτο που μπορει. Προσπαθουσε να κανει το κατι παραπανω και δεν του επιασε τιποτα. Δεν ειναι "λιγος" ενας παικτης που περισυ σου εδωσε το πρωταθλημα και φετος στους 4 απο τους 5 αγωνες ηταν απο τους κορυφαιους. Απλα ετυχε εχτες να μην πιασει σπουδαια αποδοση και να κανει αρκετα λαθη. Αυτος που ειναι πραγματικα ΛΙΓΟΣ και το απεδειξε και εχτες ειναι ο Φετφα. Λυπαμαι που το διαπιστωνω αλλα καπου εδω τελειωσε το κεφαλαιο Φετφατζιδης στον Ολυμπιακο...