19 Σεπ 2012

"ΞΕΝΟΣ" ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ !!!


Σύγγαυροί μου, καλησπέρα.
Άσχημο βράδυ εχθές για την ομάδα μας και κατ' επέκτασιν για όλους εμάς. Η ομάδα  δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του Γ. Καραϊσκάκης και γνώρισε την ήττα από την Σάλκε με 1-2. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 41' (Χοβέντες), ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στιγμιαία στο 58' (Αμπντούν) και στην ακριβώς επόμενη φάση (60') δέχτηκε νέο γκολ (Χούντελααρ). Η ομάδα μας ηττήθηκε καθαρά και δίκαια και αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι πρέπει να παραδεχθούμε οτι το σκορ αδικεί τους Γερμανούς οι οποίοι δικαιούνται να ενίστανται για το κακώς ακυρωθέν γκολ του Κ.Παπαδόπουλου στο 38'. Η Σάλκε μπορούσε να είχε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στην νίκη της. Έχασε πέναλτυ στο 65' (Χούντελααρ) και σπατάλησε και κάποιες πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Η ομάδα μας δυστυχώς δεν παρουσιάστηκε αντάξια των προσδοκιών σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ωστόσο με λίγο περισσότερη σοβαρότητα θα μπορούσε να ελπίζει σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.


Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές εκπλήξεις και διάταξη 
4-2-3-1, για πρώτη φορά. Έξω ο Κάρολ, ο Σιόβας και ο Ιμπαγάσα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγιερι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν. Όπως και πέρυσι, στο Champions League! Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Ο Μανωλάς πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ ο Χιλιανός επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του. Οι Μοδέστο και Μανιάτης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής αγωνίστηκε ο Αμπντούν, στην αριστερή ο Μασάντο και ο Φουστέρ έπαιξε σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ, που ηγήθηκε της ερυθρόλευκης επίθεσης.

                                                             ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

1) Απαγορεύεται να δέχεσαι γκόλ αμέσως μετά την επίτευξη ενός δικού σου γκόλ και πολύ δε περισσότερο όταν αυτό γίνεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Είναι σημάδι παντελούς έλλειψης τακτικής, ψυχολογίας και αντανακλαστικών. Τομείς που εναπόκεινται κατ' εξοχήν στο έργο του προπονητού.

2) Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική ο Ζαρντιμ ξεκίνησε τον μέχρι σήμερα "παραγκωνισμένο" Μέγιερι και τον έριξε κατευθείαν στα βαθειά και με ποιά λογικη 
δεν ξεκίνησε τον πολλάκις χρησιμοποιημένο σε όλα τα επίσημα παιχνίδια μέχρι σήμερα Σιόβα. Ο Ολυμπιακός υστέρησε και από άποψη διαχείρησης προπονητή.

3) Πρέπει επιτέλους κάποιος να μιλήσει σοβαρά με τον Τοροσίδη. Είναι απαράδεκτο να έχει αυτή την προκλητικά αδιάφορη στάση ο άνθρωπος που φέρει στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Χολέβας "κάρφωσε" τον Τοροσίδη όταν στη συνέντευξη τύπου τόνισε οτι είναι δουλειά του "αρχηγού" να μιλάει στους παίκτες και να τους καθοδηγεί πρίν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το εκάστοτε παιχνίδι.

4) Ο τρόπος με τον οποίον ο Ζαρντίμ διαχειρίζεται το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ισοπεδωτικός. Ας πάρουμε παράδειγμα την θέση του τερματοφύλακα. Στα 3 πρώτα επίσημα παιχνίδια χρησιμοποίησε τον Κάρολ προς έκπληξη όλων μας. Με τις καλές και με τις κακές του στιγμές ο Βορειοϊρλανδος πήρε χρόνο συμμετοχής και "ρόλαρε" στην απόδοσή του, αντίθετα ο Μέγιερι έμεινε στον πάγκο για 3 παιχνίδια. Εκεί που θα περίμενε κανείς να ξεκινήσει ο Κάρολ καθαρά για λόγους ρυθμού, ο Πορτογάλος έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Μέγιερι με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει τον Ούγγρο στη φθορά. Ο Μέγιερι ήταν εκτός ρυθμού και εκτός παιχνιδιού καθ' όλη την διάρκεια του μάτς και δικαιολογημένα. Άλλο ένα τέτοιο και τον "κάψαμε" τον Μέγιερι.

5) Ακούω σήμερα να σχολιάζεται από πολλούς η απόδοση του Κοντρέρας και μάλιστα με αρνητικά σχολια. Θεωρώ άδικη την κακή κριτική στον Χιλιανό διότι όταν δεν έχει ένα αξιοπρεπές αμυντικό χαφ μπροστά του να κόβει, όταν τα ακραία μπακ της άμυνάς του είναι για σφαλιάρες και όταν ο συμπαραστάτης του στην άμυνα είναι ο χθεσινός Μανωλάς είναι λογικό να παρασύρεται στη φθορά. Ωστόσο είχε καλές τοποθετήσεις και με την εμπειρία του έδωσε πολύτιμες λύσεις στην άμυνα της ομάδας όχι μόνο κόβοντας γερμανικές επιθέσεις αλλά και κουβαλώντας την μπάλα αρκετές φορές. 

6) Το λέμε, το ξαναλέμε και το ξαναματαλέμε και θα συνεχίσουμε να το λέμε για όσο γίνεται. Ο Πάουλο Μασάδο δεν μπορεί να αποδόσει σαν ακραίος χαφ. Τον "καίς" εκεί τον παίχτη κύριε Ζαρντίμ και είναι κρίμα γιατί μετά τον Ιμπαγάσα, ο Πορτογάλος είναι ότι ποιοτικότερο έχεις στην ομάδα. Πως να το κάνουμε δηλαδή; Ο παίκτης είναι επιτελικός μέσος, δεν είναι εξτρέμ. Οκταράκι τον γέννησε η καψερή η μανούλα του.

7) Η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην τακτική. Νομίζω οτι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και να πάψουμε να αποκρύπτουμε τις ενδείξεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα  ο Πορτογάλος προπονητής ευρισκόμενος στην ομάδα 3 μήνες, όχι μόνο δεν έχει δείξει τη δουλειά του σε κανένα σημείο της μέχρι σήμερα πορείας του αλλά υποπίπτει συνεχώς σε ολέθρια σφάλματα διαχείρισης του ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει 7 φιλικά, 3 ματς πρωταθλήματος και 1 C.L. και δεν έχουμε δεί ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα την ίδια ακριβως 11αδα σε δύο συνεχόμενα ματς !!!

8) Η ομάδα δεν έχει απλότητα στο παιχνίδι της. Δεν υπάρχει ηρεμία στη σκέψη, ψυχραιμία στην αντίδραση και λογική στην ενέργεια. Είναι απαράδεκτο να είσαι πίσω στο σκόρ με 1-2 στο 89' και να πηγαίνει ο Τζιμπούρ να βάλει το "απίθανο" ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να πασάρει δίπλα του στον αμαρκάριστο Μήτρογλου και να γλυτώναμε τουλάχιστον την ήττα. Αν ο Τζιμπούρ αγωνιζόταν σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και έκανε αυτή την ενέργεια θα του έκοβαν το ποδόφαιρο. 

9) Είναι απαράδεκτο φίλοι μου από στοιχηματική άποψη να δίνεται η πρόκριση του Ολυμπιακού στους 16 του CL με απόδοση 13.50 μετά από 17 συναπτά έτη συνεχούς ευρωπαϊκης παρουσίας, ενώ η πρόκριση της μέχρι σήμερα άγνωστης ποδοσφαιρικά Μονπελιέ να δίνεται με απόδοση 8.50. Πολύ απλά δεν το δέχομαι. 

10) To ματς χάθηκε δίκαια και καθαρά. Το σκορ μάλλιστα αδικεί τους Γερμανούς αν συνυπολογίσουμε το κακώς ακυρωθέν γκολ του Κ. Παπαδόπουλου, το χαμένο πέναλτυ και τις 3 κλασσικές ευκαιρίες που λόγω φλυαρίας έχασαν οι επιθετικοί της Σάλκε. Θα μπορούσαμε να μιλάμε σήμερα για ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. 

11) Μιας που είπαμε για Κ.Παπαδόπουλο. Αφενός μεν κατανοώ το γεγονός οτι ο Ολυμπιακός σαν Σύλλογος δεν φέρθηκε και πολύ σωστά στον "κοκκινομαγουλίτσα" και είναι λογικό να αναζητά ο "μικρός" την ευκαιρία για "εκδίκηση".  Είναι όμως απαράδεκτο να σε τιμάει η πρώην ομάδα σου πριν την έναρξη του παιχνιδιού και εσύ να βγάζεις τόση ασέβεια κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν με ενόχλησε το γεγονός οτι ήταν παθιασμένος στο παιχνίδι του αντιθέτως μου άρεσε πολύ, άλλωστε εμείς σαν Ολυμπιακός χαιρόμαστε να βλέπουμε πρώην παίχτες μας να "σκυλιάζουν" όταν μας αντιμετωπίζουν και να μην γίνονται "Κωτσιος", "Βόκολος" και "Ρουμπάκης".
Καλά όλα αυτά αλλά και λίγος σεβασμός στην ομάδα που σε ανέδειξε δεν βλάπτει. Αν δεν σε είχε φέρει ο Ολυμπιακός στον Πειραιά, δεν υπήρχε περίπτωση να είχες αυτή την εξέλιξη παίζοντας στον Πιερικό πιτσιρίκο μου. 

12) Τα ψέμματα τελείωσαν. Πλέον είστε όλοι υπόλογοι της κατάστασης και υπεύθυνοι των πράξεών σας. Η περίοδος χάριτος και η πίστωση χρόνου ΕΛΗΞΕ. Πλέον απαιτούμε ΕΡΓΑ και όχι υποσχέσεις. Σίγουρα έγιναν ολέθρια σφάλματα σε διοικητικό επίπεδο καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο, σίγουρα η διοίκηση δεν στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και δεν κινήθηκε προς την ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας έχοντας ως στόχο την ευρωπαϊκή πορεία - καταξίωση, σίγουρα ήρθαν και αναποδιές όπως κάποιοι τραυματισμοί, σίγουρα υπήρξε και απληστία από πλευράς διοίκησης με την πώληση του Μιραλλάς, την αποδέσμευση του Μέλμπεργκ και την μή αντικατάστασή τους. Περιμέναμε όμως να δούμε κάτι μετά από 3 μήνες δουλειάς.

12+1) Η συνέχεια προμηνύεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα. Aν συνεχίσει έτσι η ομάδα προβλέπω σκηνές απείρου κάλλους στο Φαληρικό Γήπεδο. Δεν αργεί η στιγμή που ο κόσμος της ομάδας θα ξεσηκωθεί και θα απαιτήσει πράγματα. Καλά θα κάνουμε να μην παραμυθιαζόμαστε απ' την διαφαινόμενη εύκολη κατάκτηση του Πρωταθλήματος ελλείψει ανταγωνισμού. Ναι φίλοι μου, καλά διαβάσατε, το Πρωτάθλημα αυτό θα κατακτηθεί πανεύκολα και όχι χάρις στην υπερομάδα που έχουμε αλλά χάρις στην ανυπαρξία των έτερων διεκδικητών. Εμείς ομώς σαν οπαδοί έχουμε το ιερό καθήκον να δούμε το δάσος και όχι το δένδρο. Το σάπιο και παρακμάζον ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελέι μέτρο προόδου και βελτίωσης. Όσο ο Ολυμπιακός θέτει τον πήχη ανάλογα με την κατάσταση του Ζελέ, της Κούλας και του Ζμπάουγκτς τόσο οι ευρωπαϊκές νύχτες μας θα συνοδεύονται με ηρεμιστικές ενέσεις και πολύ τσιγάρο. 

14) Μία ήττα είναι πάντοτε άσχημη και μας πονάει. Είμαστε Ολυμπιακός όμως και οφείλουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, να ανασυγκροτηθούμε και να οργανωθούμε για την δεύτερη μάχη, αυτή τη φορά εκτός έδρας με αντίπαλο την σε δαιμωνιώδη φόρμα Άρσεναλ και μάλλιστα μέσα στο Emirates. Δύσκολο παιχνίδι και μεταξύ μας δεν περιμένω και πολλά, όχι τόσο λόγω του οτι αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα του Ομίλου και μάλλιστα εκτός έδρας, όσο από άποψη δικής μας ετοιμότητος, αντίδρασης, κατάστασης, οργάνωσης και λειτουργίας. Θεωρώ ρεαλιστικότερο και πιο εφικτό στόχο την προσπάθεια κατάκτησης της 3ης θέσης με απώτερο σκοπό την έξοδο στο Europa League, μια διοργάνωση που ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό από άποψη μεγέθους και επιπέδου ανταγωνισμού.

                                                         ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ο χθεσινός Ολυμπιακός ήταν για μένα μια μεγάλη προσωπική ήττα σε επίπεδο οράματος και ιδεολογίας.  Όχι τόσο λόγω αποτελέσματος, έχουν υπάρξει και χειρότερα. Ούτε λόγω ακαταλληλότητας του ρόστερ, έχουν υπάρξει και χειρότερα. Ο λόγος που θεωρώ οτι ΠΡΟΔΟΘΗΚΑ εχθές είναι το οτι είδα έναν Ολυμπιακό χωρίς καμμία ιδιότητα μέσα στο γήπεδο, είδα έναν Ολυμπιακό σε ρόλο κομπάρσου και μάλλιστα μέσα στο Κάστρο του, είδα έναν Ολυμπιακό σε παθητική στάση λολίτας σε ταινία πορνό του 1980,  είδα έναν Ολυμπιακό άχρωμο, άγευστο, άοσμο και μικρό. Ακόμα και σε τραγικά ευρωπαϊκά βράδια του παρελθόντος έβλεπες μια διάθεση, μια προσπάθεια, έστω για τον κόσμο στις εξέδρες, έστω για την τιμή των όπλων.  Στο χθεσινό μάτς δεν υπήρχε ανδρισμός, δεν υπήρχε ούτε καν αυτή η ακριβοθώρητη αξία του ηττημένου που εξυμνούν συχνά πυκνά οι ανά την υφήλιο θιασώτες του fair play. 

Ο τρόπος που λειτούργησε η ομάδα έμοιαζε με το πάγωμα στις καρδιές και το βλέμμα ενός συμβιβασμένου, ενός απελπισμένου. Σαν να περιμένεις έναν αναπόφευκτο θάνατο. Το τραγικό όμως φίλοι μου είναι άλλο. Το τραγικό είναι ότι μέσα σε όλα αυτά έχεις μια Διοίκηση η οποία λειτουργεί ως φαύλη ομήγυρις παχύσαρκων φαφλατάδων οι οποίοι εκτοξεύουν μέγιστους πομφόλυγες προκειμένου να μας πείσουν οτι ο Ολυμπιακός ταυτίζεται με την ελληνική κοινωνία σε επίπεδο αδυναμίας σύγκρισης με τα ευρωπαϊκα μεγέθη οπότε θα πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχείς που μας παρέχει μια σχετική απανεμιά έστω και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στεναχωρέθηκα μόνο γι' αυτόν τον ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ του Ολυμπιακού που πριν την έναρξη του αγώνα έβλεπα στα μάτια του την λάμψη της ελπίδας και της προσδοκίας ενώ 10 λεπτά πριν το σφύριγμα του ρέφερι είδα την απόγνωση, τον απόλυτο συμβιβασμό με την κρίση, έστω και στο επίπεδο του φαντασιακού, του νοερού και του απέριττου. 

Ο συμβιβασμός με την ήττα ως ιστορική νομοτέλεια, η παράδοση των όπλων ως πράξη ανανδρίας και η παθητική στάση στις επιβουλές των αντιπάλων ήταν το δώρο προς τους οπαδούς από Διοίκηση, Προπονητή και Παίκτες. Ο κόσμος δεν έφυγε πικραμένος, ούτε καν μουδιασμένος. Ο κόσμος έφυγε ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ !!!

           

                               ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρόεδρε του Ολυμπιακού, διοικείς έναν Σύλλογο που ως μόνο ζωογόνο παράγοντα έχει τον λαό του, οπότε κατ' επέκτασιν διοικείς έναν ολόκληρο λαό. Προς τούτο λοιπόν θα σου θυμήσω δύο ρήσεις.


α) Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. (Αγάθων)
μτφ - Ο άρχων πρέπει να διακατέχεται από 3 αρχές. Πρώτον οτι διοικεί ανθρώπους. Δεύτερον οτι διοικεί βάσει κανόνων. Τρίτον οτι δεν θα διοικεί για πάντα.


β) Χρόνος δίκαιον άνδρα δείκνυσιν μόνος. (Σοφοκλής)
μτφ - Ο χρόνος μόνο αποδεικνύει την σοφία - δικαιοσύνη του ανδρός

                                                                                                                      

                                                                            ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7



EYXAΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ "ΜΙΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ" ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ SΑΝΤΑ-PREPARACION-7 ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ.

4 σχόλια:

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ -ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΗ- ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ...ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ.
ΜΑΡΑ

Ειναι απλως η επελπιδα προσπαθεια ενος ρομαντικου 30αρη οπαδου του Ολυμπιακου να καταστησει σαφες οτι δεν θα επιτρεψει σε κανεναν και τιποτα να του μεταλλαξει το Ολυμπιακο DNA. Τον πειραιωτικο γεννετικο κωδικα που ευθυνεται για τη γνωστη "γυαλαδα στο ματι" και την "ρωμη χιλιων λεοντων". Αυτο προσπαθουν να μας το μεταλλαξουν καποιοι. Εξ ου και ο λογος για προδοσια. Τα καστρα πεφτουν παντοτε εκ των εσω και η κερκοπορτα ειναι διαπλατα ανοικτη απο το 2010. Στα οπλα αδερφια !!! Στα οπλα !!!

Πρέπει να συγκρατούμε το θυμό μας απέναντι σ' εκείνους που έσφαλαν χωρίς να το θέλουν από λαθεμένη κρίση...Καλέ μου Καθηγητά 7 [Σοφοκλης]

Φίλε ανώνυμε. Δεν είναι θυμός αυτό που εξωτερικεύω. Ούτε καν οργή. Είναι πικρία, θλίψη και αίσθημα προδοσίας. Αισθάνομαι οτι προδόθηκα με τον πιο εξευτελιστικό, με τον πιο αναίσχυντο και τον πιο άνανδρο τρόπο. Υπό άλλες συνθήκες θα συμφωνούσα μαζί σου όσον αφορά την συγκράτηση του θυμού όταν αυτός εκπέμπεται προς εκείνους οι οποίοι έσφαλαν από λαθεμένη κρίση. Μπορείς όμως να είσαι σίγουρος ότι πρόκειται όντως για λαθεμένη κρίση; Μπορείς να είσαι σίγουρος οτι απλώς όλα αυτά είναι απόρροια διοικητικών λαθών; Εγώ αδερφέ μου φύσει καχύποπτος, δύσπιστος και ρεαλιστής όντας, οφείλω να παρατηρήσω οτι επί 3 συναπτά έτη γίνονται τα ίδια. Τα ίδια λάθη, οι ίδιες αμέλειες, οι ίδιες έξεις και τα ίδια συμπλέγματα. Άρα εκ του αποτελέσματος δεν μπορώ να κάνω λόγο για λαθεμένες κρίσεις και για πλάνες. Ακόμα και θυμό να εξέφραζα, ακόμα και οργή να εξωτερίκευα, ακόμα και ύβρεις να εκστόμιζα στην εσχάτη των περιπτώσεων, θα ήταν αντιδράσεις απολύτως δικαιολογημένες. Αν μπορείς να μου αποδείξεις οτι όντως το φετινό άμορφο "δημιούργημα" είναι εμπνευσμένο από λαθεμένες κρίσεις και φαύλους συνειρμούς τότε θα αναθεωρήσω. Ως τότε όμως καλό θα είναι να μελετήσουμε καλύτερα τους αρχαίους συγγραφείς και να θυμηθούμε τη ρήση του Επίχαρμου, (αρχαίος Έλληνας ποιητής από το νησί της Κω) "Νήφε και μέμνησο απιστείν". Να παραμένεις νηφάλιος και να θυμάσαι πάντοτε να δυσπιστείς. Δυστυχώς για τους κατ΄ εσέ παραπλανηθέντες στην συνείδηση του απλού οπαδού του Ολυμπιακού δεν υπάρχουν τεκμήρια αθωότητος και λοιπά ελαφρυντικά. Καλό σου βράδυ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7