5 Απρ 2013

ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!


Χθες ο Ολυμπιακός έκανε μια μεγάλη νίκη, που με αυτή την νίκη ανοίγει ο δρόμος για το final 4.Ο αντίπαλος μας είναι ίσως ο καλύτερος που μπορούσε να μας φέρει η τύχη, είναι η Eφές Aναντολού. Χθες ο Oλυμπιακός, ο κόσμος του ήταν κάτι από τα παλιά. Πάμε στο παιχνίδι να αναλύσουμε τι έγινε. 

Ο Oλυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με πεντάδα Λο, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πριντεζή και Πάουελ. Στο πρώτο τρίλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο νωθρά η αν θέλετε μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα η χίμκι. Μετά ανέβασε την απόδοση του και ήταν Ολυμπιακός που γουστάρουμε να βλέπουμε, το πάθος που έβγαζε, η πίεση στην πρώτη πάσα έκαναν τα πράγματα τόσο εύκολα στην επίθεση, έπαιξε πολύ καλή άμυνα άλλα δεν τις ολοκλήρωνε και έτσι η Χiμκι έβρισκε πάντα τον τρόπο να βάζει πόντους. Το πρώτο δεκάλεπτο λήγει με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 22-20. Την διάφορα την κάνει ο Κατσίβελης που βγάζει ενεργεία και έχει δυσκολέψει τον Πλανινιτς και φαίνεται πως ο Πέρκινς είναι αποτυχημένη μεταγραφή αυτό δείχνει η κίνηση του Μπαρτζώκα να τον αφήσει εκτός δωδεκάδας .Ο Ολυμπιακός έχει το μομεντουμ του αγώνα.

Αρχίζει το δεύτερο δεκάλεπτο και η ομάδα μπαίνει με τον ίδιο τρόπο όπως έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο. Ευτυχώς μπαίνει έτσι γιατί δεν μας είχε συνηθίσει να έχει διάρκεια στην απόδοση του, πνιγεί στην άμυνα τους Ρώσους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε εύκολους πόντους στην επίθεση. Με τον Παπανικολάου να έχει ξεκινήσει τα οργιά βγάζει μεγάλη ενεργεία έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην άμυνα μαζί με τον Χαινς που είναι τρομερός στην άμυνα (το πάθος που βγάζει στην άμυνα ο ολυμπιακός είναι φοβερό)και η διάφορα φτάνει στο +15 και κάπου εκεί παθαίνουμε ένα κόλλημα μεγάλο και δίνουμε την ευκαιρία στην Χιμκι να πλησιάσει στο σκορ 3 λεπτά πριν από το τέλος, και να τελειώσει το ημίχρονο με ένα +6.Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε αυτήν την διάφορα στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ήταν πάρα πολύ κάλος και είχε μερικές στιγμές αδρανείας .45-39 το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ,όλοι οι παίκτες έχουν δώσει αυτό που μπορούν να κάνουν.

Το κακό έγινε μειώθηκε η διάφορα και έπεφτε όλο και πιο πολύ. Η διαφορά μπορεί να αυξήθηκε με τα τριποντά του Παπανικολάου άλλα η άμυνα της Χιμκι είχε σφίξει πάρα πολύ με το ματς να έρχεται στα ίσια ο Σπανουλης εμφανώς καταπονημένος ήθελε επειγόντως ξεκούραση. Στην επίθεση τα πράγματα δεν λειτουργούσαν καλά και στην άμυνα, η Χιμκι έβρισκε τον τρόπο να βάζει τα καλάθια αντίθετα ο ολυμπιακός μετά βίας έβρισκε τα καλάθια με τον Παπανικολάου εξαιρετικό τον Πάουελ να είναι κάλος, ο Λο κάνει φοβερό δεύτερο ημίχρονο στην δημιουργία κυρίως. Το δεκάλεπτο τελειώνει με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 60-57.Το σίγουρο είναι ότι αναμενόταν ένα πολύ ενδιαφέρον τέταρτο δεκάλεπτο.

Το τέταρτο δεκάλεπτο αρχίζει χωρίς τον αρχηγό μέσα άλλα ο Ολυμπιακός κρατιέται από την άμυνα του και δεν αφήνει τους Ρώσους να περάσουν μπροστά. Νομίζω ότι η πρώτη νίκη ήρθε όταν ο Περπέρογλου κερδίζει το 4ο φάουλ του Paul Davis και εκεί τον απενεργοποιεί για τα καλά. Η ομάδα μας συνεχίζει να έχει πρόβλημα στην επίθεση και να βάζει δύσκολους πόντους .Όταν μπαίνει ξανά ο αρχηγός αλλάζουν και πάλι οι ισορροπίες. Νομίζω το σημείο κλειδί του ματς και λες ότι ο Oλυμπιακός το πηρέ το παιχνίδι είναι το "τετράποντο" του Παπανικολάου, η ομάδα μας είναι πια πολύ κοντά στην νίκη και χρειάζεται μια απλή διαχείριση και η ομάδα την καταφέρνει, άντεξε στην πίεση της Χιμκι. Ο Λο κάνει ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής του, ο μονός που υστέρησε από τον Ολυμπιακό είναι ο Σλούκας.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Ολυμπιακός θυμήθηκε το τρόπο με τον όποιο έπρεπε να παίζει σε όλα τα παιχνίδια του. Σε ένα ματς "do or die" η ομάδα μας το πηρέ το ματς και φαίνεται ότι τα δύσκολα μας πάνε. Τώρα η Εφές, που την περιμένουμε στο ΣΕΦ την Τετάρτη 21.00 για το πρώτο παιχνίδι για τους 8. Ακούω και βλέπω ότι παρουσιάζεται ως φαβορί ο Ολυμπιακός, ναι δεν λέω το αντίθετο είμαστε το φαβορί άλλα πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο γιατί το γήπεδο και μόνο το γήπεδο είναι ο καθρέπτης της κάθε ομάδας. Θα πρέπει να δούμε ένα ΣΕΦ γεμάτο όπως ήταν τη δεκαετία του 90. Παμε Θρύλε !!! Πάμε Λονδίνο!!!

Ηοοk & Dunk