5 Οκτ 2015

"Μεγάλη μπάλα" ο Πορτογάλος!



Εύκολη νίκη χθες.Νομίζω πιο εύκολη κι απ'ότι περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός μας.Καθαρίσαμε στο 1ο ημίχρονο και στο 2ο κάτσαμε για καφέ πίσω επειδή είχαμε και ματς μεσοβδόμαδα κινδυνεύοντας ουσιαστικά μόνο δύο φορές στην αρχή του ημιχρόνου.Παίκτες μπαίνουν και βγαίνουν σε κάθε ματς.Η ενδεκάδα σε κάθε ματς ανεξαρτήτου αντιπάλου αλλάζει.Το αποτέλεσμα όμως ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.Η χημεία και η αγωνιστική φιλοσοφία που έχει περάσει ο προπονητής σε αυτή την ομάδα παραμένει (μέχρι τώρα) αναλλοίωτη.Ένας προπονητής που μέχρι τώρα είναι ο MVP γιατί έχει καταφέρει να "ποτίσει" με τις σκέψεις του την ομάδα,που έχει καταφέρει να επαναφέρει 2 "χαμένους" παίκτες,που έχει καταφέρει να μοιράσει ρόλους,που έχει καταφέρει πολλά τέλος πάντων...


Από την αρχή έχω επισημάνει πολλές φορές ότι ο Πορτογάλος είναι ότι πιο κοντινό έχουμε δει από Βαλβέρδε στην "μετά Βαλβέρδε" εποχή.Τακτικά η ομάδα είναι σχεδόν τέλεια.Καταφέρνει να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις μονάδες που έχει.Ακόμα και παίκτες όπως Ντουρμάζ και Κασάμι που ήταν "χαμένοι" κατάφερε να τους κάνει σημαντικούς (ο καθένας στο κομμάτι του) και να προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα.Συγκεκριμένα τώρα είναι 5 σημεία που δεν γίνεται να μην τα αναφέρω για να δείξω τι έχει καταφέρει (μέχρι τώρα) ο Μάρκο Σίλβα:

  1. Ο Ντουρμάζ πέρυσι είχε ακούσει τα απίστευτα.Ο παίκτης φαινόταν ότι ήξερε μπάλα απλά δεν έπαιζε στη σωστή θέση,με τους σωστούς συμπαίκτες και το σωστό τρόπο.Φέτος ο Σίλβα του έχει αναθέσει ένα συγκεκριμένο ρόλο και αυτός είναι να βοηθά ΜΟΝΟ στο πρωτάθλημα.Δεν ταιριάζει ο Τζίμυ στην αγωνιστική φιλοσοφία του Champions League για τον Ολυμπιακό.Ο Σίλβα όμως του εξήγησε,ο "Σουηδός" κατάλαβε,τον ξεκινάει σε κάθε εγχώριο ματς βασικό και είναι από τους διακριθέντες σε κάθε ματς.
  2. Ο Κασάμι τα γράψαμε και προ καιρού.Είναι το μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για τον Πορτογάλο.Από το πουθενά τον επανέφερε,τον έκανε να νιώσει σημαντικός και πάλι και ο "Ελβετός" του το ανταπέδωσε κάνοντας (μέχρι τώρα) εξαιρετικές εμφανίσεις και στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.Είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να επαναφέρεις καμένους παίκτες και ειδικά όταν αυτοί έχουν χαρακτήρα δύσκολο όπως ο Κασάμι.
  3. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι τα "γκάζια" που έχει βάλει στον Μαζουακού για να τον προσγειώσει και να τον συνετίσει σχετικά με το ανασταλτικό κομμάτι.Στο εκτός με την Άρσεναλ τον άφησε έξω βάζοντας τον "σκύλο" Σαλίνο επειδή δεν του έχει (ακόμα) εμπιστοσύνη.Χθες ο Μαζουακού ήταν καλός και συγκεντρωμένος στο ανασταλτικό κομμάτι σε μια δύσκολη έδρα με αρκετή πίεση.Είναι κάτι που δεν έχει γραφτεί και το λέω εγώ που τον έχω κράξει απίστευτα αλλά και τον πιστεύω κιόλας.Θεωρώ ότι ο Σίλβα το χειρίζεται ΑΨΟΓΑ το θέμα αυτό που θα αποφέρει καρπούς για όλους.Για τον παίκτη(να βελτιωθεί),για την ομάδα (έναν γρήγορο δημιουργικό full back που θα αμύνεται και καλά) αλλά και για τον σύλλογο επειδή θα αποφέρει κάποια καλή πρόταση,συνεπώς κάποια έσοδα.
  4. Ο Φορτούνης θα ανέβαινε αγωνιστικά έτσι κι αλλιώς φέτος.Απλά ο Σίλβα του έδωσε ώθηση με τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί αλλά και στη θέση την οποία τον βάζει.Πέρυσι ο Φορτούνης έπαιξε αρκετές φορές στη γραμμή ως εξτρέμ που έμπαινε προς τα μέσα βέβαια.ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!Τα ίδια λέγαμε και για Μασάντο.Ο Φορτούνης είναι παίκτης που παίζει ΑΚΡΙΒΩΣ στο  κέντρο του γηπέδου ανάμεσα στους κεντρικούς χαφ και την επίθεση.Δεν θα πω ότι είναι Τσόρι,είναι κάτι διαφορετικό.Και εδώ που τα λέμε καλύτερα που είναι έτσι.Ο Σίλβα κάνει μπαμ ότι του έχει δώσει το ελεύθερο,τον έχει απελευθερώσει και γι αυτό ο Κώστας χρησιμοποιεί και αυτό αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του για να είναι ο κορυφαίος παίκτης μέχρι στιγμής.
  5. Τέλος μετά τον τραυματισμό του Ντα Κόστα (ο οποίος είναι πλέον έτοιμος) ο Πορτογάλος αναγκάστηκε να βάλει τον Μποτία παρτενέρ του Σιόβα και μάλιστα σε 2 ματς φωτιά,με Άρσεναλ εκτός και Παοκ εκτός.Ο Ισπανός (δεν το περίμενα να το πω ποτέ) αλλά ήταν ΑΨΟΓΟΣ και στα 2 παιχνίδια.Θεωρώ ότι πίσω από αυτές τις 2 πολύ καλές εμφανίσεις κρύβεται πάλι ο Μάρκο Σίλβα.Γιατί ο Μποτία ούτε προετοιμασία είχε κάνει,ούτε φιλικά είχε παίξει και ήδη είχε ακούσει πολλά από πέρυσι με τις μετριότατες εμφανίσεις του.Ο Σίλβα κατάφερε να καλύψει επάξια του κενό του Ντα Κόστα,κατάφερε να αποστομώσει εμάς όλους (και εμένα βέβαια) που δεν πιστεύαμε ότι θα είναι καλός αλλά το πιο σημαντικό...κέρδισε έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό που αποδείχθηκε ότι μπορεί να καλύψει το κενό ή του Σιόβα ή του Ντα Κόστα ανά πάσα στιγμή χωρίς να αλλάζει κάτι στην άμυνα και να μην κινδυνεύουμε.Είναι πολύ σημαντικό αυτό.
Έτσι ο Μάρκο Σίλβα έχει κερδίσει 5 παίκτες που απ'ότι φαίνεται προσφέρουν ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ βοήθειες.Βοηθάνε στο ροτέισον και στην μεταφορά από τα παιχνίδια της Ευρώπης σε αυτά της Ελλάδας.Εκτός από αυτά ο Πορτογάλος έχει καταφέρει να βάζει και να βγάζει όποιον παίκτη θέλει χωρίς να αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας.Επίσης πολύ σημαντικό για μια ομάδα.Ξαφνικά ακούσαμε Σεμπά στο Λονδίνο,έπαιξε καλά ο Βραζιλιάνος,ξεκίνησε και χθες τα πήγε και χθες καλά και δεν άλλαξε τίποτα επειδή έλειπε ο Πάρντο.Αυτό είναι το πιο σημαντικό.Θα μπορούσε να έμπαινε ο Σεμπά και χθες και στο Λονδίνο και επειδή ήταν τόσο κακός να λέγαμε ότι παίζουμε με παίκτη λιγότερο.Μεγάλη "μπάλα" από τον Μάρκο Σίλβα λοιπόν.Οι τέλειες κινήσεις ....

Υ.Γ 1. Άκουγα έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και ένας παοκτσής δημοσιογράφος τόνισε "Καλά ρε ο άλλος είχε έξω τον Τσόρι και μου έκανε πλάκα.Τι να λέμε τώρα!" Αυτό τα λέει Ο-Λ-Α.

Υ.Γ 2. Θέλω να αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς "Ορκ","Ούγγανοι" κτλ κτλ αλλά πιστέψτε με ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.Πάει σύσσωμη η ομάδα μας να καταθέσει στεφάνι και λουλούδια για τους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και γυρνάτε πλάτη;;;;; Σοβαρά τώρα;;;; Καλύτερα να πετούσατε πέτρες....ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Υ.Γ 3. Μετά το 85'(δεν θυμάμαι ακριβώς λεπτό) η μπάλα από μια κόντρα στη μεσαία γραμμή και κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ κατευθύνεται προς τα έξω.Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει στον Σαλίνο να την αφήσει για να πάρει ο Ολυμπιακός το πλάγιο άουτ σε ένα σημείο που όλα είχαν κριθεί και το σκορ στο 0-2 και τον ΠΑΟΚ ανίκανο να κάνει φάση.Ήταν ο "καραφλός" Αργεντίνος που δείχνει σε κάθε παιχνίδι ότι μόνο που μιλάει στους συμπαίκτες του αυοί ανεβαίνουν ένα επίπεδο.Δεν ξέρω πόσοι το ακούσατε αυτό αλλά εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση.Τιμή μας....