27 Αυγ 2012

REDprofessor7: ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΛΛΗ !!!


       
Καλημέρα σύγγαυροι.
Πάνε 2 μήνες περίπου από την τελευταία φορά που τα είπαμε. Ήταν επιλογή μου να μη συμμετέχω σε όλο αυτο το πανηγυράκι δημοσιευμάτων που πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα αλλά και στον τύπο γενικότερα καθ' όλη τη περίοδο του καλοκαιριού. Δεδομένου λοιπόν ότι οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας για τη σεζόν 2012-13 ξεκίνησαν νομίζω είναι καιρός να αρχίσουμε σιγά σιγά να τα λέμε και να κάνουμε σταδιακά μια συνολική αποτίμηση του καλοκαιριού πάντα με ρεαλισμό και αγάπη για την ομάδα μας.



Με νέο τεχνικό πια ο Ολυμπιακός μας μπαίνει στη νέα σεζόν ψάχνοντας ακόμη ταυτότητα στο παιχνίδι του και στην τακτική του. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι ένας σοβαρός τεχνικός που έχει όρεξη για δουλειά και θέλει να διακριθεί με τον Ολυμπιακό δεδομένου οτι η ομάδα μας αποτελεί γι' αυτόν ένα σκαλοπάτι στην καριέρα του. Αν πετύχει στον Ολυμπιακό αυτόματα αυτό θα σημαίνει οτι είναι ικανός, πράγμα που ο Ζαρντίμ θέλει να αποδείξει.


Από την άλλη όμως μάγκες μου ΚΑΙ αυτο το καλοκαίρι έγιναν ολέθρια σφάλματα από πλευρας διοίκησης όσον αφορά τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον προγραμματισμό της ομάδας γεγονός που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να είναι κανείς επιεικής στην κριτική του όσο μετριοπαθής και διαλλακτικός κι αν προσπαθήσει να φανεί. 


Η περσινή ομάδα στην κυριολεξία τινάχτηκε στον αέρα δεδομένου του οτι ήταν βασισμένη πάνω σε δανεικούς οι οποίοι για να έμεναν έπρεπε να δαπανηθούν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από πλευράς διοίκησης, πράγμα που σε καμμία περίπτωση δεν μας έδειξαν οι διοικούντες πως έχουν σκοπό να κάνουν. Έτσι λοιπόν η ομάδα προχώρησε σε μια εκ βάθρων αλλαγή σε επίπεδο προσώπων. Αποχώρησαν οι Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν και Μιραλάς οι οποίοι ήταν βασικά στελέχη της περσινής πετυχημένης χρονιάς ενώ εδόθησαν δανεικοί οι Γκρίμπιτς, Κάταϊ, Ποτουρίδης και προσεχώς και ο Ντιελνά. Αποκτήθηκαν οι Σιόβας, Γιαννιώτης, Μανωλάς, Βλαχοδήμος, Καραγκούνης, Γκρέκο, Μασάδο και Κοντρέρας ενώ επέστρεψαν στην ομάδα οι Τάτος και Μήτρογλου που ήταν δανεικοί.

                                  
Όπως καταλαβαίνετε αδέρφια μου το να αποχωρούν 9 παίκτες εκ των οποίων οι 5 βασικοί και αναντικατάστατοι και να έρχονται 10 νέοι παίκτες στην ομάδα μόνο μετάβαση δεν είναι. Είναι ριζική αλλαγή της ομάδας και όπως εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε από την πείρα μας, άντε τώρα αυτό το νέο σύνολο να "δέσει" και να βρεί τα πατήματα και τους αυτοματισμούς του. Μιλάμε για πολύ δύσκολα πράγματα που για να γίνουν χρειάζονται χρόνο και προπαντός δουλειά και... ηρεμία. 

Φτάνουμε λοιπόν και στην μαγική λέξη... "ΗΡΕΜΙΑ". Που να τη βρεί την ηρεμία αυτή η ομάδα που από τη μια έχει τη διοίκηση η οποία για τρίτο σερί καλοκαίρι συνεχίζει να αρμενίζει στραβά και να ακολουθεί μια λανθασμένη και επικίνδυνη για την ομάδα τακτικη και από την άλλη έχει και τον κόσμο της που τα βλέπει όλα αυτά και ΚΑΛΩΣ διαμαρτύρεται για τα τεκταινόμενα; Η διοίκηση δεν έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής ώστε να δικαιολογήσει έστω την παρουσία της.
                                

                                         

Ο κόσμος της ομάδας δεν είναι χαζός, ξέρει οτι το μαγαζί είναι κερδοφόρο, ξέρει οτι τα έσοδα από το Champions League βαίνουν αυξανόμενα καθώς και τα έσοδα απο τηλεοπτικά, διαφημίσεις, εισιτήρια κτλ. Όταν βλέπει όμως να μην υπάρχει η διάθεση να επενδυθεί ένα μέρος αυτών των χρημάτων για το μέλλον της ομάδας είναι απολύτως λογικό να αναρωτιέται και να αντιδρά. Όσοι νομίζουν οτι ο κόσμος του Ολυμπιακού στέκεται στα ποσά και στα ονόματα πλανώνται πλάνην οικτρά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά και την οικονομική συγκυρία που διέπει την Χώρα και το τι είναι καλό για την ομάδα, μοναδική επιθυμία του κόσμου είναι να δεί επιτέλους την ομάδα να ξεφεύγει από τη μίζερη ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και να τίθεται σε ευρωπαική τροχιά. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μικραίνει επειδή μίκρυναν οι "άλλοι".

                                        
Ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το άν η διοίκηση θα προλάβει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις για την συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν στο ρόστερ. Η ανάγκη απόκτησης ενός αμυντικού χαφ, ενός αριστερού εξτρέμ, ενός αριστερού μπακ και ενός δεξιού μπακ σε περίπτωση φυγής του Β. Τοροσίδη (πολύ πιθανό) είναι επιτακτική. Πλέον όμως δεν αρκεί μόνο η θέληση της ΠΑΕ να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση βάζοντας βαθειά το χέρι στην τσέπη. Ο χρόνος δεν είναι πια με το μέρος μας και δέν είναι σύμμαχος στη μάχη με την ολοκλήρωση του "προγραμματισμού".


                                     ΒΕΡΟΙΑ 1 - 2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

                                    

 Ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας με το τρίποντο στις αποσκευές του, κόντρα στην σκληροτράχηλη ομάδα της Βέροιας που πάλεψε σε όλο το 90λεπτο για να πάρει κάτι από το ματς. Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Χολέμπας στον Τζεμπούρ, ο οποίος σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο (τακουνάκι από δύσκολη γωνία στο πρώτο δοκάρι) το 1-0 για τους Πειραιώτες. Το λάθος του Κάρολ στο 30ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν προσωρινά (Ιωάννου), καθώς στο 42' ο Δασκαλάκης μιμήθηκε τον Βορειοϊρλανδό και ο Μοδέστο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Εξαιρετικό ντεμπούτο πραγματοποίησε για τον Ολυμπιακό ο Πάουλο Μασάντο. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αν και παίκτης που αποδίδει καλύτερα στον άξονα, αγωνίστηκε σε ρόλο πλάγιου επιθετικού και ταλαιπώρησε ουκ ολίγες φορές τους αμυντικούς της Βέροιας. Σταθερή αξία ο Αριέλ Ιμπαγάσα, καθοδήγησε με μαεστρία και απόλυτη ηρεμία τους συμπαίκτες του καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δικαιώθηκε από την χρησιμοποίηση του Μοδέστο σε ρόλο αμυντικού χαφ, καθώς ο Κορσικανός κατάφερε να συμμαζέψει την αμυντική λειτουργία στο κέντρο του γηπέδου, ενώ πέτυχε και το γκολ της νίκης. Καλό ποδαρικό για τον Ολυμπιακό και τον 38χρονο τεχνικό στο νέο πρωτάθλημα!

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο (87' Γκρέκο), Μασάντο, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ (82' Μήτρογλου), Κοντρέρας, Χολέμπας, Σιόβας, Τοροσίδης, Αμπντούν (72' Φουστέρ).
Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρέκο.

                                      


                                                         ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

1) Η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι ακόμα προβληματική, θέλει πολλή δουλειά ακόμη.

2) Η άμυνα με την επίθεση είναι παντελώς ασύνδετες μεταξύ τους.

3)  Η ανάγκη απόκτησης ενός αμυντικού χαφ (6αρι) είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

4) Η πίεση που ασκεί ο Ολυμπιακός δεν μοιάζει σε τίποτα με το ανελέητο pressing που έβγαζε στο παιχνίδι της η ομάδα πέρυσι, χαρακτηριστικό που διέλυε τις αντίπαλες άμυνες.

5) Πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να μιλήσει σοβαρά με τον Β. Τοροσίδη. Δεν επιτρέπεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού να έχει αυτή την απόδοση εδώ και δύο χρόνια.

6)  Είναι πολύ ανησυχητικό για την ομάδα το γεγονός οτι όταν "έκατσε" ο Ιμπαγάσα αμέσως πήγε περίπατο η συνοχή και η φαντασία στην επίθεση.

7)  Καταλαβαίνω οτι προτιμήθηκε ο Κάρολ αντί του Μέγιερι λόγω εμπειρίας, για να κατευθύνει καλύτερα την άμυνα αλλά νομίζω οτι δεν πρέπει να "καεί" ο Ούγγρος.

8)  Επιτέλους καλός Χολέβας.

9)  Όαση ο Μασάδο. Θα δούμε μεγάλα πράγματα από αυτόν τον παίκτη.

10)  H περιβόητη "ελληνοποίηση", ένα μόνιμο επιχείρημα των χειροκροτητών της Διοίκησης αυτό το καλοκαίρι πήγε περίπατο στο πρώτο μάτς για φέτος μιας και με το ζόρι μέτρησα τρεισήμισι Έλληνες παίκτες στην βασική 11αδα (Τοροσίδης, Μανιάτης, Σιόβας, Χολέβας) οι οποίοι έγιναν τέσσερις και μισός όταν πέρασε ο Μήτρογλου σαν αλλαγή.



ΥΓ1: Κακώς ακυρώθηκε το γκόλ της Βέροιας. Ήταν κανονικότατο και λυπάμαι πολύ γι' αυτό, αφενός μεν διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη τέτοια "σκηνικά", αφετέρου δε διότι θα αρχίσει πάλι η κλάψα και ο οδυρμός από τους Αλαφουζέους. Φυσικά δεν εννοώ οτι ο επόπτης ήταν στημμένος, κάθε άλλο, μάλλον ως επικίνδυνος και ως "χρέωμα" χαρακτηρίζεται δεδομένου οτι με τις λανθασμένες αποφάσεις του επισκίασε τη νίκη του Ολυμπιακού μας που είτε έτσι είτε αλλιώς, είτε εύκολα είτε δύσκολα θα ερχόταν.


ΥΓ2: Συγχαρητήρια στις 3 χιλιάδες κόσμου που βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Ν. Ημαθίας για να στηρίξει την ομάδα μας και να διδάξει για άλλη μια φορά ποδοσφαιρικό, οπαδικό και φίλαθλο πολιτισμό. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον κόσμο του και περισσότερο ανάγκη τον "καλό" κόσμο του.


ΥΓ3: Mε τους Αλαφουζέους και τους Συμμάχους δεν ασχολούμαι, το κείμενο γράφεται στις 4 το πρωί και θέλω να κοιμηθώ ήσυχος αργότερα. Αν πρέπει να πω κάτι όμως θα θυμίσω την λαϊκή ρήση "ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη".



                     

                              ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ !!!



                                                                                                                  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-7

2 σχόλια:

10 Αποτιμησεις η μια να συμπληρωνει την αλλη...ποναει η 10η μαγκα μου..και πολυ φοβαμαι οτι θα ειμαστε φετος η χαρα του over!!!!
Μαρα

Κρατω μια επιφυλαξη για το υπ αριθμον "10" σχολιο σκεπτομενος οτι μια πρεμιερα παντοτε κρυβει εκπληξεις και ηταν λογικο για τον Ζαρντιμ να χρησιμοποιησει μπαρουτοκαπνισμενους και δεμενους παικτες απο την περισυνη σεζον. Γι αυτο τα μονα νεα προσωπα που ξεκινησαν ηταν οι Κοντρερας-Σιοβας-Μασαδο που ετσι κι αλλιως δεν εχεις αλλους στη θεση τους. Μονο αυτο θα δεχτω σαν αντεπιχειρημα.