31 Ιαν 2014

ΣΗΜΑΝΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ...


Αν και μπήκε με μια μικρή χαλαρότητα στο παρκέ απέναντι στη Μάλαγα, ο καταιγιστικός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατάφερε να την υποτάξει με μεγάλη εμφάνιση και φανερά μεταμορφωμένος, δίνοντας ουσία στο διπλό μέσα στη Βιττόρια απέναντι στην Κάχα!


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μάλαγα αποφασισμένη να πάρει τη νίκη που θα την έφερνε στο 3-2, αφήνοντας πίσω της στην κατάταξη του ομίλου την ομάδα μας, το σκόρ άνοιξε με τον Φράν Βάσκεζ και πολύ καλή περιφερειακή άμυνα οι φιλοξενούμενοι "ζόρισαν" τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μέχρι τα μισά σχεδόν της δεύτερης περιόδου, εκεί όπου το "τρένο ξεκίνησε" και δε τους άφησε πολλά περιθώρια να αντιδράσουν!

Με ιδανικό rotation από τον Coach B, που δεν άφησε κανέναν παίχτη χωρίς χρόνο συμμετοχής, με ένα Σπανούλη όμως στη χειρότερη ίσως βραδιά του με την ερυθρόλευκη σε ευρωπαϊκό αγώνα και τον Μάττ Λοτζέσκι -που την πρώτη ματιά το έλεγες μέτριο έως κακό, αλλά έβγαλε πάρα πολύ "βρωμοδουλειά", ανοίγοντας το παιχνίδι σε κρίσιμα σημεία-, είδαμε μια εντελώς νέα ομάδα τολμώ να πώ, με το ανεπανάληπτο φετινό γεγονός των 21(!!!) επιθετικών rebounds!

Στην επίθεση είδαμε μια πολυφωνία με σκοράρισμα από όλους, πολλά σούτ από την "ρακέτα" (23/48), λιγότερα περιφερειακά σούτ σχετικά με προηγούμενα παιχνίδια ( 5/21 3π.)! Αιχμή της ερυθρόλευκης επίθεσης ήταν οι Πρίντεζης, Ντάνστον και Περπέρογλου, οι οποίοι έπαιζαν πολύ κάτω από το καλάθι, με αποτέλεσμα και αρκετές θεαματικές φάσεις!

Σημαντικό ρόλο για την απόδοση του Πρίντεζη, παρά τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, έπαιξε ο Μπρέντ Πέτγουεη, ο οποίος από την επιστροφή του και μετά έχει μεταλλάξει την front line, ελευθερώνοντάς τον από την υποχρέωση της άμυνας και αφήνοντάς τον προσηλωμένο στο επιθετικό κομμάτι, αναλαμβάνοντας εκείνος την άμυνα στα αντίπαλα forwards!

Ευχάριστη έκπληξη και ο Μίρζα Μπέγκιτς, ο οποίος όσες φορές κλήθηκε να μπεί για να ξεκουράσει τους Ντάνστον- Σίμμονς, προσέφερε σε άμυνα και επίθεση (6 πόντους,3 rebounds, βγάζοντας και μια assist), δίνοντας συνέχεια στις θετικές του εμφανίσεις, αφήνοντας υποσχέσεις για την δύσκολη συνέχεια που όλοι θα χρειαστούν!

Το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε όμως είναι τα πειράματα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε νέα συστήματα άμυνας και επίθεσης, με μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα! Για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολύ καιρό, είδαμε τη χρήση άμυνας ζώνης για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα!

Με ισοπεδωτική άμυνα σε όλο το παρκέ κάνοντας τη Μάλαγα να φαίνεται σαν να έπαιζε χωρίς guards και το παιχνίδι να βγαίνει από το 3 και πάνω, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατάφερε να τελειώσει την αναμέτρηση με παθητικό μόλις 55 πόντων,  έχοντας κρατήσει όλους τους παίχτες της  πλην ενός σε μονοψήφιο σκόρ, με μόνο τον σέντερ Νικ Κάνερ-Μέντλεϋ, να διασπά την άμυνα που σε ελάχιστες περιπτώσεις παρατηρήθηκε να γίνονται κακές περιστροφές, με αποτέλεσμα επιθετικά rebounds των αντιπάλων που κατέληγαν στο καλάθι!

Ο Κώστας Σλούκας, κατάφερε να καλύψει την απουσία (ουσιαστικά...) του Σπανούλη, αν και περισσότερο αναλώθηκε στην άμυνα και στο κατέβασμα της μπάλας και λιγότερο με το σκοράρισμα, Βαγγέλης Μάντζαρης επίσης καλός, και τον Δημήτρη Κατσίβελη να δείχνει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση βγάζοντας 2 πολύ καλές assists και μαζεύοντας ένα επιθετικό rebound!

Ο Μαρντί Κόλλινς επίσης βοήθησε πολύ χτες στην άμυνα και έδειξε "ορεξάτος", αλλά και πάλι έδειξε ότι δε καλύπτει την απουσία του περσινού Έϊσι (και δε όχι δε πρόκειται να δείξω την απαγορευμένη λέξη που λέει ο Μπαναώτης για να μου αποδείξει το αντίθετο, όταν το χει ο παίχτης φαίνεται με τη πρώτη και αυτός ΔΕΝ...)

Κλείνοντας να παραθέσω  τον προβληματισμό του φίλου μου του Άλεξ, και να πώ ότι κι εγώ ελπίζω τα όσα είδαμε χτές από τον Coach B. να ήταν απλά ένα πείραμα απέναντι σε μια ομάδα αξιόμαχη μέν, κατώτερης δυναμικότητας δε που επέτρεπε κάτι τέτοιο χωρίς κίνδυνο αρνητικού αποτελέσματος, για νέα συστήματα και να χρησιμοποιήθηκαν απλά για να δούμε ότι η ομάδα εμπέδωσε τα όσα δούλευε τον τελευταίο καιρό, και να μην πρόκειται για μια προσπάθεια αλλαγής φιλοσοφίας και από το παιχνίδι σε "ανοιχτό γήπεδο" να το γυρνάμε σε set παιχνίδι με επιθέσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα -αλλάζοντας δηλαδή εντελώς τη φυσιογνωμία της ομάδας που μας πωρώνει τα 3 τελευταία χρόνια με το γρήγορο παιχνίδι της και το πάθος της σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού!

Θα δείξει η πορεία, αν και προσωπικά δε πιστεύω ότι θα δούμε τέτοια μεταστροφή του Μπαρτζώκα και από κει που μιλούσαμε για την αθλητική ομάδα που "έχτισε" το καλοκαίρι θα πάμε σε ένα "πράμα" που θα "πνίγει" το μπάσκετ σα μερικούς ονόματα δε λέμε...


ΥΓ1 - Χωρίς Σπανούλη δεν υπάρχει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο πρώην προπονητής του Αμαρουσίου και του Νιώνιου έχει χάσει τη μπάλα με όλα τα σαπάκια που μας φόρτωσε το καλοκαίρι και τώρα δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις ελλείψεις στο ρόστερ!! ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ ΡΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΔΕΣ

ΥΓ2 - "Μέχρι και στις σούπες βάζαμε τα Voltaren" έφη Γιώργος Πρίντεζης, για να καταλάβετε τί πέρασε αυτή η ομάδα και κατάφερε να είναι ακόμα όρθια....

ΥΓ3 - Ο Κατσικάρης τελικά δε θα 'ρθει ρε καλόπαιδα που γράφατε τα αποκλειστικά σας;;;

ΥΓ4 - Nίκη και με την Εφές τώρα και τότε να δείτε γούστα από την ομάδα και κωλοτούμπες από τους "φρεσκοχούπηδες" !!!