5 Φεβ 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ


Ενώ λοιπόν ο αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού-Πανιωνίου έχει φτάσει στο 85ο λεπτό, με
το παιχνίδι να έχει καθαρίσει ήδη από το πρώτο ημίχρονο (Σάμαρης, Τσέποβιτς),
ανακοινώνεται ξαφνικά από τα μεγάφωνα ένα ευχάριστο γεγονός.

Η απόκτηση τελικά του Ισπανού τερματοφύλακα Ρομπέρτο Χιμένεθ για το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ, (όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από "ερυθρόλευκες" ιστοσελίδες) από την Ατλέτικο Μαδρίτης, μέχρι το 2018. Το πρώτο τεράστιο βήμα έγινε στον Ολυμπιακό με την απόκτηση ενός εκ των κορυφαίων παικτών του την φετινή χρονιά, στην νευραλγική θέση του τερματοφύλακα, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον σύλλογο ως δανεικός.

Κίνηση ουσίας, ταυτόχρονα, κίνηση αυτονόητη από την διοίκηση του Ολυμπιακού,
κίνηση η οποία αποτελεί το πρώτο τεράστιο βήμα για να ανέβει επίπεδο η ομάδα του Πειραιά, ειδικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποκτήθηκε για την θέση του τερματοφύλακα μια προσωπικότητα η οποία έχει διαπρέψει στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την ερυθρόλευκη φανέλα, στην ιδανικότερη για τερματοφύλακα ηλικία. 27 ετών είναι ο Ρομπέρτο.


Φυσικά, δεν αναφέρουμε τυχαία την λέξη πρώτο τεράστο βήμα. Η αγορά του Ρομπέρτο αποδεικνύει ότι μέρος των χρημάτων μπήκε σε καλή μεριά. Αναλόγως έτσι πρέπει να πράξει η διοίκηση του Ολυμπιακού και σε άλλες θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις, δηλαδή στον δημιουργικό μέσο (είτε είναι κλασσικό 10άρι είτε γενικά επιτελικός μέσος), στο 6άρι και αν χρειαστεί τελικά, στην θέση του σέντερ φορ.

Για την κατακλείδα, η αγορά του 27χρονου τερματοφύλακα Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί μια ουσιαστική, αυτονόητη κίνηση, ένα τεράστιο πρώτο βήμα για να ανέβει επίπεδο ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. 

Αποκτήθηκε παίκτης που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του με εκπληκτικές αποκρούσεις στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε ιδανική για τερματοφύλακα ηλικία. Επαναλαμβάνουμε βέβαια πως όπως συνέβη με την περίπτωση Ρομπέρτο, αναλόγως πρέπει να κινηθεί η διοίκηση σε θέσεις όπου ο Ολυμπιακός παρουσιάζει κενά. Τότε πραγματικά, θα μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που θα έχει ανέβει εκατό σκαλοπάτια παραπάνω στο ευρωπαϊκό στερέωμα.