7 Απρ 2014

Στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων! (Γυναίκες και Άνδρες)


Το σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε φουλ αγωνιστική δράση για τα τμήματα βόλλευ του Ολυμπιακού μας και μάλιστα έγινε το πρώτο βήμα για να και από τις δυο πλευρές έτσι ώστε να κατακτήσουν ΠΑΛΙ το πρωτάθλημα ο καθένας στην κατηγορία του.


Νωρίς το απόγευμα (16.30) οι γυναίκες έδιναν τον 2ο ημιτελικό απέναντι στην ομάδα των Βριλησσίων και χρειάζονταν τη νίκη για να περάσουν στους τελικούς της Α1 και λίγο αργότερα η ανδρική ομάδα αντιμετώπιζε τον Εθνικό εντός έδρας.Οι άνδρες ήθελα νίκη πάση θυσία έτσι ώστε στον τελευταίο τους αγώνα να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς που ξεκινάνε την Πέμπτη 10 Απριλίου!



Γυναίκες και άνδρες νίκησαν 1-3 και 3-2 αντίστοιχα και πέτυχαν αυτό που ήθελαν.

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά για κάθε παιχνίδι γιατί ΤΩΡΑ αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα παιχνίδια και τώρα θα φανεί αν οι ομάδες είναι δυνατές και έτοιμες να κατακτήσουν άλλο ένα πρωτάθλημα.

Οι γυναίκες λοιπόν νίκησαν δύσκλα θα έλεγα την ομάδα των Βριλησσίων με 1-3 διπλασίασαν τις νίκες τους και πέρασαν στους τελικούς.Το ματς ξεκίνησε άσχημα με τα κορίτσια μας να χάνουν το πρώτο σετ εύκολα από τη μαχητική ομάδα των Βριλησσίων με 25-20!


Στο 2ο σετ έσπασαν καρδιές με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν αλλά τελικά το δραματικό φινάλε να βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό με 29-31 και παράλληλα να ισοφαρίζει στο παιχνίδι σε 1-1 σετ.Στο 3ο σετ πάλι είχαμε το ίδιο σκηνικό με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι αλλά στο μετά το 19-19 ο Ολυμπιακός να κάνει σερί 3-0 να ξεφεύγει με 19-22 και ουσιαστικά να καθαρίζει το σετ με 21-25 και να κάνει την ανατροπή σε 1-2 σετ.

Στο 4ο και τελευταίο σετ η ομάδα ήταν καλύτερα αλλά ΠΑΛΙ προς το τέλος του σετ χαλάρωσε και έδωσε το δικαίωμα στα Βριλήσσια να πλησιάσουν και να απειλήσουν αλλά ευτυχώς το σετ είχε αίσιο τέλος για την ομάδα μας και να βρίσκει νικητές με 23-25 και να τελειώνουμε το παιχνίδι με 1-3 σετ και ολική ανατροπή!Κορυφαία για την ομάδα μας η Κοσμά η οποία είχε 21 πόντους και 4 άσσους αλλά και την Κονόμι με εξαιρετική υποδοχή και εντυπωσιακές άμυνες.

Η ομάδα πρέπει να συνέλθει άμεσα να διορθώσει τα λάθη και νεκρά διαστήματα γιατί ακολουθούν οι πολύ δύσκολοι τελικοί με την ΑΕΚ και να θυμήσω ότι έχομε το μειονέκτημα έδρας!

Στους άνδρες η ομάδα μας αγωνιζόταν με τον Εθνικό και νίκησε δύσκολα με 3-2,εξασφάλισε την 1η θέση και θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου στα ημιτελικά!Απρόοπτο για την ομάδα μας ήταν ο τραυματισμός της τελευταίας στιγμής για τον Κουρνέτα που κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τους ημιτελικούς.Στο 1ο σετ η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ο Εθνικός το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας ένα μεγάλο σερί και ξεφεύγοντας στο σκορ.

Προς το τέλος του σετ η ομάδα έδειξε ότι άρχισε να ανακάμπτει και να σοβαρεύεται στο κρίσιμο σημείο.Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο σετ δύσκολα με 25-23.Στο 2ο σετ η ομάδα του Εθνικού μπήκε δυνατά άνοιξε την ψαλίδα προηγήθηκε στην αρχή με 1-8 και στη συνέχεια με 13-19 και ουσιαστικά τελείωσε το σετ και το πήρε εύκολα με 22-25 και παράλληλα ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Στο 3ο σετ οι ομάδες πήγαιναν μαζί αλλά από το 2ο τεχνικό ταιμ αουτ ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και αύξησε τη διαφορά κατακτώντας το σετ με 24-19 και μαζί με το σετ εξασφάλιζε και την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια.Στο 4ο σετ έγιναν αλλαγές σε βασικούς και αναπληρωματικούς η ομάδα έδειχνε πολύ χαλαρή και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο ται μπρεικ με την ομάδα του Εθνικού να ισοφαρίζει σε 2-2 σετ και κατακτώντας το 4ο εύκολα με 21-25.

Στο ται μπρεικ επανήλθαν οι βασικοί παίκτες έκαναν αυτό που έπρεπε και έτσι φτάσαμε στο τελικό 3-2.Η ομάδα μας θα πρέπει να δουλέψει αρκετά σε υποδοχή και σερβίς διότι θεωρώ ότι είναι σημεία κλειδιά όσον αφορά τους ημιτελικούς αλλά και τους τελικούς που ακολουθούν.Και ας ελπίσουμε όλοι ότι θα επανέλθει σύντομα ο Κουρνέτας ο οποίος είναι βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας.

Οι γυναίκες λοιπόν ξεκινάνε τους τελικούς(στις 3 νίκες) με την ΑΕΚ (προκρίθηκε με 2-0 νίκες απέναντι στον ΠΑΟ)και με μειονέκτημα έδρας(οι ημερομηνίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές) και το πρώτο ματς να είναι στην Ν.Φιλαδέλφεια!Οι άντρες ξεκινάνε τους ημιτελικούς(3 νίκες) με αντίπαλο τη Σύρο με το πρώτο ματς στο Ρέντη την Πέμπτη 10 Απριλίου.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Πρέπει μάγκες... Πρέπει γιατί ο ερασιτέχνης μας προσφέρει μεγάλες χαρές κάθε χρονιά με αποκορύφωμα την κατάκτηση ευρωπαικού τίτλου από τα κορίτσια του Πόλο.Να ξέρετε όνειρο όσων ασχολούνται με το βόλλευ (γυναικείο και ανδρικό) είναι να κατακτήσουν κι εκεί κάποιον ευρωπαικό τίτλο!Είναι ΝΤΡΟΠΗ να έχουν Σύρος και Εθνικός 1000-1500 άτομα στα γήπεδά τους κι εμείς να πηγαίνουμε ΜΟΝΟ 300 και 400!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ γιατί τα τμήματά μας πάντα μας προσφέρουν χαρές...

Ας βοηθήσουμε όλοι στους τελικούς των ανδρών και των γυναικών!Οι τιμές των εισητηρίων είναι πάρα πολύ χαμηλές και προσιτές για όλους σχεδόν!Με γεμάτα γήπεδα και γυναίκες και άνδρες θα κάνουν αυτό που πρέπει....Θα στεφθούν ΠΑΛΙ δηλαδή πρωταθλητές-τριες Ελλάδας και μάλιστα ΕΥΚΟΛΑ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

Καλή επιτυχία στις ομάδες μας!