15 Ιουλ 2014

ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Δανεικός τελικά για 2 χρόνια στην κυπελλούχο Ολλανδίας, Τσβόλε, δόθηκε ο 20χρονος επιθετικός Νίκος Ιωαννίδης. Είχαμε μιλήσει στην προηγούμενη στήλη ότι κακώς τέτοιοι παίκτες θυσιάζονται για τον κάθε Παπάζογλου. Στην σημερινή στήλη θα επεκτείνουμε το θέμα παραπέρα. Μπορούμε να υποθέσουμε πως ο παίκτης βρίσκεται μπροστά σε δύο δρόμους. Ο ένας θυμίζει περίπτωση Κώστα Μήτρογλου, ο άλλος Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Τί εννοούμε με αυτό για να γίνουμε πιο σαφείς. Ο Ιωαννίδης δίνεται δανεικός σε μια ευρωπαϊκή ομάδα. Σωστή προτίμηση μια ομάδα από το εξωτερικό. Η ομάδα αυτή τυγχάνει να παίζει στο ολλανδικό πρωτάθλημα και με την κατάκτηση του κυπέλλου θα παίζει του χρόνου στο Γιουρόπα Λιγκ. Με τον Ολυμπιακό του Στορκ στο next gen αλλά και στην Χάνσα Ρόστοκ, προσέξαμε πως ο νεαρός επιθετικός διαθέτει προοπτικές για εξέλιξη, αρκεί φυσικά να δουλέψει. Το θετικό είναι πως ο δανεισμός του έγινε σε πρωτάθλημα που οι ομάδες δουλεύουν πολύ την φυσική κατάσταση και το επιθετικογενές ποδόσφαιρο, οι άμυνες είναι πιο χαλαρές (ίσως πλην Φάγενορντ και Άγιαξ), άρα θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει το ταλέντο του. Επιπλέον, δεδομένου ότι υπάρχει το Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον δηλωθεί, θα μπορέσει να πάρει ευρωπαϊκές παραστάσεις. Επαναλαμβάνουμε, πρέπει να καταβάλει σκληρή δουλειά. Αν καταφέρει να αδράξει την ευκαιρία και εξελιχθεί ποδοσφαιρικά, με το πέρας των 2 ετών, θα μπορέσει να επιστρέψει έτοιμος στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει την θέση του στην επιθετική γραμμή, θέτοντας υποψηφιότητα όντας πλέον δυνατό όνομα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει με τον Μήτρογλου.

Ο δεύτερος δρόμος, σενάριο που όλοι θέλουμε να αποφευχθεί πάση θυσία, είναι να προκύψει μια νέα περίπτωση Κυριάκου Παπαδόπουλου. Να χαθεί ο παίκτης χωρίς να τον έχουμε δει ούτε στο ελάχιστο με την ερυθρόλευκη. Διότι κάθε νέος παίκτης που βρίσκεται στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο σύλλογο της χώρας μας (ειδικά όταν έχει προηγηθεί η δουλειά με την νέων του Στορκ), αποτελεί περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να προσεχθεί.

Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να θεωρηθούν απλές εικασίες. Δεν απέχουν ωστόσο ιδιαίτερα από την σφαίρα της πραγματικότητα οι πιθανότητες της πορείας του Ιωαννίδη. Ελπίζουμε να εξελιχθεί ο Ιωαννίδης -όπως και κάθε νέος παίκτης του Ολυμπιακού- από την στιγμή που έχει τις προοπτικές να το κάνει και να αποδείξει ότι αξίζει να έχει θέση στην ομάδα. Όπως περιμένουμε επίσης να εξελιχθούν στην επιθετική γραμμή οι Διαμαντάκος και Βέργος και φυσικά να έρθει επιθετικός όνομα που θα βοηθήσει τους νεότερους να μάθουν την θέση.