7 Ιουλ 2014

"ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ?



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Σε μια περίοδο που ξεκινά η προετοιμασία, η μεταγραφολογία βρίσκεται σε έξαρση και ακόμα περιμένουμε στον Ολυμπιακό να έρθει το μεγάλο όνομα στην θέση του επιθετικού και του 10αριού, ένα ερώτημα δημιουργείται αναφορικά με την μη παρουσία του Ιωαννίδη στην αποστολή και την απόκτηση του Θανάση Παπάζογλου. Θα καίγονται παίκτες με προοπτική για τον ...Παπάζογλου?

Οφείλουμε να ασχολούμαστε με την εξέλιξη και την πορεία των παικτών. Για να μπεις ανάμεσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, οφείλεις να δουλεύεις με αυτούς. Ιωαννίδης ή Παπάζογλου λοιπόν? Και γιατί? Προσωπικά επιλέγω Ιωαννίδη. Ο Ιωαννίδης είναι 20 ετών, έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, αγωνίστηκε φέτος δανεικός στην Χάνσα Ρόστοκ όπου είχε και καλές παρουσίες. Από φέτος, βρίσκεται σε συνηδιοκτησία με την Ντόρτμουντ. Πολλά καλά δείγματα είχε δώσει στο next gen series (Τσάμπιονς Λιγκ Νέων) του 2012-2013. Έχει όλα τα φόντα αν δουλέψει να γίνει ακόμα καλύτερος. Από την άλλη, ο Παπάζογλου είναι 25 ετών και παίκτης που ξέρουμε τί ταβάνι δυνατοτήτων έχει, δηλαδή ομάδες σαν τον ΟΦΗ, καθώς σε Άρη και ΠΑΟΚ δεν έπιασε.

Σαφώς ο Ιωαννίδης δεν είναι ο μόνος νεαρός παίκτης στο ρόστερ. Υπάρχουν κι άλλοι που θα πάρουν και ευκαιρίες από τον Μίτσελ. Είναι κρίμα όμως νέοι παίκτες με προοπτική να "θυσιάζονται" για ποδοσφαιριστές με ταβάνι δυνατοτήτων. Για να επανέλθουμε στο θέμα της συνιδιοκτησίας με την Ντόρτμουντ. Από την μια πλευρά, άκρως σωστή η κίνηση από το να καταλήξει ο παίκτης δανεικός σε ομαδούλα του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχει και άλλη πλευρά. Σε περίπτωση που ο Ιωαννίδης εντυπωσιάσει την Ντόρτμουντ, διόλου απίθανο να τον κρατήσουν, επομένως ο Ολυμπιακός να τον χάσει.

Έτσι έχουν τα πράγματα με τον Ιωαννίδη. Βασικά, ένα παράδειγμα αποτελεί ο Ιωαννίδης. Για οποιονδήποτε παίκτη στην θέση του τα ίδια θα λέμε. Όταν σαν ομάδα διαθέτεις νεαρούς με φόντα για διάκριση, επενδύεις σε αυτούς, φέρνοντας δίπλα τους ένα όνομα-πρότυπο για να μάθουν την θέση, δεν τους αφήνεις να φύγουν για να πάρει την θέση τους παίκτης που με το ζόρι διακρίνεται σε μικρομεσαίες ομάδες. Για τις άλλες μεταγραφές, την περίπτωση Αμπιντάλ και άλλα θέματα θα μιλήσουμε σε επόμενες στήλες. Υπενθυμίζουμε: Επικτακτική ανάγκη η απόκτηση κράχτη 10αριού και επιθετικού.