22 Σεπ 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 'ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ'



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Μετά τους πανηγυρισμούς από τον ιστορικό θρίαμβο με 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης επιστρέψαμε στην ελληνική πραγματικότητα με τον Ολυμπιακό να νικά με 3-0 την Βέροια (πέναλτι Μήτρογλου, Μπενίτες, Κασάμι) και να πιάνει κορυφή. Η ομάδα την παρούσα στιγμή οφείλει να ρίξει λίγο τους τόνους, να αφοσιωθεί με άλλα λόγια σε μια επιχείρηση προσγείωσης εν όψει της συνέχειας, εκεί όπου έχουμε αγώνα κυπέλλου και κυρίως το κομβικό εκτός έδρας παιχνίδι με την σουηδική Μάλμε.

Συνοπτικά για το ματς απέναντι στην Βέροια είδαμε τον Μίτσελ να προχωρά σε αλλαγές προσώπων στην σύνθεση συγκριτικά με την σύνθεση που αντιμετώπισε την Ατλέτικο. Γιαννούλης, Φουστέρ, Αυλωνίτης, Ντουρμάζ ξεκίνησαν βασικοί. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν και νεκρά διαστήματα αλλά και εκρηκτικά διαστήματα, χωρίς βέβαια να μας διαφεύγει και ο παράγοντας 'κούραση' αναφορικά με τους βασικούς. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα παρότι η Βέροια προσπάθησε να δημιουργήσει υποψίες ευκαιριών με ενέργειες των Ντουμίτρου και Καλτσά.

Συνυπολογίζοντας την μέχρι τώρα παρουσία του Ολυμπιακού στις αγωνιστικές του πρωταθλήματος μαζί και την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, παρατηρούμε τα εξής. Καινούργια ομάδα που όσο περνάει ο καιρός φτιάχνεται και δένει περισσότερο (άλλωστε ο Μίτσελ δήλωσε πως η ομάδα έχει δρόμο ακόμα να διανύσει), με όλους να παίρνουν ευκαιρίες από τον προπονητή, προσπαθώντας να αποδώσουν καλύτερα όσο περνούν οι αγωνιστικές. Ταυτόχρονα παρατήρησα άλλα δύο πράγματα που ίσως κάποιοι θεωρήσετε ότι είναι λίγο νωρίς για να ειπωθούν. Το πρώτο αφορά την "ερυθρόλευκη" μεσαία γραμμή. Χάρη στην παρουσία των Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, το κέντρο έχει αποκτήσει περισσότερη τεχνική συγκριτικά με πέρυσι. Ο Κασάμι έχει ήδη σκοράρει 3 γκολ, ξέρει να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργεί κινδύνους, συνεργάζεται άψογα με τους υπόλοιπους συν την άριστη ανταπόκριση στα ανασταλτικά καθήκοντα. Κανονικό άρμα μάχης ο Ελβετός. Ο Μιλιβόγεβιτς ηρεμεί το κέντρο με μεγάλη έφεση στο ανασταλτικό κομμάτι, έχει τις κάθετες πάσες καθώς επίσης καταπίνει χιλιόμετρα. Κόντρα στην Ατλέτικο για παράδειγμα κάλυψε 17 χιλιόμετρα, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην τακτική του Μίτσελ να κλείσει τους χώρους. Ο Σέρβος είχε σωστές μεταβιβάσεις, παίρνοντας πολλές φορές την πρώτη μπάλα, μια κίνηση που υπό άλλες προϋποθέσεις θα είχε το παιχνίδι των αντιπάλων με τον Γκάμπι. Αν ο Σέρβος συνεχίσει να εξελίσσεται σε παίκτη-βαρόμετρο, κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει άμεσα κίνηση απόκτησής του, μιας και αγωνίζεται δανεικός στο Λιμάνι.

Η δεύτερη παρατήρηση σχετίζεται με τον νεαρό Παραγουανό επιθετικό, τον παίκτη-στοίχημα του φετινού Ολυμπιακού, Χόρχε Μπενίτες. Παίκτης που ακόμα φτιάχνεται, αρχίζει να δίνει θετικά δείγματα. Προς το παρόν δεν έχουμε ολοκληρωμένη άποψη, όμως στους δύο αγώνες με ΟΦΗ και Βέροια, φαίνεται πως στο ένας με έναν είναι ικανός να αφήσει μπουκάλα τον αντίπαλο αμυντικό (δοκάρι με ΟΦΗ, χαμένη ευκαιρία με Βέροια, γκολ με Βέροια).

Το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι πως η ομάδα φτιάχνεται και με τον καιρό θα δέσει ακόμα περισσότερο. Προς το παρόν στις τάξεις του Ολυμπιακού οφείλουν να ρίξουν τους τόνους, να υπάρξει μια προσγείωση καθώς έχουμε μπροστά μας το κύπελλο και φυσικά τον εκτός έδρας αγώνα με την Μάλμε για το Τσάμπιονς Λιγκ, μια έξοδο που κρύβει πολλούς κινδύνους σε περίπτωση χαλαρότητας.