2 Οκτ 2014

ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Η κατάρα της Σκανδιναβίας θα συνεχίζει για πολύ ακόμα να στοιχειώνει τον Ολυμπιακό μετά την ήττα με 2-0 από την Μάλμε στην Σουηδία. Η ομάδα του Μίτσελ πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα, δηλαδή την αστοχία στις τελικές προσπάθειες και την αμυντική αδράνεια στις φάσεις των δύο γκολ του Ρόζενμπεργκ. Σε συνδυασμό με αυτά, είχαμε δύο καταδικαστικές διαιτητικές αποφάσεις, το χωρίς λόγο ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου και το πέναλτι-μαρς στον Μανιάτη που δεν υποδείχθηκε ποτέ, αντιθέτως ο παίκτης του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε με κίτρινη για θέατρο.

Ο Χαρέιντε παρέταξε την Μάλμε σε 4-4-2. Όλσεν στο τέρμα, αμυντική τετράδα Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Αντού με Χάλστι στην μεσαία γραμμή, στις πτέρυγες Τέλιν και Φόρσμπεργκ και στην επίθεση ο Ρόζενμπεργκ μαζί με τον Έρικσον. Από την άλλη ο Μίτσελ κατέβασε τον Ολυμπιακό στο ίδιο σύστημα όπως με την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Τσόρι να μην είναι στο αρχικό σχήμα. Ένα 4-4-2 περίπου σε ρόμβο. Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελλαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού οι τέσσερις πίσω, στο κέντρο οι Εν 'ντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι και Αφελλάι, με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Παρότι οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, χάνοντας ευκαιρίες με Κασάμι, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς και με Μανιάτη, ο οποίος μάλιστα χάλασε μια καλή φάση την τελευταία στιγμή, ενώ σε αντίστοιχη περίπτωση έριξε άψυχο σουτ. Η Μάλμε, όντας οπισθοχωρημένη στην αρχή, αντιμετωπίζοντας προβλήματα από τις επελάσεις Μαζουακού και Αφελλάι, προσπαθούσε να βρει ένα γέμισα προς την περιοχή του Ρομπέρτο. Πρώτη απόπειρα μια κεφαλιά του Έρικσον που απέκρουσε ο Ρομπέρτο. Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός πέτυχε κανονικό γκολ με τον Μήτρογλου, φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ και μακάρι να μπορούσαμε να καταλάβουμε τον λόγο που ακυρώθηκε. Στην επόμενη ακριβώς φάση, προερχόμενη από βολέ τερματοφύλακα, έγινε η ανεπανάληπτη γκάφα. Ασυνεννόηση μεταξύ Μποτία και Ρομπέρτο (ο Μποτία άνετα μπορούσε να διώξει την μπάλα), ο Ρόζενμπεργκ την εκμεταλλεύτηκε, πήρε μια κόντρα και από το πουθενά η Μάλμε προηγήθηκε. Τσάμπα γκολ, κόντρα στην ροή του παιχνιδιού.

Γκολ που μπλόκαρε τον Ολυμπιακό, τον βραχυκύκλωσε και αποκάλυψε αδυναμίες. Αδυνατούσε από τα δεξιά στην θέση του Μανιάτη ως δεξιού εσωτερικού μέσου, δεν μπορούσε να περάσει μπαλιά προς τον Μήτρογλου αλλά ούτε και ο Μήτρογλου έκανε κίνηση, αναγκάζοντάς τον να ψάχνει γκολ με σέντρες, έναν τρόπο παιχνιδιού που εύκολα μπορούσε να εξουδετερώσει η σουηδική άμυνα. Ο Μανιάτης υπέπεσε σε πολλά λάθη, έχοντας και νεύρα με τους αντιπάλους.

Σην επανάληψη πέρασε ο Τσόρι, προσπάθησε να στρώσει το παιχνίδι της ομάδας που δεν ήταν καλή όπως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μποτία πήγε για δεύτερη γκέλα, η Μάλμε έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, γενικά ο Ολυμπιακός είχε πέσει πολύ. Μήτρογλου και Μανιάτης δεν βρήκαν στόχο, για να έρθουμε στην φάση του καταφανέστατου πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ο Χάλστι έριξε δύο δολοφονικά μαρκαρίσματα στον Μιλιβόγεβιτς, για τα οποία δεν τιμωρήθηκε με μισή κάρτα. Η είσοδος Ντουρμάζ, Διαμαντάκου δεν βοήθησε. Στο τέλος, ξανά από γκάφα της άμυνας, αυτή την φορά του Αμπιντάλ, ο Ρόζενμπεργκ πέτυχε το 2-0, χαρίζοντας στην Μάλμε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη για τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άσχημη ήττα με τον τρόπο που ήρθε. Η αναποτελεσματικότητα μαζί με την αδράνεια των κεντρικών αμυντικών, στοίχισε στους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ. Η κατάρα της Σκανδιναβίας δεν έσπασε. Το μήνυμα για την συνέχεια είναι ένα. Όπως άψογα έγραψε ο Red Observer στο άρθρο του, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έχει υποχρέωση να πορευτεί ενόψει συνέχειας με γνώμονα το μότο ΗΡΕΜΙΑ, ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.