17 Νοε 2014

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΔΕΣΕΙ" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ





Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει άλλη πνοή στο κέντρο του Ολυμπιακού, ειδικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, είναι οι Λούκα Μιλιβόγεβιτς και Ντέλβιν Εν' Ντινγκά (αμφότεροι δανεικοί). Κατά την γνώμη μου, πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις για την απόκτήσή τους. Θα σας εξηγήσουμε τους λόγουςστις γραμμές που ακολουθούν.

 Ο 23χρονος Σέρβος, Λούκα Μιλιβόγεβιτς ανακοινώθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών με την μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ. Μέσα σε 2 μήνες και κάτι ψιλά έχει πραγματοποιήσει σταθερές εμφανίσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με αποκορύφωμα τους αγώνες με Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους (εντός και εκτός). Ανασταλτικός μέσος που καταπίνει χιλιόμετρα με αδιάκοπα τρεξίματα, αντοχές, σωστές μεταβιβάσεις, καλή τεχνική, ο οποίος μάλιστα προσπαθεί να συνεισφέρει επιθετικά είτε με σουτ είτε με προωθήσεις. Ταυτόχρονα ηρεμεί την μεσαία γραμμή και βοηθά τους κεντρικούς αμυντικούς όταν η ομάδα οπισθοχωρεί. Έχει ταιριάξει γάντι στον τρόπο παιχνιδιού του Μίτσελ, ειδικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες, όταν ο Ολυμπιακός παίζει κλειστά, επιχειρώντας να αιφνιδιάσεις την αντίπαλη ομάδα με αντεπιθέσεις.

Ο Ντέλβιν Εν' Ντινγκά (26 ετών) αγωνίζεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο Λιμάνι ως δανεικός από την Μονακό. Κλασσικό 6άρι. Αν και ξεκινά μουδιασμένα στα πρώτα παιχνίδια, στην συνέχεια εξελίσσεται σε χρήσιμο γρανάζι της μεσαίας γραμμής. Ειδικά στα παιχνίδια κόντρα στην Γιουβέντους έκανε αυτό που λέμε μεστή εμφάνιση. Μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι σημείωσε και ένα πανέμορφο γκολ με κεφαλιά. Ποδοσφαιριστής συνεπέστατος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, γίνεται άνετα τρίτος κεντρικός αμυντικός (όπως ο Μιλιβόγεβιτς) στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για τους λόγους που αναλύσαμε παραπάνω, ο Μιλιβόγεβιτς και ο Εν' Ντινγκά είναι ποιοτικοί παίκτες για την μεσαία γραμμή και κατά την γνώμη μου πρέπει να κινητοποιηθούν, όσο πιο σύντομα γίνεται, οι υπεύθυνοι για την αγορά των δύο ποδοσφαιριστών (με προτεραιότητα στον Σέρβο). Βρίσκονται σε καλή ηλικία και έχουν χρόνο να προσφέρουν στην ομάδα του Πειραιά. Θα είναι ένα πρώτο βήμα για να αρχίσει να δένει έναν κορμό στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Επόμενο βήμα πρέπει να αποτελέσει η επαναφορά του Κασάμι στον άξονα, η απόκτηση δύο εγκεφαλικών μέσων (επιτελικού από το καλοκαίρι και ενός box to box) συν την μετατόπιση του Κασάμι στον άξονα.