18 Δεκ 2014

Ο ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ




Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Πολλά φλέγοντα θέματα ταλαιπωρούν φέτος στην ομάδα λόγω της κακής της αγωνιστικής εικόνας εντός των συνόρων. με συνέπεια να βρίσκεται δεύτερη στο πρωτάθλημα. Είχαμε πρόσφατα τις αγχωτικές νίκες κόντρα σε Λεβαδειακό (1-2 με το ζόρι και ανατροπή στο τέλος) και Πανιώνιο (2-0). Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές φέτος για τα αγωνιστικά προβλήματα, τα κενά, τις ελλείψεις σε νευραλγικές θέσεις, αυτή την φορά όμως οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με τον παραγκωνισμό του Σαλίνο από την ομάδα.

Ένα θέμα που σας το χρωστούσα από καιρό. Δεν φανταζόμουν ποτέ να πάρουν τέτοια τροπή τα πράγματα και ξαφνικά να μην βλέπουμε τον Λεάντρο Σαλίνο ούτε καν στην 18άδα. Μιλάμε για έναν από τους πιο απαραίτητους παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή, αντί αυτού όμως, οι συμμετοχές του φέτος μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Βραζιλιάνος δεξιός ακραίος αμυντικός ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες μαζί με τον Ρομπέρτο και τον Κάμπελ την περσινή χρονιά. Σε αρκετά παιχνίδια φέτος θα εξακολουθούσε να είναι χρήσιμος.

Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω τον Ελαμπντελλαουί, ο οποίος αποτελεί ένα σύγχρονο δεξί μπακ-χαφ, ωστόσο δεν αποτελεί αυτό λόγος να "φαγωθεί" ο Σαλίνο. Ο Σαλίνο υπερτερεί στο αμυντικό κομμάτι, έχοντας περισσότερη εμπειρία και παραστάσεις που ελάχιστοι παίκτες διαθέτουν από το ρόστερ. Εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα, απλά δεν έχει την επιθετική συνεισφορά στο Ελαμπντελλαουί. Θα μπορούσαν (θεωρητικά πάντα) να χωρέσουν στο σύστημα άνετα και οι δυο τους, με τον Σαλίνο δεξί μπακ και τον Ελαμπντελλαουί να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, όπου μπορεί να παίξει, προσφέροντας επιθετικά καθώς ο Ολυμππιακός άλλο αξιόλογο εξτρέμ πλην Αφελλάι δεν διαθέτει, με συνέπεια να παίζουν πλευρά παίκτες άξονα (π.χ Κασάμι) με τα γνωστά ...αποτελέσματα. Ο Σαλίνο άνετα μπορεί να βοηθήσει τον Ελαμπντελλαουί στο αγωνιστικό κομμάτι, τόσο να του μάθει να είναι πιο συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και να τον κάνει παίκτη με προσωπικότητα.

Για να κλείνουμε, ο Σαλίνο είναι ο πιο απαραίτητος παίκτης αυτή την στιγμή για τον Ολυμπιακό. Δεν δικαιολογείται ο παραγκωνισμός του σε καμία περίπτωση. Με την εμπειρία του έχει να δώσει πολλά στην ομάδα, κυρίως σταθερότητα στο δεξί άκρο της άμυνας και παράλληλα μπορεί ο Ελαμπντελλαουί να προωθηθεί στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Μιας και ακούγονται διάφορα μέχρι και σενάρια αποχώρησής του, η τοποθέτησή μου είναι η εξής. ΕΓΚΛΗΜΑ είναι που δεν παίζει καθόλου ο Σαλίνο, θα είναι πολύ μεγαλύτερο ΕΓΚΛΗΜΑ να φύγει. Ο Ολυμπιακός τον ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ και άμεσα πρέπει να επανέλθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.