12 Ιαν 2015

ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Επέστρεψε στην φυσική του θέση. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος  επέστρεψε ο Ολυμπιακός στο τέλος του α' γύρου, μετά την εκτός έδρα νίκη με 1-3 στα Πηγάδια επί της Ξάνθης (2 γκολ ο Μήτρογλου, ένα ο Ντοσσεβί). Στόχος από εδώ και πλέον είναι να διατηρηθεί στην κορυφή μέχρι τέλους.

Για το παιχνίδι της Ξάνθης δεν έχω να πω τίποτα. Ο Περέιρα παρέταξε ένα πιο επιθετικό σύστημα 4-3-3, όμως δεν μπορεί να κριθεί ακόμα, καθώς το υλικό είναι του Μίτσελ. Επαναλαμβάνω πως ο Πορτογάλος θα κριθεί του χρόνου τα Χριστούγεννα. Το μόνο που παρατήρησα είναι πως όταν θέλουν κάποιοι παίκτες (π.χ Κασάμι, Αφελλάι) δείχνουν διάθεση να παίξουν και δεν βαριούνται, λαϊκιστί δεν κωλοβαράνε, μπορούν να προσφέρουν πολλά πράγματα στην ομάδα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πέτυχε γκολ ο Ντοσσεβί, μετά από διείσδυση του Αφελλάι. Η νίκη μέσα σε μια έδρα όπως τα Πηγάδια σαφέστατα είναι μεγάλης σημασίας και μην ξεχνάμε πως στο β' γύρο, απαραίτητες είναι κυρίως οι νίκες στις δύσκολες έδρες (π.χ Βέροια, Λεωφόρος) για να "κλειδώσει" η πρώτη θέση.

Μοναδικό μέλημα πλέον του Ολυμπιακού είναι να διατηρήσει την πρωτιά στο πρωτάθλημα και να βρίσκεται σε ετοιμότητα ενόψει των αγώνων με την Ντνίπρο. Φυσικά, χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση σε θέσεις που υπάρχει θέμα, όχι μόνο ενόψει Γιουρόπα Λιγκ αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.