1 Φεβ 2015

ΣΑΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


  
Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Δεύτερη προσθήκη του Ολυμπιακού για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο μετά τον Χάρα, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, Φελίπε Σαντάνα ως δανεικός από την Σάλκε. Μια κίνηση που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού με αμυντικό υψηλού επιπέδου, με παραστάσεις και εμπειρίες από μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Με τον ερχομό του Σαντάνα "κλειδώνουν" οι μεταγραφές για την ομάδα του Περέιρα.

Αφ' ενός πρόκειται για πολύ καλή μεταγραφή, αφ' ετέρου ελπίζουμε να δούμε τον Βραζιλιάνο αμυντικό να επανέρχεται γρήγορα σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Σαφώς ο Σαντάνα δεν είναι κάποιος τυχαίος ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για έναν Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό με μεγάλη για το ύψος του (1.94) ταχύτητα, αλτικό, με καλή τεχνική, που πάντα μπαίνει μέσα στις φάσεις. Αγωνίστηκε για μια 5ετία στην Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (μεταξύ αυτών ένα νταμπλ) ενώ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να φτάσει η πρώην ομάδα του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (2013) πετυχαίνοντας το κρίσιμο γκολ επί της Μάλαγα. Έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Ντνίπρο και όλοι ευχόμαστε αυτούς τους 6 μήνες να βοηθήσει με την εμπειρία του την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Σαντάνα στην ουσία αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας. Παράλληλα θετικά μηνύματα ενόψει συνέχειας αφήνουν παίκτες όπως Ντοσσεβί και Ντουρμάζ που ανεβάζουν απόδοση, σημειώνοντας και γκολ και μακάρι να συνεχίσουν έτσι (ειδικά ο δεύτερος έχει να προσφέρει πράγματα στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού), όπως επίσης ο Φορτούνης που αποδεικνύει πως μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας.

Για το τέλος, ο Φεβρουάριος θα είναι μήνας με γεμάτο πρόγραμμα καθώς ο Ολυμπιακός έχει τις αναμετρήσεις -αρχής γενομένης με την Βέροια- με Ντνίπρο για το Γιουρόπα Λιγκ, με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό για το ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος. Επομένως πρέπει να γίνει σωστό ροτέισον και να καταβάλλουν οι παίκτες όλες τους τις δυνάμεις για να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το σύνθημα είναι ένα: Κορυφή μέχρι τέλους, νταμπλ και αξιοπρεπής πορεία στην Ευρώπη.