6 Φεβ 2015

ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ




Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Αγώνα έχουμε την Κυριακή στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει να αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ. Αγώνα όχι με την κυριολεκτική σημασία αλλά που λέει ο λόγος. Υπό άλλες συνθήκες θα περιμένατε να σας γράψω καμιά ανάλυση για τον αγώνα, να εξηγήσω τα βασικά του σημεία, την βαθμολογική διαφορά  των 8 πόντων, τυχόν λεπτομέρειες αλλά μετά τα περσινά έκτροπα σε πρωτάθλημα, κυρίως όμως στον ημιτελικό της ντροπής στο κύπελλο (κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ), θα είναι παράλογο να γράφω αναλύσεις. Απόψε λοιπόν δεν μιλάμε για μπάλα.
Δεν θα μιλήσουμε μπάλα διότι απλούστατα το παιχνίδι της Κυριακής είναι επίφοβο και ευχή όλων είναι να διεξαχθεί ομαλά και να τελειώσει εξίσου ομαλά, χωρίς παρατράγουδα τόσο από την κερκίδα όσο και από τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές. Από τύχη πέρυσι δεν είχαμε απώλειες ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Πρώτον, οι τραμπουκισμοί και η επίθεση στους ποδοσφαιριστές υπό την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν στο γήπεδο, κάτι το οποίο βάφτισαν οι "αντικειμενικοί" ως ...επίθεση του Ισά και του Μανωλά, οι οποίοι ουσιαστικά αμύνθηκαν στις επιθέσεις των χουλιγκάνων. Δεύτερον, η αντισυναδελφική συμπεριφορά από ορισμένους επαναστάτες της φακής και της θρούμπας, δηλαδή τους Αθανασιάδη, Κατσουράνη και Τζαβέλλα που φρόντιζαν με το παραπάνω να δυναμιτίζουν το ήδη εκρηκτικό κλίμα στο γήπεδο και να ωθήσουν στην όξυνση του προβλήματος, κάτι που επέφερε την σύρραξη μεταξύ παικτών. Συν την ρίψη φωτοβολίδων και κροτίδων στον πάγκο του Ολυμπιακού με συνέπεια ο Μίτσελ να αποχωρήσει από το γήπεδο νωρίτερα. Μια κατάσταση απαράδεκτη, έξω από τα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Τα ψάρια στον πάγκο είναι το λιγότερο από την στιγμή που θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα.

Δεν υπάρχει λόγος να προχωράμε σε ποδοσφαιρικές αναλύσεις για την Κυριακή. Ευχή όλων μας είναι η ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού χωρίς ακρότητες, φαινόμενα βίας και προκλήσεις, ειδικά από τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Επίσης, φέτος η αποστολή του Ολυμπιακού δεν πρέπει να ανέβει στην Τούμπα απροστάτευτη, όπερ μεθερμηνευόμενον να συνοδευτεί από την διοίκηση, συγκεκριμένα από τον πρόεδρο. Παράλληλα, είναι χρέος και της Πολιτείας να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να αποτρέψει την εκτράχυνση της κατάστασης όταν απειλείται να ξεφύγει. Ελπίζω από την πλευρά μου να διεξαχθεί η αναμέτρηση σε ποδοσφαιρικά πλαίσια και να μην ξαναζήσουμε την περσινή ντροπή.