10 Φεβ 2015

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Πρώτος προημιτελικός για το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", δύο χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση λόγω των όσων συνέβησαν με την πτώση της ΑΕΚ. Μπορεί η αναμέτρηση να έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την παλιά της αίγλη διότι αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει σαν επίπεδο και η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Β' Εθνική. Από άποψη ρόστερ η διαφορά μεταξύ των δύο συλλόγων είναι χαοτική χωρίς αμφιβολία, από την άλλη ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιαστεί προσγειωμένος για να μην πέσει σε τυχόν παγίδες.

Ο Περέιρα άφησε από τον βασικό κορμό εκτός αποστολής τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελλαουί, Κασάμι και Ντοσσεβί. Θα περίμενα τους τρεις πρώτους να παίξουν στο αρχικό σχήμα αλλά αν κάποιος έπρεπε να μείνει εκτός, αυτός δεν έπρεπε να είναι σε καμία περίπτωση ο Ρομπέρτο. η σταθερή αξία κάτω από τα δοκάρια την τελευταία 2ετία. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ έχει και αυτή κάποιες σημαντικές απουσίες, με κυριότερη αυτή του Κολοβέτσιου στην άμυνα. Στηρίζεται κυρίως σε νέους παίκτες που έχει αποκτήσει από άλλες ομάδες της Α'Εθνικής (π.χ Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος, Σαρρής) ή από ομάδες με παρουσία και στις δύο κατηγορίες (π.χ Ανάκογλου, Σοϊλέδης).

Οφείλουμε να επαναλαβάβουμε πως η διαφορά των δύο ομάδων είναι παραπάνω από χαοτική, καθώς και ο τελευταίος αναπληρωματικός του Ολυμπιακού έχει φανέλα βασικού σε αυτή την ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, οι παίκτες του Περέιρα να μπουν από την αρχή με διάθεση και φιλοδοξία να επιβληθούν, παίρνοντας από νωρίς τον έλεγχο, προσέχοντας παράλληλα στα μετόπισθεν (είπαμε δεν παίζει ο Ρομπέρτο), όχι να υποτιμήσουν τον αντίπαλο και να τον δουν υπεροπτικά, σαν κοινή ομάδα Β' Εθνικής. 

Τέλος, χρέος του Ολυμπιακού είναι να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο μέσα στο ασφυκτικά γεμάτο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και όλοι οι παίκτες να δώσουν τα μέγιστα για το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να αποδειχτεί η ανωτερότητά του μέσα στο χορτάρι.