15 Απρ 2014

ΤΑ 5 ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ



Λίγες ώρες έμειναν για τον δεύτερο και κρίσιμο δεύτερο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με μοιρασμένες τις πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα. Για τον ΠΑΟΚ, θεωρείται το παιχνίδι της 10ετίας και θα προσπαθήσει από πολλές απόψεις να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Σχετικά με τον Ολυμπιακό, υπάρχουν 5 κρίσιμα σημεία που πρέπει να προσέξει, 5 σημεία που ίσως κρίνουν την αγωνιστική του εικόνα στην Τούμπα.

1) Τερματοφύλακας: Η εμμονή του Μίτσελ να εμπιστεύεται τον Μέγερι στους αγώνες
Κυπέλλου, μόνο σε κακό μπορεί να βγει για τον Ολυμπιακό. Μάλλον ο Ούγγρος θα
ξεκινήσει στην Τούμπα. Η χρησιμοποίησή του θα αποτελέσει ολέθριο λάθος
καθώς σε κάθε φάση ελλοχεύει ο κίνδυνος να δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός. Σε τέτοια παιχνίδια επιβάλλεται κανονικά η χρησιμοποίηση του Ρομπέρτο. Με τον Μέγερι στην εστία, η μισή ευκαιρία του αντιπάλου γίνεται γκολ, όπως στο γκολ του Αθανασιάδη στο πρώτο παιχνίδι.

2) Αντεπιθέσεις: Από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και έπειτα, τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, προέρχονται κατά κύριο λόγο από κόντρα επίθεση του αντιπάλου, συν τις απογοητευτικά λανθασμένες εκτιμήσεις (κοινώς τσαφ) που κάνει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Μανωλάς-Μαρκάνο. Εδώ λοιπόν φαίνεται η απουσία του Σιόβα. Πρέπει να προσέξουν οι "Πειραιώτες" να μην πιαστούν απροετοίμαστοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

3) Άνοιγμα της αντίπαλης άμυνας: Εδώ έχουμε μιλήσει αρκετές φορές από την αρχή της χρονιάς για την έλλειψη δημιουργικού μέσου, του παίκτη δηλαδή που θα οργανώνει τις επιθέσεις του Ολυμπιακού, ανοίγοντας τις αντίπαλες άμυνες. Με αμυντική τετράδα Σκόνδρα-Βίτορ-Ινσαουράλντε-Λίνο, ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει σφιχτά πίσω. Στο "Καραϊσκάκης", όταν έμεινε με 10 η ομάδα του Γεωργιάδη, κλείστηκε όλοι πίσω, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να "σπάσει" την άμυνα. Το πόσο θα αποδώσει ξανά η χρησιμοποίηση του Τσόρι σαν καθαρό 10άρι θα δείξει. Με την απουσία 10αριού, μοιραία ταλαιπωρούνται τα εξτρέμ να κουβαλούν για αρκετή ώρα την μπάλα.

4) Επιθετικό πρόβλημα: Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην τελική προσπάθεια. Δυσκολεύεται στο γκολ. Συν τοις άλλοις, ο Βαλντές δεν κατέχει το ψηλό παιχνίδι, άρα όποια σέντρα και να του γίνει, θα περάσει 120% ανεκμετάλλευτη. Ο Στσέποβιτς θα μπορούσε να είναι μια λύση μόνο σε αυτό το κομμάτι, ο Σαβιόλα δεν ξέρουμε σε τί κατάσταση είναι και τα εξτρέμ δεν ξέρουμε σε τί μέρα θα βρεθούν και πώς θα τους πετύχει η τελική ενέργεια. Μιας και λέμε για εξτρέμ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι Κάμπελ και Φουστέρ. Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του Πέρες.

5) Ψυχολογία: Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρουσιαστεί ούτε με απόλυτη χαλαρότητα ούτε να φοβηθεί από το εκρηκτικό κλίμα ή τυχόν προκλήσεις π.χ με μαρκαρίσματα ορισμένων αντιπάλων. Πας με προσγειωμένη νοοτροπία δηλαδή "σε αγώνα χωρίς αύριο, στον αγώνα της 10ετίας για τον αντίπαλο, θέλω να νικήσω και ήρθα για να νικήσω".


ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ