23 Απρ 2014

ΕΜΕΙΝΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ



Το πρώτο χαρμόσυνο νέο μετά τις διακοπές του Πάσχα, στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού αποτελεί η παραμονή του προπονητή Μίτσελ στον σύλλογο, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την διοίκηση. Συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές η παραμονή του ανθρώπου εκείνου που δούλεψε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό και τον έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτιντ του στέρησε το όνειρο. Κίνηση σημαντική, κρίσιμη και την κατάλληλη στιγμή, καθώς μένει επιτέλους σταθερός προπονητής στην ομάδα του Πειραιά. Μετά την παραμονή του Μίτσελ, απομένουν οι μεταγραφικές κινήσεις που θα ανεβάσουν περισσότερο τον Ολυμπιακό, κυρίως στην Ευρώπη.

Ο Ισπανός δείχνει πως θέλει να προσφέρει, να δείξει και να αφήσει έργο στον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Μια συνεργασία αμοιβαία, καθώς όχι μόνο ο Μίτσελ μπορεί να δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό, αλλά και να αποκομίσει στοιχεία, ικανά να τον βοηθήσουν σημαντικά στην προπονητική του καριέρα μετέπειτα. Από πλευράς διοίκησης, η παραμονή του δείχνει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή. Συγκεκριμένα, η φράση "χτίσε τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό" που φέρεται να ειπώθηκε από τον πρόεδρο, κ. Μαρινάκη, αποτελεί ξεκάθαρα κίνηση εμπιστοσύνης και στήριξης. Φυσικά, για να υλοποιηθεί το χτίσιμο του Ευρωπαίου Ολυμπιακού, οφείλει εκτός από τον Μίτσελ με την σειρά της η διοίκηση να αναλογιστεί τον ρόλο της, δείχνοντας την απαιτούμενη συγκέντρωση στην στελέχωση του μεταγραφικού σχεδιασμού. 

Στα θετικά του Ισπανού προπονητή συγκαταλέγεται πέρα από την πειθαρχία, την συγκέντρωση και την μετάδοση ευρωπαϊκού προτύπου και η δουλειά του με νέους παίκτες. Την φετινή χρονιά έδωσε ευκαιρίες σε αρκετούς νέους παίκτες, επιχείρησε να τους εντάξει σταδιακά στην ομάδα, σε μερικούς μάλιστα η δουλειά του Ισπανού απέδωσε καρπούς. Χάρη στον Μίτσελ είδαμε έναν καλύτερο Σιόβα, έναν "δαιμονισμένο" Μήτρογλου που η απόδοσή του εξαργυρώθηκε με την μεταγραφή του για 15 εκατομμύρια στην Φούλαμ, έναν Μανωλά καλύτερο (όσο έπαιζε συγκεντρωμένα) συν τις ευκαιρίες και σε άλλους νέους παίκτες είτε από τις ακαδημίες (π.χ Βούρος, Βέργος, Παπασάββας, Σάλιακας κλπ) είτε με ευκαιρίες σε Σάμαρη και Ολαϊτάν. Το καλοκαίρι λοιπόν θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία των "Πειραιωτών" ορισμένοι νεαροί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Εφόσον ο Μίτσελ έχει διάθεση να ασχοληθεί με την εξέλιξη των νέων, απομένει η προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι αξίζουν και να αδράξουν την ευκαιρία.

Για το τέλος, τεράστιο βήμα η παραμονή του Μίτσελ. Επιτέλους μένει ένας σταθερός προπονητής που κατά την γνώμη μου, μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα, καθώς δείχνει πως θέλει να αφήσει έργο και να δουλέψει παραπάνω. Ο προπονητής έμεινε. Σειρά έχει τώρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός με τις κατάλληλες, ποιοτικές κινήσεις στις θέσεις που υπάρχει έλλειψη. Εξυπακούεται η στήριξη στον Μίτσελ μαζί με την φράση προηγούμενης στήλης "κάτω τα χέρια από τον Μίτσελ" σε τυχόν "τρικλοποδιές" που προσπαθήσουν να του βάλουν. Φυσικά, τα ίδια θα λέγαμε για όποιον προπονητή ήταν αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό, δεδομένης της ευρωπαικής πορείας της χρονιάς, απλά το ζάρι έπεσε στο όνομα Μίτσελ.

ΥΓ: Κρίμα για τον Ερνάν Πέρες. Λόγω του τραυματισμού που θα τον άφηνε αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, επέστρεψε στην Βιγιαρεάλ (βάσει όρου στο συμβόλαιο). Ο Παραγουανός εξτρέμ προσαρμόστηκε γρήγορα, έδειξε στοχεία γρήγορου και μαχητικού παίκτη που συνεισέφερε σημαντικά και στο ανασταλτικό
κομμάτι. Πολύ καλύτερος του Βάις. Με προετοιμασία ίσως γινόταν ακόμα καλύτερος και διόρθωνε τα τελειώματά του. Να 'βαζε και εκείνο το γκολ στο "Ολντ Τράφορντ"...
ΥΓ2: Από τους δανεικούς, δεν θα με χαλούσε καθόλου η παραμονή των Κάμπελ και Εν'Ντινγκά. Η περίπτωση Κάμπελ φαντάζει δύσκολη καθώς τον πρώτο λόγο τον έχει η Άρσεναλ. Ο Κοσταρικανός εξτρέμ ήταν εκ των κορυφαίων του φετινού Ολυμπιακού. Σχετικά με τον Εν'Ντινγκά, θεωρητικά ο Ολυμπιακός μπορεί να διαπραγματευτεί με την Μονακό, από την άλλη μπορεί να βρει κάποιον καλύτερο, χωρίς να σημαίνει πως ο Εν'Ντινγκά είναι άσχημη περίπτωση. Πλαισιωμένους από καλούς ανασταλτικούς μέσους μπορεί να αποβεί περισσότερο χρήσιμος.
ΥΓ3: Γκολ ο Κέβιν Μιραλλάς στην νίκη της Έβερτον επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτιντ με 2-0, σε ένα παιχνίδι που σηματοδότησε το τέλος της θητείας του Μόις στον πάγκο των "Κόκκινων Διαβόλων". Δύο τέρματα σημείωσε ο Ματ Ντάρμπισιρ στην εκτός έδρας νίκη της Νόττινχαμ Φόρεστ επί της Λιντς με 0-2. Ο Άγγλος επιθετικός στα τελευταία 3 παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός, έχει σημειώσει 4 γκολ! 


ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ