23 Οκτ 2014

ΤΗΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Συνήθεια έγινε πλέον και δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν το ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κουφαίνει όλη την Ευρώπη. Ξεπλήρωσε τα χρωστούμενα στην Γιουβέντους, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με 1-0 στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Δεύτερος θρίαμβος στον όμιλο μετά από την νίκη επί της Ατλέτικο, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει τίποτα προς το παρόν.

Στα του αγώνα, ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό σε 4-4-1-1, με τέσσερις κεντρώους παίκτες άξονα. Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο, Ελαμπντελλαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού οι τέσσερις της άμυνας, Εν Ντινγκά με Μιλιβόγεβιτς αμυντικά χαφ, Μανιάτης και Κασάμι ως πλάγιοι, με τον Τσόρι να κινείται πίσω από τον Μήτρογλου. Από την άλλη, η Γιουβέντους του Αλέγκρι έπαιξε με 3-5-2. Μπουφόν στο τέρμα, Μπονούτσι, Κιελλίνι, Ογκμπόννα οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, Λιχτστάινερ και Ασαμόα έπαιζαν αντίστοιχα σε όλη την δεξιά και αριστερή πλευρά, τριάδα στον άξονα οι Πίρλο, Πογκμπά, Βιντάλ, με τον Τέβες να κινείται περιφερειακά του Μοράτα.

Όπως και με την Ατλέτικο, έτσι και κόντρα στην Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ περίμενε τον αντίπαλο, έκλεισε τους χώρους, επιχειρώντας να χτυπήσει σε αντεπιθέσεις. Με κινητήριο μοχλό τον Τσόρι Ντομίνγκες δημιουργούσε τρικυμίες στην άμυνα της "Μεγάλης Κυρίας". Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Εν' Ντινγκά έκλειναν το πεδίο δράσης σε Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, έχοντας βοήθειες από Κασάμι και Μανιάτη που σύγκλιναν συνεχώς. Ο Ολυμπιακός άρχισε να απειλεί, με τον Μπουφόν να κάνει ανεπανάληπτη επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκες. Επίσης, Μήτρογλου και Κασάμι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Παραλίγο να έρθει το γκολ όταν σε παράλληλη πάσα-ξυράφι του Μαζουακού, ο Τσόρι έκανε αρχοντικό κοντρόλ ως δείγμα της κλάσης του, γύρισε ωραία το σώμα αλλά το αριστερό σουτ του πέρασε σύρριζα από το τέρμα του Μπουφόν. Με επιτυχία η ομάδα του Μίτσελ κατόρθωσε να αποσοβήσει από τα πλάγια τις επελάσεις των Λιχτστάινερ, Ασαμόα, με τον Ελαμπντελλαουί να κάνει καλό παιχνίδι και τον Μαζουακού για ακόμα ένα παιχνίδι να οργώνει ασταμάτητα την αριστερή πλευρά πάνω-κάτω, μένοντας συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα, ταυτόχρονα δε, έριχνε παράλληλες σέντρες ξυράφι στην άμυνα της Γιουβέντους. Ο Μήτρογλου σε γενικές γραμμές χώλαινε, χαλώντας κάποιες φάσεις. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 35'. Σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Τσόρι έκανε σλάλομ, τραβώντας πάνω του δύο παίκτες, έβγαλε αριστερά στον Μήτρογλου που με την σειρά του έσπασε στον Κασάμι, με τον Ελβετό να εκτελεί με πλασέ τον Μπουφόν για το 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο, μοναδικός τρόπος απειλής για την ιταλική ομάδα αποτελούσαν κυρίως οι εκτελέσεις στημένων φάσεων του Πίρλο. Λίγο έλειψε να έρθει γκολ από τέτοια φάση, με τον Ελαμπντελλαουί να διώχνει με κεφαλιά πάνω στην γραμμή την προσπάθεια του Τέβες. Στις άλλες περιπτώσεις, ο Μποτία έκοψε τις επικίνδυνες μεταβιβάσεις, παίρνοντας αρκετές φορές την πρώτη κεφαλιά στα γεμίσματα. Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να βρουν χώρο και φλυαρούσαν στο κράτημα μπάλας. Περιορισμένο πεδίο δράσης, ο Τέβες αναγκαζόταν να γυρίζει συνεχώς πίσω, οι κινήσεις του Βιντάλ ως κρυφού επιθετικού απέτυχαν, με την ιταλική άμυνα να πιάνεται συνεχώς στον ύπνο είτε έκανε επελάσεις ο Τσόρι, είτε κούρσες ο Μαζουακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Έφτασε μάλιστα κοντά σε δεύτερο τέρμα, όταν σε φάση καρμπόν με αυτή του γκολ, ο Τσόρι γύρισε στον Κασάμι, με τον μέσο του Ολυμπιακού να αστοχεί από θέση βολής. Ο Αλέγκρι πέρασε τον Μαρκίζιο αντί του Πίρλο για να φρεσκάσει το κέντρο. Μετά το 60' επήλθε κόπωση στους παίκτες του Ολυμπιακού, ωστόσο υπήρχε ο "φύλακας-άγγελος" της εστίας των "Πειραιωτών", ο Ρομπέρτο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας κατέβασε 8 φορές τα ρολά και κράτησε το μηδέν σε ακόμα μία μεγάλη για αυτόν και την ομάδα, ευρωπαϊκή βραδιά. Ανεπανάληπτες αποκρούσεις από έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχουν περάσει στο Λιμάνι. Απέκρουσε δύο σέντρες-σουτ του Πογκμπά, δύο εξ επαφής σουτ του Τέβες και ένα ξερό σουτ του Μοράτα με την βοήθεια του δοκαριού. Ο Μποτία έδιωξε άλλες δύο μπαλιές προς την περιοχή, ο Μίτσελ έριξε στον αγώνα τους Φουστέρ, Αφελλάι και Γιαννούλη στην θέση των Τσόρι, Μήτρογλου και Κασάμι, κρατώντας το σκορ με μεγάλη επιτυχία.

1-0 ο Ολυμπιακός την Γιουβέντους, μια νίκη που έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία. Της ξεπλήρωσε τα παλιά χρωστούμενα. Με εξέχοντες τους Ρομπέρτο, Τσόρι, Κασάμι και Μαζουακού, άξιους συμπαραστάτες τους Μιλιβόγεβιτς και Εν' Ντινγκά αλλά και τους Μποτία, Ελαμπντελλαουί να κάνουν καλή εμφάνιση, η ομάδα του Μίτσελ επικράτησε της Γιουβέντους. Όσον αφορά τον Μποτία, ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού, δηλαδή ασφυκτικό κλείσιμο χώρων στον αντίπαλο και αντεπιθέσεις, ευνοεί το σκαρί του Μποτία, καθώς οι μέσοι καλύπτουν χώρους και τον βοηθούν να φυλάει τα νώτα, με τον Ισπανό αμυντικό να δίνει βάθος την άμυνα, καλύπτοντας την έλλειψη ταχύτητας. Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος οφείλει να συγκεντρωθεί αποκλειστικά ενόψει του ντέρμπι και να τα δώσει όλα για την νίκη.