24 Οκτ 2014

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Αφήνουμε πίσω μας τον νικηφόρο ευρωπαϊκό αγώνα με την Γιουβέντους. Ντέρμπι αιωνίων ενόψει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Αποκλειστικά από τον Ολυμπιακό εξαρτάται η έκβαση του αγώνα, καθώς αυτός είναι ανώτερος, βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, διαθέτοντας  έτη φωτός καλύτερο και ποιοτικότερο υλικό ποδοσφαιριστών.

Έχει και εδώ ανοιχτούς λογαριασμούς να ξεπληρώσει η ομάδα του Μίτσελ για το περσινό κάζο που κανένας δεν το περίμενε. Είναι η ιστορική ευκαιρία του Ολυμπιακό να νικήσει επιτέλους τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, να κάνει επιτέλους μια επίδειξη δύναμης. 

Ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου πέρυσι ουσιαστικά ήταν μόνο ο Μπεργκ, ο οποίος έχει μείνει εκτός για αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού. Χωρίς Μπεργκ δεν είναι τίποτα παραπάνω. Μοναδικός τρόπος ανάπτυξης αποτελούν τα γεμίσματα του Νάνο και το φλύαρο τρέξιμο. Σαν υλικό δεν έχει αλλάξει, αντιθέτως έχει προσθέσει παίκτες χαμηλού επιπέδου, π.χ Μπούρμπος, Μπούι, ενώ κάτω από τα δοκάρια, υπάρχει δίλημμα μεταξύ Κοτσόλη και Στιλ. Επιθετικά, ο Πέτριτς πρόκειται για έναν βαρύ παίκτη που πέρα από ένα στοιχειώδες σουτ, σέρνεται μέσα στο γήπεδο.

Στο ντέρμπι, η συγκέντρωση και η σοβαρότητα είναι το ήμισυ του παντός. Έτσι οφείλει να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός του Μίτσελ μεθαύριο. Όλοι ευχόμαστε το περσινό πάθημα να έχει γίνει μάθημα και μεθαύριο να αποδείξει την ανωτερότητά του στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Καλό είναι να γίνει κάποιο ροτέισον στην σύνθεση (Σαλίνο αντί Ελαμπντελλαουί, Κασάμι στον άξονα, Ντουρμάζ ή Αφελλάι στο αρχικό σχήμα, αν όχι και οι δύο μαζί). Χρειάζεται με άλλα λόγια κάποιο φρεσκάρισμα στην 11άδα συγκριτικά με όσους αγωνίστηκαν κόντρα στην Γιουβέντους. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν παίκτες επιπέδου όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο Κασάμι, ο Μιλιβόγεβιτς και άλλοι και έχουν την ιστορική ευκαιρία να τα καταφέρουν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Έτσι κερδίζονται όλοι οι αγώνες. Οι παίκτες του Μίτσελ μπορούν άνετα στο χαμηλό παιχνίδι, εκεί όπου ο Κουτρουμπής με τον Σίλντενφελντ είναι αργοί, ενώ αντίθετα έχουν περισσότερη ευχέρεια στο ψηλό. Ταυτόχρονα να οργώσει την πλευρά του Τριανταφυλλόπουλου (ή αν παίξει ο Μπούρμπος εκεί), ενώ την ίδια στιγμή να προσέξει στην άμυνα, έχοντας σε συνεχή επιτήρηση τον Καρέλη, τον Ζέκα και τον Ατζαγκούν, μην γίνει καμιά στραβή. Παράλληλα, να περιορίσει σωστά τον Νάνο. Να γίνει όλη η δουλειά στην άξονα και στα πλάγια και να φτάνει εύκολα στην επίθεση. Σε περίπτωση που ήδη από την αρχή ο Ολυμπιακός επιβάλλει τον ρυθμό του, δεν αποκλείεται να αρχίσουν να πέφτουν κλωτσίδια από τους αντιπάλους, με συνέπεια να πέφτουν οι κάρτες.

Εφόσον ο Ολυμπιακός πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει, δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτα. Από αυτόν άλλωστε εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Ηρεμία, συγκέντρωση και σοβαρότητα, να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο, διότι ποτέ ξανά δεν θέλουμε να επαναληφθούν σκηνικά όπως τα περσινά. Δεν χωράει αποτέλεσμα πέρα από την ΝΙΚΗ. Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να δώσει βροντερές απαντήσεις σε κάποιους "γνωστούς-αγνώστους." Οι παίκτες του Ολυμπιακού οφείλουν να έχουν το μυαλό τους μόνο στο ντέρμπι, καθοδηγούμενοι φυσικά από τους εμπειρότερους. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ και ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και όλα γίνονται.