27 Οκτ 2014

ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ Ο ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

 Σε ένα μέτριο προς κακό ντέρμπι αιωνίων, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0, χάρη στο γκολ της χρυσής αλλαγής, του αμυντικού Τάσου Αυλωνίτη (φωτό). Το μοναδικό θετικό αυτού του ντέρμπι ήταν η εμφάνιση του 24χρονου αμυντικού, ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε ιδανικό για εκείνον αγώνα και δείχνει πως έχει ελπίδες να σταθεί επάξια με την ερυθρόλευκη. Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του αντί του τραυματία Μποτία, αξιοποίησε με κεφαλιά την εκτέλεση φάουλ του Τσόρι.

Σε γενικές γραμμές, δεν χρίζει ανάλυσης ο αγώνας. Ένας κακός Ολυμπιακός των 3 φάσεων νίκησε έναν τρισάθλιο Παναθηναϊκό των μηδέν (!) προσπαθειών που το μόνο πράγμα που έκανε ήταν να κακοποιήσει το ποδόσφαιρο με το να κλωτσάει την μπάλα σαν βόμβα και να ρίχνει τσαρουχιές όπου βρει. Ούτε μισή ευκαιρία το χάλι του Αναστασίου. Ο Ολυμπιακός έχασε μια ευκαιρία με τον Μανιάτη και το πέναλτι με τον Μήτρογλου, παρ' όλα αυτά πλην των Ελαμπντελλαουί, Μιλιβόγεβιτς, άντε και του Αφελλάι, οι υπόλοιποι παίκτες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Δεν περίμενα τόσο κακό τον Τσόρι, ενώ ο Κασάμι χαραμίζεται στην γραμμή, φυσική θέση όπου μπορεί να μεγαλουργήσει πραγματικά είναι 8άρι στον άξονα. Όσο για τον Μήτρογλου, επιβεβαιώνεται πάλι ότι η επιστροφή του στην ομάδα αποτελεί πισωγύρισμα. Από την μία καλά έκανε ο Μίτσελ και φύλαξε τα νώτα, από την άλλη επιθετικές πρωτοβουλίες δεν είδαμε, για τον απλό λόγο πως ήταν σε κακή μέρα ο Τσόρι, ο Ελαμπντελλαουί δεν είχε συμπαραστάτες, παρότι όργωσε την μεριά του Νάνο και ο Μανιάτης δεν μπορούσε να περάσει κάθετη.

Ο Αυλωνίτης έδωσε την λύση, αποκτώντας σημαντικές περγαμηνές στην έναρξη της σταδιοδρομίας του στον Πειραιά. Πέτυχε ένα γκολ που του ανεβάζει την ψυχολογία, έκοψε κι άλλες δυο τρεις μπαλιές. Διαθέτει όλα τα φόντα να φτάσει ψηλά. Αναφορικά με τον Μήτρογλου, δυστυχώς εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός φόρμας και βάζει το εγώ του πάνω από την ομάδα. Το έκανε στην φάση του πέναλτι με την Βέροια, το έκανε και τώρα με τον Παναθηναϊκό, χάνοντας το πέναλτι. Μάλιστα, στην φάση που κέρδισε το πέναλτι (προηγήθηκε κλέψιμο του Εν' Ντινγκά), χάνει το κοντρόλ στο τετ-α-τετ με τον Στιλ πριν ανατραπεί. Απλά ο Ολυμπιακός πάσχει στην θέση του επιθετικού. Κάτι πρέπει να γίνει πάντως με το θέμα Μήτρογλου.

Πάντως θα περιμέναμε καλύτερο τον Ολυμπιακό, να κερδίσει αυτόν τον άθλιο Παναθηναϊκό της καμίας ευκαιρίας, με παίκτες-ανέκδοτα όπως Πέτριτς, Μπούι, Λαγός κλπ με περισσότερα γκολ. Με φτωχό 1-0 με τέρμα του Αυλωνίτη, πήρε νίκη σε ντέρμπι που θα ξεχαστεί. Κρατάμε μόνο την εμφάνιση του Αυλωνίτη αλλά και την απόδοση Ελαμπντελλαουί, Μιλιβόγεβιτς. Τώρα οφείλει να συγκεντρωθεί ενόψει συνέχειας, διότι έχει δύσκολο πρόγραμμα. Νίκη και 3 βαθμοί από το ντέρμπι και συνεχίζει να πορεύεται.

ΥΓ: Θεατής ο Ρομπέρτο. Μόνο καφέ και σάντουιτς δεν παρήγγειλε.
ΥΓ2: Καμία ευκαιρία και όμως γκρίνιες για την διαιτησία. Απλά καραγκιοζιλίκι.