2 Νοε 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ...ΚΟΡΑΚΙΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Για ακόμα έναν εκτός έδρας αγώνα ο Ολυμπιακός έβγαλε τις γνωστές του φετινές παθογένειες ως προς την επίτευξη τερμάτων, το αργό κέντρο της άμυνας αλλά και την αδυναμία του να σπάσει τις ερμητικά κλειστές αντίπαλες άμυνες. 0-0 στην Τρίπολη κόντρα στην μαζική άμυνα του Αστέρα, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την προβοκατόρικη διαιτησία του Σπάθα που με το έτσι θέλω προσπάθησε να στερήσει το δικαίωμα από τον Ολυμπιακό να κάνει γκέλα, σφυρίζοντας φάουλ, μοιράζοντας κάρτες συνέχεια μαζί με μερικά ανύπαρκτα οφσάιντ, ουσιαστικά εκθέτοντας την ομάδα. Με άλλα λόγια, ο διαιτητής Σπάθας και τα τσιράκια του το μεγαλύτερο κακό το έκαναν στον Ολυμπιακό.

Θα ξεκινήσουμε με το αγωνιστικό κομμάτι και στο τέλος θα ασχοληθούμε με το κοράκι. Έχουν και τα αγωνιστικά την δική τους σημασία. Μια βασική αδυναμία που έχει φανεί ήδη από την προετοιμασία έγκειται στην έλλειψη επιθετικού κλάσης. Έχουμε καταντήσει κουραστικοί να το επισημαίνουμε. Ο Μήτρογλου απλά δεν μπορεί, περισσότερο χαλάει το παιχνίδι της ομάδας αντί να το ολοκληρώνει. Όχι μόνο από πλευράς αστοχίας (έχασε τέσσερα γκολ στην Τρίπολη) αλλά και από άποψη κίνησης. Κυριολεκτικά σέρνεται ως συνέπεια της πολύμηνης απουσίας του. Μην σας ξεγελούν ορισμένες φάσεις στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αυτές τις έβγαλε καθαρά λόγω εμπειρίας. Την Τρίτη κόντρα στην Γιουβέντους στο Τορίνο, προτιμότερο είναι να δούμε τον Διαμαντάκο ή ακόμα και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης. Χειρότερα από τον Μήτρογλου αποκλείεται να παίξουν.

Για το αργό κέντρο της άμυνας έχουμε πει. Ελπίζουμε να επιστρέψει επιτέλους ο Σιόβας, με τον Αυλωνίτη να έχει ξεχωρίσει, όντας πιο γρήγορος και αλτικός από Μποτία και Αμπιντάλ. Ως προς τον Μποτία, έχουμε ξαναγράψει πως του ταιριάζει το στυλ του παιχνιδιού στο οποίο η ομάδα αμύνεται και υπάρχουν αλληλοκαλύψεις. Όσο για τον Αμπιντάλ, δεν έχει πείσει.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα εντοπίζεται στην αντιμετώπιση της αντίπαλης μαζικής κλειστής άμυνας. Δυσκολεύεται σε σημείο να βραχυκυκλώνει, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν συνεχώς οι πλάγιοι μπακ (Ελαμπντελλαουί, Μαζουακού) επιχειρώντας μόνο σέντρες. Από τον άξονα, μόνο οι Τσόρι, Φουστέρ και Κασάμι μπορούν να δημιουργήσουν, με τον δεύτερο δυστυχώς να μετατοπίζεται στην γραμμή και να "καίγεται". Ο Μανιάτης ούτε μία στο εκατομμύριο δεν περνάει κάθετη πάσα, χαλώντας πάντα οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργία παιχνιδιού. Χαλάει όλο τον άξονα του Ολυμπιακού ο "βαφτισμένος" αμυντικός μέσος. Ένας παίκτης που ξεχώρισε στον αγώνα με την Τρίπολη, είναι ο Κώστας Φορτούνης. Πηγή κινδύνων, άνοιγε συνεχώς χώρους, αποδεικνύει πως αξίζει στήριξη και περισσότερες ευκαιρίες στην συνέχεια. Πλην Αφελλάι, για τα υπόλοιπα εξτρέμ, η εικόνα μιλά από μόνη της.

Γενικά, πέρα από κάποια, υπάρχουν και τρανταχτές αδυναμίες στον φετινό Ολυμπιακό που ελπίζουμε να λυθούν στην συνέχεια από τον Μίτσελ, συν ότι σε ορισμένους παίκτες πρέπει να τους τρίξουν τα δόντια.

Θα κλείσουμε διαφορετικά, επανερχόμενοι στο θέμα Σπάθα. Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται κοράκια-προβοκάτορες σε εντεταλμένη υπηρεσία για να αποδείξει την αξία του και την ανωτερότητά του έναντι των υπολοίπων. Μόνο κακό στον Ολυμπιακό έκανε ο συγκεκριμένος μαζί με τους βοηθούς του στον αγώνα της Τρίπολης, δίνοντας τροφή στους δήθεν αντικειμενικούς να βγάλουν ωκεανούς χολής. Πρέπει άμεσα από την διοίκηση να διενεργηθούν διαδικασίες ώστε ο Σπάθας και οι βοηθοί του να μην διευθύνουν παιχνίδι ούτε στο γ' τοπικό και φυσικά να επαναληφθεί ο αγώνας στην Τρίπολη.