4 Νοε 2014

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Επαναληπτικός για τον Ολυμπιακό στο Τορίνο, στο "Γιουβέντους Αρένα" απέναντι στην Γιουβέντους για τον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με οδηγό την εμφάνιση στον πρώτο αγώνα, έτσι πρέπει να παραταχθούν οι παίκτες του Μίτσελ ώστε με συγκέντρωση και ωριμότητα να παίξουν αξιοπρεπώς κι αν καταφέρουν, να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κρίσιμο κι αυτό το παιχνίδι, σε έναν όμιλο που όλα τα σενάρια πρόκρισης είναι εφικτά, την στιγμή που καραδοκεί και η Μάλμε για την επόμενη φάση, είτε αυτή λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ είτε Γιουρόπα Λιγκ. Κόντρα στην Γιουβέντους του Αλέγκρι, το λογικό για τον Ολυμπιακό θα είναι να κρατήσει αμυντικά και να ψάξει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Στο κομμάτι της επίθεσης, χίλιες φορές να ξεκινήσει ο Διαμαντάκος ή όποιος άλλος τελοσπάντων αντί του Μήτρογλου, του οποίου η απόδοση εδώ και πολλούς μήνες -λόγω του τραυματισμού- βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Στο κέντρο, ο Κασάμι αν πρόκειται να ξεκινήσει, η θέση του είναι στον άξονα, όμως πιο πιθανή φαντάζει η συνύπαρξη Μιλιβόγεβιτς, Εν'Ντινγκά, Μανιάτη. Αμυντικά, δεν αποκλείω το σενάριο να παίξουν κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αυλωνίτης, Μποτία. Επίσης, οι πλάγιοι αμυντικοί (Σαλίνο/ Ελαμπντελλαουί, Μαζουακού) να κρατούν συνέχεια τις θέσεις τους.

Από την άλλη πλευρά, η Γιουβέντους θα ψάξει το γκολ με όλους τους πιθανούς τρόπους, από οργανωμένες επιθέσεις μέχρι ελεύθερα χτυπήματα και γεμίσματα, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα την έδρα της. Με την μεσαία γραμμή Πίρλο, Πογκμπά, Βιντάλ, τον Τέβες να κινείται περιφερειακά του Γιορέντε ή του Μοράτα (ανάλογα ποιός από τους δύο επιθετικούς θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα) και τις προωθήσεις των ακραίων αμυντικών (π.χ Λιχτστάινερ). Τα τελευταία ρεπορτάζ κάνουν λόγο για την μη ετοιμότητα των Ασαμόα, Ογκμπόννα, η συμμετοχή των οποίων θα κριθεί την τελευταία στιγμή, διότι ενδέχεται να μείνουν ακόμα και εκτός αποστολής. Σε περίπτωση που ο Ασαμόα δεν ξεκινήσει, την θέση του στο αριστερό άκρο θα πάρει ο Παντοϊν! Με άλλα λόγια ένας από τους χειρότερους παίκτες της Γιουβέντους. Σε τέτοιο ενδεχόμενο, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί και να χτυπήσει από εκείνη την πλευρά.

Με οδηγό τον πρώτο αγώνα πρέπει να παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο Τορίνο, σε μια δύσκολη έξοδο για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε μια Γιουβέντους που εντός έδρας δεν χαρίζει κάστανα, οι παίκτες του Μίτσελ είναι υποχρεωμένοι να σταθούν με αξιοπρέπεια και να παλέψουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Σοβαρότητα, προσοχή, συγκέντρωση και μακάρι να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα. Για να μην ξεχνιόμαστε και στο Τορίνο έχει κάποια παλιά γραμμάτια να ξεπληρώσει ο Ολυμπιακός...