1 Δεκ 2014

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΕΝΤΡΕΣ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Την Τετάρτη σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για την πρώτη θέση, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει υλικό αποτελούμενο από παίκτες ποιοτικότερους και φυσικά, πολύ καλύτερου επιπέδου, οφείλει όμως να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο, να παρουσιαστεί προσγειωμένος και να κάνει την δουλειά που ξέρει να κάνει. Χρειάζεται προσοχή στις επιθέσεις του αντιπάλου, ειδικά στις σέντρες.

Ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη λογικά θα κατέβει με σκοπό να κρατήσει στα μετόπισθεν, επιχειρώντας μακρινές μπαλιές μήπως και του έρθει η φάση. Το κομμάτι που οι παίκτες του Μίτσελ οφείλουν να εφιστήσουν την προσοχή τους, έχει να κάνει με τις σέντρες που θα επιχειρεί ο αντίπαλος. Ο Αθανασιάδης σε τέτοια περίπτωση έχει την ευχέρεια να κάνει την ζημιά σε πρώτο χρόνο, άρα χρειάζεται κάποιος αμυντικός κολλημένος πάνω του για συνεχή επιτήρηση. Ο πιο αλτικός αμυντικός που έχει ο Μίτσελ αυτή την στιγμή είναι ο Αυλωνίτης, ο οποίος για το ύψος του διαθέτει απίστευτη ταχύτητα. Εκτός αν δούμε ξανά κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Μποτία με τον Αμπιντάλ.

Επίσης, ένας άλλος εξίσου σημαντικός τρόπος ώστε να απομονωθούν οι σέντρες αποτελεί ο περιορισμός του Ρατς. Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος αριστερός ακραίος οπισθοφύλακας της ομάδας της Θεσσαλονίκης συνηθίζει σε όλα τα παιχνίδια φέτος να ανεβαίνει και με τις σέντρες του να δίνει πολλές επιθετικές λύσεις στον ΠΑΟΚ. Επομένως, η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού πρέπει να προσέξει τα ανεβάσματά της, ώστε να μην δώσει χώρο για προωθήσεις στον Ρατς.

Μεσοεπιθετικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα αυτονόητα. Να περνάει η μπάλα μπροστά για να ανοίξει την κλειστή άμυνα και να αξιοποιηθεί όποια ευκαιρία παρουσιαστεί. Για την κορυφή της επίθεσης πιθανόν να δούμε τον Μήτρογλου αν και προτιμότερο, λόγω της πτωτικής του απόδοσης, θα ήταν να παίξει ο Διαμαντάκος ή ο Μπενίτες.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός στον αγώνα κορυφής με τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, δηλαδή να πάρει τους 3 βαθμούς πρέπει να παρουσιαστεί με σοβαρότητα, ψυχραιμία και συγκέντρωση.Απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα κλειστεί πίσω και θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις σέντρες και στις ψηλές μπαλιές, επομένως πρέπει να περιοριστεί ο Ρατς και κάποιος αμυντικός μέσα στο "κουτί" να πάρει προσωπική επιτήρηση τον Αθανασιάδη. Πάνω απ' όλα σοβαρότητα, συγκέντρωση, ηρεμία και όλα γίνονται.