4 Δεκ 2014

ΦΑΝΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Ο Ολυμπιακός στο κρίσιμο παιχνίδι για την πρωτιά στο ελληνικό πρωτάθλημα εμφάνισε για ακόμα μια φορά φέτος τον προβληματικό του εαυτό με συνέπεια να ηττηθεί με 1-2 από τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη. Πλήρωσε την αργή αμυντική αντίδραση εξαιτίας της οποίας δέχθηκε σωρεία αντεπιθέσεων, οι οποίες έφεραν τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, την για 67 λεπτά ανύπαρκτη επιθετική γραμμή λόγω της παρουσίας του Μήτρογλου και την απουσία ικανού εξτρέμ να ντουμπλάρει τα πλάγια μπακ και ενός χαφ να παγώνει τον ρυθμό.

Είχαμε γράψει πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κατέβαινε να παίξει μαζική άμυνα με σκοπό να φυλαχτεί και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση με την πρώτη ευκαιρία που θα παρουσιαζόταν. Παρότι ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας τρεις καλές ευκαιρίες με Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ, Αφελλάι, έδειξε ευάλωτος στους αιφνιδιασμούς. Δέχθηκε δύο κοροϊδίσια γκολ. Στο πρώτο έχει προωθηθεί ο Σκόνδρας, δίνει την παράλληλη πάσα που πέρασε από τον Αμπιντάλ και τον Ρομπέρτο, με τον Αθανασιάδη να σκοράρει σε κενή εστία. Στο δεύτερο γίνεται γέμισα, ο Περέυρα φεύγει μόνος του και να εξαπολύει ένα άπιαστο σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε μια φλύαρη υπεροχή ανά διαστήματα χωρίς ουσία, παρότι ισοφάρισε γρήγορα με γκολάρα του Φουστέρ. Βραχυκύκλωνε επιθετικά, με τον Μήτρογλου για πολλοστή φορά να σέρνεται και να δείχνει αδιαφορία. Μάλιστα, αποδοκιμάστηκε την ώρα της αντικατάστασής του. Μόνο όταν μπήκε ο Μπενίτες έπαιξε ο Ολυμπιακός με 11. Ο νεαρός Παραγουανός απέδειξε πως διαθέτει τρομερά στοιχεία. Κυρίως ντρίμπλα πάνω στο σπριντ. Δημιούργησε 3 επικίνδυνες φάσεις. Το παιδί δείχνει πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του και πρέπει να στηριχθεί, παίρνοντας περισσότερα παιχνίδια από εδώ και στο εξής.

Το πρόβλημα με το σπάσιμο της κλειστής άμυνας φάνηκε ξανά απέναντι σε ομάδα που οπισθοχωρούσε. Η άμυνα της ομάδας του Αναστασιάδη αποτελούνταν από: Σκόνδρα, Τζιόλη (κεντρικός χαφ, έπαιξε αντί του τραυματία Κατσικά), Βίτορ και Ρατς. Όταν τραυματίστηκε ο Σκόνδρας, μπήκε ο Παπαδόπουλος στην θέση του, με τον Σαλπιγγίδη να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Αυτή την άμυνα δεν την έσπασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μόνο ο Φουστέρ προσέφερε μέχρι τέλους. Μέχρι και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σκύλιαζε στο τέλος και γυρνούσε πίσω, βοηθώντας τον Σαλπιγγίδη!!! Δεν έσπασε άμυνα όπου έπαιζε ανασταλτικός μέσος και ένας μεταξύ επιθετικού και πλάγιου επιθετικού ποδοσφαιριστής. Ο Αφελλάι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο Μανιάτης όπως πάντα τίποτα, ο Μιλιβόγεβιτς δραστήριος, ο Τσόρι προσπαθούσε αλλά δεν ήταν ο παίκτης-ηγέτης που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Με την είσοδο Κασάμι, Ντοσσεβί αντί Μανιάτη, Αφελλάι, η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά, άσχετα αν έγιναν τρεις καλές φάσεις πριν το τέλος. Οι Ελαμπντελλαουί και Μαζουακού μπορεί να έκαναν κούρσες, δημιουργώντας κινδύνους, δεν έπαιρναν όμως ανάλογες βοήθειες από συμπαίκτες.

Πάμε στο θέμα άμυνα, το "αγκάθι" της φετινής χρονιάς. Δεν διαθέτει ο Ολυμπιακός κάποιον έμπειρο αλλά και γρήγορο κεντρικό αμυντικό. Στον Αμπιντάλ μόνο το όνομα απέμεινε πλέον. Δεν υπήρχε παίκτης να βοηθήσει τον Αυλωνίτη. Οι αντεπιθέσεις στοίχισαν. Σε κάθε κόντρα, ο αντίπαλος προκαλούσε ζημιές. Κινδύνευε από τον Περέυρα, μέχρι από Μάρτενς και Τζανδάρη! Από τον Τζανδάρη που ουσιαστικά φέτος κάνει γεμάτη χρονιά! Έχασε τρεις καλές ευκαιρίες από αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ, συν ότι κόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ σε δύο περιπτώσεις.

Φάνηκαν και πάλι τρανταχτά προβλήματα στον φετινό Ολυμπιακό. Χρειάζεται ξεκάθαρα ενίσχυση στην θέση του επιθετικού με έναν επιθετικό αξίας, στην θέση του κεντρικού αμυντικού και στα εξτρέμ. Ηττήθηκε σε αγώνα που έκρινε την πρωτιά, όντας πλέον πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή. Δέχθηκε δύο φτηνά γκολ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην είχε τις τρομερές μονάδες αλλά απέδωσε αυτά που ήξερε. Τί χρειάζεται η ομάδα από δω και πέρα? Χρειάζεται επειγόντως ανασύνταξη, να αποκτήσουν επιτέλους όλοι στις τάξεις του Ολυμπιακού όρεξη, να γίνουν κινήσεις ουσίας στις θέσεις που η ομάδα έχει έλλειψη. Δεν αρκεί πια να παίρνουμε μαθήματα και να γινόμαστε σοφότεροι, αλλά να δούμε και ΕΡΓΑ.