7 Δεκ 2014

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Άλλη μια εντός έδρας αποκαρδιωτική εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφερε ισοπαλία 2-2 με τους αναπληρωματικούς του ΠΑΣ Γιάννινα. Μια ήττα που φανέρωσε για πολλοστή φορά τα προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χαμένη ταυτότητα της ομάδας, το αγωνιστικό μέταλλο που παραδοσιακά διαθέτει ο σύλλογος. Υπό άλλες προϋποθέσεις, θα βρισκόταν 4 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, την δεδομένη στιγμή όμως η ομάδα περνά αγωνιστική κρίση και βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω.  Βλέπουμε μια ομάδα με ελλείψεις σε θέση κλειδιά, που δεν μπορεί να δέσει και ακόμα ψάχνεται να βρει νοοτροπία νικητή.

Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πως έγιναν δύο διαδοχικές γκέλες στην έδρα που είναι απόρθητο κάστρο. Πρώτα από τον ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη δεξί μπακ, Τζανδάρη και Τζιόλη κεντρικό αμυντικό, τώρα από τα Γιάννενα με Αυγενικού, Σαλαπίδη, κλπ.  Δύο στιγμές αδράνειας της άμυνας είχαν ως συνέπεια τα δύο γκολ. Όπως έχουμε γράψει και θα επαναλάβουμε πως χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση τώρα τον Γενάρη με έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό, εξτρέμ, επιθετικό-κανόνι και έναν μέσο που να παγώνει τον ρυθμό.

Επίσης, το κομμάτι που κυρίως χρειάζεται άμεσα ριζική αλλαγή, αποτελεί η νοοτροπία της ομάδας. Θεωρείται αδιανόητο ορισμένοι παίκτες να διαλέγουν παιχνίδια ή επί τω πλείστω σε παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος να κάνει η ομάδα αγγαρεία, την στιγμή που στην Ευρώπη έχει δείξει άλλο πρόσωπο. Επιπλέον, για να χαρακτηρίζεται μια έδρα ως φόβητρο, πρέπει να υπάρχει παλμός, κάτι το οποίο δυστυχώς τείνει να εκλείψει. 

Παράλληλα, η φετινή μουδιασμένη εικόνα οφείλεται καθαρά στο ξήλωμα του περσινού κορμού με πωλήσεις σημαντικών παικτών την τελευταία στιγμή και την "αντικατάστασή" τους ...την τελευταία στιγμή. Όπως είχαμε πει στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, με άλλους παίκτες έγινε η προετοιμασία, με άλλους ξεκίνησε η χρονιά. Ειδικά το θέμα στην θέση του επιθετικού, το έχουμε χιλιοεξαντλήσει. Ευθύνες πάνω σε αυτό έχουν όλοι, πρωτίστως οι άνωθεν, όπου σε αυτούς πάει το μεγαλύτερο μερίδιο, και μετέπειτα ο προπονητής με τους παίκτες.

Την Τρίτη υπάρχει ο αγώνας με την Μάλμε. Εξακολουθεί να κρίνεται η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αλλά ο ρεαλιστικός στόχος την δεδομένη στιγμή είναι η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι σε καμία περίπτωση, όπως φάνηκε και στον αγώνα της Σουηδίας. Τουλάχιστον, ας παίξει να νικήσει ο Ολυμπιακός έστω για τα προσχήματα και μακάρι να καταφέρει να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Μην μας ξεγελά το γεγονός πως η Μάλμε δεν έχει παιχνίδια στα πόδια της επειδή τελείωσε το σουηδικό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον η Μάλμε έχει επιθετικό, ο Ολυμπιακός δεν έχει. Ακόμα και ο αναπληρωματικός επιθετικός της Μάλμε, ο Κίσε-Τέλιν είναι καλύτερος αυτού του Μήτρογλου.

Για να τελειώσουμε, ο Ολυμπιακός ψάχνει φέτος την χαμένη του ταυτότητα. Πέρα από άμεση ΕΝΙΣΧΥΣΗ στις θέσεις-κλειδιά (έμπειρος κεντρικός αμυντικός, εξτρέμ, κεντρικός χαφ), χρειάζεται οπωσδήποτε ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, κάτι που συνεπάγεται με την επαναφορά της μαχητικότητας και της δίψας για νίκη σε κάθε παιχνίδι είτε είναι ελληνικό πρωτάθλημα είτε Ευρώπη. Δεν δικαιολογείται να μην μπορεί να νικήσει τα Γιάννενα. Την Τρίτη ο Ολυμπιακός παίζει ενάντια στην Μάλμε για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει χρέος να νικήσει για να τηρήσει τα προσχήματα. Ολυμπιακός, παλμός, μάχη στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και νοοτροπία νικητή είναι έννοιες ισοδύναμες. Μόνο αν επιστρέψουν αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με τηνΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ για να καλυφθούν οι ελλείψεις, θα καταφέρει η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της.

ΥΓ: Στήριξη σε Φορτούνη και Μπενίτες.
ΥΓ2: Ο Ντοσσεβί δεν μπορεί να πετύχει ούτε σταματημένο φορτηγό.