16 Φεβ 2015

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ




Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Μετά την νίκη επί του Εργοτέλη με 3-0, ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια κρίσιμη έως καθοριστική εβδομάδα αναφορικά με τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα και στο Γιουρόπα Λιγκ. Την Πέμπτη στις 8 θα αντιμετωπίσει στο παγωμένο Κίεβο την Ντνίπρο για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και την Κυριακή πηγαίνει στην Λεωφόρο για να παίξει με τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη δεν χρίζει ιδιαίτερης τεχνικής ανάλυσης. Αξίζουν μόνο μερικές παρατηρήσεις για κάποιους παίκτες. Πολύ σταθερός, με ανοδική πορεία ο Φορτούνης, ο οποίος ξεδιπλώνει συνέχεια τις ικανότητές του, δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί επάξια στον Ολυμπιακό. Με τον Εργοτέλη πέτυχε δύο υπέροχα γκολ, ειδικά το δεύτερο. Όσο για τον Ντουρμάζ (πέτυχε το πρώτο τέρμα), είναι παίκτης με δυνατότητες απλά του λείπει η σταθερότητα. Πιστεύω να παραμείνει το καλοκαίρι και να κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Επίσης, είδαμε για πρώτη φορά σε 90λεπτο τον Χάρα. Φάνηκε η έλλειψη κανονικού επιθετικού διότι σε καμία των περιπτώσεων ο Αργεντίνος δεν είναι σέντερ φορ, αντίθετα είναι περιφερειακός επιθετικός. Απέδωσε αρκετά καλά παρά την πολύμηνη απουσία του από την αγωνιστική δράση, δημιούργησε ρήγματα, μπήκε σε όλες τις φάσεις απλά του έλειψε το γκολ. Δεν μπορεί ωστόσο να κριθεί από τώρα. Ο Αφελλάι ξανά το απόλυτο μηδέν ενώ ο Κασάμι ήταν αρκετά καλός αλλά άτυχος στην τελική προσπάθεια. Ορισμένα λάθη που κάνει στο παιχνίδι οφείλονται στην σωματοδομή του.

Ώρα να μιλήσουμε για την κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται. Πρώτα για τον αγώνα που έρχεται με την Ντνίπρο. Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Κίεβο (λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία αποφασίστηκε η διεξαγωγή του αγώνα στην ουκρανική πρωτεύουσα αντί για το Ντνιπροπετρόφσκ) για να παίξει με μια ομάδα που χρίζει προσοχής, λόγω της παρουσίας του Κονοπλιάνκα, ενός από τους καλύτερους παίκτες που διαθέτει αυτή την στιγμή το ουκρανικό ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα έχει αντίπαλο και τις καιρικές συνθήκες. Τουλάχιστον θα παίξει με θερμοκρασία -1 βαθμών Κελσίου και όχι σε πιο ακραία θερμοκρασία (πηγή: METEOPROG.UA).

Δεν γνωρίζω πολλά για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, παρά μόνο ότι πούλησε στην Νάπολι τον αριστερό της ακραίο οπισθοφύλακα, τον Στρίνιτς και πως διαθέτει επικίνδυνη επιθετική γραμμή. Εκεί δεσπόζουν οι Ουκρανοί διεθνείς, Κονοπλιάνκα και Ζοζούλια. Ο Κονοπλιάνκα έχει την ευχέρεια να παίζει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό είτε ακόμα και να πλαγιοκοπεί, δημιουργώντας έτσι πολλούς κινδύνους. Αυτό συνεπάγεται πως ο Ολυμπιακός, ειδικά οι ανασταλτικοί του μέσοι και η άμυνα πρέπει να εστιάσουν πάνω του, διότι έτσι θα κόψουν το παιχνίδι της Ντνίπρο. Ένας άλλος παίκτης που αν αγωνιστεί απαιτεί προσοχή, είναι ο Γεωργιανός μέσος, Κάνκαβα. Μέχρι εδώ γνωρίζω για την Ντνίπρο. Οι αγώνες με την Ντνίπρο θα κρίνουν το μέλλον του Ολυμπιακού στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης έχουμε το ντέρμπι στην Λεωφόρο την Κυριακή, εκεί που κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί το πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα το τι θα έχει προηγηθεί στο Κίεβο, οι παίκτες πρέπει να δείξουν την ίδια βαρύτητα στο ντέρμπι, με χαμηλούς τόνους, με τσαμπουκά και με διάθεση να παίξουν για να πάρουν το παιχνίδι, όχι με νοοτροπία χαλαρότητας και τουρισμού. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια για το ντέρμπι, νίκη έστω με μισό μηδέν. Για το ντέρμπι θα υπάρξει ξεχωριστή στήλη για να τα πούμε πιο αναλυτικά.

Το ζουμί είναι πως ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια κρίσιμη εβδομάδα με κομβικούς αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ με Ντνίπρο και κυρίως, το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Και οι δύο αναμετρήσεις έχουν την ίδια βαρύτητα.

ΥΓ: Έχουμε φέτος το φαινόμενο με τους διαιτητές να σφυρίζουν προβοκατόρικα τον Ολυμπιακό είτε ευνοώντας τον προκλητικά (π.χ στην Τρίπολη) είτε με το να μην υποδεικνύουν πεντακάθαρες παραβάσεις πέναλτι στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη (ανατροπές Χάρα, χέρια Γκορκς). Βέβαια οι "αντικειμενικοί" όπως πάντα θα έχουν τα δικά τους μέτρα και σταθμά.