19 Φεβ 2015

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΤΥΧΟΣ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Την ήττα με 2-0 από την Ντνίπρο γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Κίεβο σε ένα μέτριο ως κακό παιχνίδι, στον πρώτο του αγώνα για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Η ήττα του Ολυμπιακού είναι συνέπεια δύο παραγόντων, αφενός της επιθετικής αναποτελεσματικότητας χωρίς υποψία φάσης, αφετέρου της ατυχίας καθώς με την έναρξη του β' ημιχρόνου δέχεται δύο φτηνά γκολ μέσα σ' ένα δίλεπτο και χάνει τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την γνωστή σύνθεση. Ρομπέρτο τερματοφύλακας, Ελαμπντελλαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού η αμυντική τετράδα, Κασάμι και Μανιάτης ανασταλτικοί μέσοι, στις άκρες οι Ντοσσεβί, Αφελλάι και ο Τσόρι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μήτρογλου. Σε όλο τον αγώνα οι παίκτες του Περέιρα είχαν μια ανούσια υπεροχή χωρίς να μπορούν να απειλούν. Παρότι ο Τσόρι άνοιγε χώρους, ο Κασάμι με τον Μανιάτη όσο μπορούσαν κρατούσαν το κέντρο, ο Ντοσσεβί με τον Ελαμπντελλαουί όργωναν την δεξιά πλευρά και ο Μαζουακού από αριστερά ήταν σταθερός, η μπάλα όταν έφτανε στον Μήτρογλου ή τον Αφελλάι (άσχετα αν βοήθησε κάπως στην άμυνα) δεν μπορούσε ούτε να μετουσιωθεί σε ευκαιρία. Ούτε μια υποψία ευκαιρίας! Από την άλλη πλευρά, η Ντνίπρο επιχειρούσε να αιφνιδιάσει και να βρει μισή ευκαιρία για να "κλέψει" το γκολ χωρίς επιτυχία. Ο Κονοπλιάνκα άφαντος σε όλο το παιχνίδι, με τους υπόλοιπους να πηγαίνουν γύρω γύρω και να κόβουν με φάουλ τις φάσεις του Ολυμπιακού. Μάλιστα, όταν πήγαιναν να "χτυπήσουν" στο ψηλό παιχνίδι, ο Σαντάνα με τον Σιόβα καθάριζαν κάθε φάση. Μοναδική καλή στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" στο α' μέρος το σουτ του Μαζουακού στην τελευταία φάση. Συμπέρασμα πρώτου ημιχρόνου: μια μονοτονία με τις δύο ομάδες να γυρίζουν την κουβαρίστρα, χωρίς να μπορούν να την ξετυλίξουν.

Στην επανάληψη, η ίδια εικόνα απλά μέσα σε δύο λεπτά (50'-52') ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε, δεχόμενος δύο φτηνά γκολ. Το 1-0, όταν το σουτ του Κάνκαβα κόντραρε στον Σαντάνα και το 2-0 όταν το φάουλ του Ροτάν πέρασε απ' όλους και κατέληξε στα δίχτυα. Ούτε με την είσοδο των Μιλιβόγεβιτς αντί Σαντάνα και Φορτούνη, Ντουρμάζ στην θέση των Τσόρι και Ντοσσεβί άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού. Η ίδια αναποτελεσματικότητα και έλλειψη ουσίας. Στο τέλος ακυρώνεται γκολ ως επιθετικό φάουλ αλλά να 'χαμε να λέγαμε όταν η ομάδα δεν έχει καταγράψει φάση.

Στο Κίεβο νίκησε ο λιγότερο χειρότερος. Στην προκειμένη περίπτωση η Ντνίπρο. Για τον επαναληπτικό, μετά από αυτό το 2-0, θεωρώ απίθανο ο Ολυμπιακός να ανατρέψει το σκορ. Πόση αισιοδοξία να δώσει μια ομάδα επιθετικά ακίνδυνη! Περιττό να επαναλάβουμε πως ο Ολυμπιακός πληρώνει κατά κύριο λόγο την έλλειψη σέντερ φορ. Δέχεται δύο φτηνά γκολ λόγω αδράνειας (όπως με Μάλμε), αδυνατεί να απειλήσει τον αντίπαλο (πόσο μάλλον όταν και οι εκτελέσεις στημένων φάσεων είναι αποτυχημένες) και δεν έχει διεκδικήσει τίποτα από την αναμέτρηση. Την Κυριακή έρχεται ντέρμπι "αιωνίων" στην Λεωφόρο και σε αυτή την περίπτωση δεν χωράει ήττα για τον Ολυμπιακό.