20 Φεβ 2015

ΝΙΚΗ ΕΣΤΩ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΗΔΕΝ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Αφήνουμε πίσω την ήττα από την Ντνίπρο διότι την Κυριακή ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Λεωφόρο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. Στην Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με νοοτροπία Ολυμπιακού, ομάδας με βαριά φανέλα και όχι με την χαλαρότητα που τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν χωράει καμία ήττα, μόνο νίκη ακόμα και με μισό μηδέν.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όσοι αγωνιστούν στην Λεωφόρο πρέπει να τρώνε σίδερα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ασχέτως το υλικό του αντιπάλου που μπορεί να μην διαθέτει παίκτες-φόβητρα, πλην Μπεργκ και Καρέλη, αλλά κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν πρέπει να πέσει (ξανά) στην παγίδα να τους υποτιμήσει. Όλοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν πας να παίξεις με χαλαρή και αδιάφορη νοοτροπία όταν έχεις απέναντί σου παίκτες σαν τον Ταυλαρίδη που πηγαίνουν το παιχνίδι στην δύναμη και δεν διστάζουν να μαρκάρουν εν ψυχρώ. Επίσης, η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες ενόψει του ντέρμπι, να τους κάνει να καταλάβουν σε ποιόν σύλλογο αγωνίζονται και να τους μεταφέρει το κλίμα του ντέρμπι των "αιωνίων". Εν ολίγοις να τους τρίξει τα δόντια, όχι να τους δώσει την αίσθηση ότι πηγαίνουν εκδρομή.

Αναφορικά με τα του αγώνος, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο ο Μπεργκ όσο και ο Καρέλης, ο πρώτος λόγω τις ικανότητάς του να κινείται και περιφερειακά και να ανοίγει χώρους και ο δεύτερος λόγω της ταχύτητάς του. Παράλληλα, χρίζουν προσοχής οι αιφνιδιασμοί, επειδή ο Αναστασίου έχει μάθει στην ομάδα του να παίζει με αντεπιθέσεις. Με συγκέντρωση, χαμηλούς τόνους και θάρρος πρέπει να παίξουν οι παίκτες του Περέιρα απέναντι σε ένα σύνολο με παίκτες που παρότι δεν σου γεμίζουν το μάτι, παίζουν εκείνο το λίγο ποδόσφαιρο που ξέρουν. Να δώσουν μάχες σώμα με σώμα και να δουν την αναμέτρηση αυτή σαν τελικό, σαν αγώνα χωρίς αύριο όπου όλοι οι "ερυθρόλευκοι" ποδοσφαιριστές καλούνται να τα δώσουν όλα μέχρι τελικής πτώσεως.

Δεν χωράει η λέξη ήττα στο ντέρμπι της Κυριακής. Η νίκη είναι μονόδρομος. Ο Ολυμπιακός υποχρεούται να νικήσει τον Παναθηναϊκό έστω με μισό μηδέν. Μιλάμε για παιχνίδι όπου η ομάδα δεν πρέπει να κάνει "εκπτώσεις" στον αντίπαλο, αντιθέτως να πάει στην Λεωφόρο κατάλληλα προετοιμασμένη από την διοίκηση, μπολιασμένη με παραδοσιακή νοοτροπία ντέρμπι, με διάθεση να παίξει τα ρέστα της και να κάνει κατάθεση ψυχής στο χορτάρι. Οι παίκτες έχουν χρέος να παραταχθούν με συγκέντρωση, χαμηλούς τόνους, να μην μασήσουν στις όποιες προκλήσεις δεχθούν και το βασικότερο, να βγάλουν την δυναμική που χαρακτηρίζει αυτόν τον τεράστιο σύλλογο που ακούει στο όνομα Ολυμπιακός προκειμένου να πάρουν την νίκη.