10 Μαρ 2015

ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Την Τετάρτη διεξάγεται ο επαναληπτικός μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τους 16 του Κυπέλλου, σε μια αναμέτρηση όπου ο Ολυμπιακός παίζει όλη την χρονιά, καθώς από αυτό το παιχνίδι θα εξαρτηθεί αν μπορεί να κατακτήσει το νταμπλ. Η πρόκριση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ για να προχωρήσει παραπέρα.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην ΑΕΚ λόγω του εκτός έδρας γκολ. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα καθώς υπάρχει δεύτερο παιχνίδι και τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι ανοιχτά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να παίξουν και από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο να διεκδικήσουν την πρόκριση. Να μην αντιμετωπίσουν επιτέλους μια τέτοια αναμέτρηση ως απλό επαναληπτικό, αντίθετα έφτασε να θεωρείται το παιχνίδι της χρονιάς, άρα να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια.

Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους από οποιονδήποτε. Ούτε εντός του γηπέδου από τους παίκτες, ούτε τυχόν αλχημείες στην 11άδα. Εκτός τέθηκαν οι τραυματίες Μήτρογλου και Ελαμπντελλαουί, με τον δεύτερο να αποτελεί σημαντική απώλεια. Ο Ρομπέρτο επιβάλλεται να ξεκινήσει στο τέρμα. Για την θέση του επιθετικού, κατά την προσωπική μου άποψη, ο Μπενίτες είναι ο ιδανικός αυτή την στιγμή, καθώς ο Χάρα δεν είναι επιθετικός και είναι πιο βαρύς. Στην άμυνα θα δούμε μαζί Σιόβα με Μποτία. Από το τελευταίο καταλαβαίνουμε πως θα ήταν προτιμότερο να μην δώσει χώρους ο Ολυμπιακός, λόγω της αργής άμυνας, επομένως να ψάξει πιο πολύ την αντεπίθεση. Δεν πρέπει να υποτιμήσει αυτή την ΑΕΚ, μια ομάδα συνόλου διότι κάπως έτσι ήρθε η ισοπαλία του πρώτου αγώνα.

Στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη ο Ολυμπιακός παίζει όλη την χρονιά, στον αγώνα που θα εξαρτηθεί το νταμπλ. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, δεν υπάρχει περιθώριο να μην μπει γκολ. Απαιτείται συγκέντρωση, σοβαρότητα, ηρεμία και αγωνιστικός χαρακτήρας που διέπει τον Ολυμπιακό. Η πρόκριση είναι παραπάνω από επιβεβλημένη.

ΥΓ: 90 χρόνια ιστορίας, 90 χρόνια δόξας και υπερηφάνειας. Χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας.