25 Απρ 2015

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα ποδοσφαιρικά θέματα διότι πρέπει να μιλήσουμε και για την ομάδα μπάσκετ. Μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης που τρία χρόνια τώρα εκπλήσσει όλη την μπασκετική Ευρώπη. Δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Ευρωλίγκας (2012,2013) για αυτό το τρομερό σύνολο που είναι κάτι παραπάνω από ομάδα και έχει ξεπεράσει κάθε όριο της ανθρώπινης λογικής. Αυτός είναι ο μπασκετικός Ολυμπιακός που προσφέρει συνεχώς μεγάλες στιγμές και που τα κατορθώματά του μοιάζουν σαν βγαλμένα από παραμύθια. Νίκησε 3-1 στην σειρά αγώνων την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε και φέτος στο Fina4 της Μαδρίτης.

Πριν βιαστείτε να πείτε το οτιδήποτε, να σας ξεκαθαρίσω πως από μπάσκετ καταλαβαίνω ελάχιστα. Από αναλύσεις μην περιμένετε τίποτα, δεν είμαι ο ειδικός. Θα παραθέσω καθαρά σκέψεις απλού φιλάθλου. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός κάνει κατάθεση ψυχής σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια, αγωνίζεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, χαρακτηρίζεται για την ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, τον ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, την ΘΕΛΗΣΗ και το πνεύμα όχι απλά μιας ομάδας αλλά μιας οικογένειας. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Όλοι οι παίκτες ανεξαιρέτως, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, συνεισφέρουν στην σταθερή πρόοδο του συλλόγου. Από τον μεγάλο αρχηγό Βασίλη Σπανούλη, τον τρομερό Πρίντεζη, τον Μάντζαρη, τον Ντάρντεν, τον Λοτζέσκι και τον Χάντερ μέχρι τον Παπαπέτρου, τον Αγραβάνη και τους υπόλοιπους. Αποδείχθηκε περίτρανα για πολλοστή φορά στα τρία τελευταία παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, όπου γράφτηκε μια ακόμα λαμπρή σελίδα. Τα μεγάλα σουτ του Μάντζαρη, η εμπειρία του αρχηγού Σπανούλη όταν η μπάλα καίει και φυσικά ο συγκλονιστικός Πρίντεζης που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο στον νεκρό χρόνο, στέλνοντας έτσι τον Ολυμπιακό στο Final4 και την Μπαρτσελόνα πίσω στην Ισπανία. Χαραγμένες θα μείνουν οι εικόνες από το καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή, τους έξαλλους πανηγυρισμούς και φυσικά την παγωμένη απογοήτευση στο πρόσωπο του Ναβάρρο την ίδια στιγμή που ο Πρίντεζης περνάει από μπροστά του και πανηγυρίζει!

Οι παρέες γράφουν ιστορία. Έτσι και αυτή με τα ερυθρόλευκα. Η συγκεκριμένη ομάδα χρειάζεται την ΣΤΗΡΙΞΗ όλων μας σε κάθε συγκυρία. Την έχει κερδίσει με το σπαθί της, με το να παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η μαχητικότητα, το μέταλλο και τα αστείρευτα ψυχικά αποθέματα έχουν φέρει θριάμβους, ανατροπές και διακρίσεις. Έχει την ικανότητα να γυρίζει όλες τις πιθανότητες όταν αυτές είναι εναντίον του. Μην ξεχνάμε πως στις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις θεωρούνταν αουτσάιντερ. Λέτε να το επαναλάβει?

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω που δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Ο άθλος με την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ξανά πως η ομάδα ξεπερνάει κάθε προσδοκία, πως δεν τα παρατάει ποτέ. Καλό θα ήταν να παραδειγματιστεί και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός από τον ψυχισμό του μπασκετικού.

ΥΓ: Ορισμένοι "παντογνώστες" οφείλουν να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη από αυτή την ομάδα για το άδικο κράξιμο που της ρίχνουν τακτικά. Συγνώμη επίσης οφείλουν να ζητήσουν -επίσημα- οι "κύριοι" της γνωστής φυλλάδας, η οποία έβγαλε στις αρχές της χρονιάς το κατάπτυστο δημοσίευμα "Φύγε εσύ κι εσύ κι εσύ...". Αν έχουν την στοιχειώδη ευθιξία να το κάνουν, πράγμα απίθανο δηλαδή.