29 Απρ 2015

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΜΠΕΝΙΤΕΣ




Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Παρά τα πολλά κακώς κείμενα στην ομάδα αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά που οδεύει στο τέλος της, υπήρχαν ορισμένα θετικά σημεία που πρέπει να σταθούμε και τα οποία εξ αρχής τα είχαμε επισημάνει. Μιλήσαμε και σε ξεχωριστή στήλη για τον Κώστα Φορτούνη. Αυτή την φορά οφείλουμε να αφιερώσουμε ξεχωριστό χώρο σε έναν άλλον σπουδαίο ποδοσφαιριστή με προοπτικές, τον 22χρονο Παραγουανό επιθετικό Χόρχε Μπενίτες. Ένας παίκτης που πρέπει να στηριχθεί πολύ περισσότερο απ' ότι να παίρνει σκόρπια παιχνίδια, να αποκτήσει σταθερή θέση στην ομάδα. Οι λόγοι για να στηριχθεί αυτό το μεγάλο κεφάλαιο στον Ολυμπιακό είναι πολλοί.

Σε όσους αγώνες έπαιξε φέτος (δεν τους λες και πάρα πολλούς) απέδειξε ότι έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε σπουδαίο ποδοσφαιριστή, χάρη στις τεράστιες ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ο Παραγουανός είναι αυτό που λέμε μπαλαδόφατσα, ο κλασσικός Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής με τον τσαμπουκά, την δίψα για ποδόσφαιρο και την σπιρτάδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, χωρίς να παρατάει την παραμικρή φάση. Για παράδειγμα, στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, πέρα από το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε (πέταγμα και εκτέλεση με το κεφάλι), συμμετείχε και στο τρίτο τέρμα, όπου χάρη στην πίεση που έβαλε στον τερματοφύλακα (λίγο ακόμα και θα τον έπαιρνε παραμάζωμα στα δίχτυα), έγινε το λάθος και έβαλε το γκολ ο Τσόρι. Γενικά, ο Μπενίτες έχει πετύχει υπέροχα τέρματα φέτος. Το θετικό είναι πως το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να κάνει προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα

Επίσης, είναι το είδος του επιθετικού -πιο πολύ περιφερειακός, όχι το καθαρό 9άρι- που είναι συμμετοχικός, συνεισφέρει στο να κάνει παιχνίδι η ομάδα και να μοιράζει, δεν περιμένει βιδωμένος μέσα στην περιοχή. Είναι σύγχρονος ποιοτικός επιθετικός, ο οποίος αν συνεχίζει να δουλεύει, θα φτάσει ψηλά. Διακρίνεται για την ταχύτητά του, την επιτόπια ντρίμπλα πάνω στην επιτάχυνση, την εξαιρετική τεχνική, την όρεξη, το νεύρο και την δυναμικότητα. Αποτελεί τον παίκτη που πάντα προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Με τον Πανιώνιο μπήκε και συνέβαλε στο να γίνει απειλητική η ομάδα, τραβώντας τους αμυντικούς, παραλίγο να σκοράρει ένα ωραίο τέρμα. Από την φετινή επίθεση του Ολυμπιακού θα τολμούσα να πω πως ο Μπενίτες υπήρξε όαση συγκριτικά με έναν αδιάφορο Μήτρογλου και με έναν Χάρα που δεν είναι καν επιθετικός και όταν παίζει σε αυτή την θέση, κουτουλάει στους αντίπαλους αμυντικούς.

Άλλος σημαντικός λόγος, η ηλικία του. Είναι μόλις 22 ετών με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Ο Μπενίτες αποτελεί κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Πρέπει να στηριχθεί και γιατί όχι, να χτιστεί ο Ολυμπιακός με τέτοιους ικανούς παίκτες. Χωρίς αυτό να αναιρεί την απόκτηση σέντερ φορ κράχτη, ο Μπενίτες πρέπει να στηριχθεί περισσότερο και να πάρει σταθερές ευκαιρίες, όχι να παίζει μια φορά στο τόσο. Φαίνεται ξεκάθαρα το διαφορετικό πρόσωπο στο επιθετικό κομμάτι όταν αγωνίζεται ο νεαρός επιθετικός. Στους αγώνες με Πανθρακικό, Καλλονή, Πανιώνιο, Λεβαδειακό κλπ. αναζωογόνησε την επιθετική γραμμή, ενώ όταν βγήκε αλλαγή με τον Λεβαδειακό, η επίθεση του Ολυμπιακού έχασε όλες τις δυνατότητες να δημιουργεί εύκολα ευκαιρίες με την συνύπαρξη Μήτρογλου, Χάρα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Χόρχε Μπενίτες πρέπει να στηριχθεί από τον Ολυμπιακό. Ο Παραγουανός είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον σύλλογο, επομένως οφείλουν όλοι να δουλέψουν πάνω σε αυτόν τον παίκτη, προκειμένου να γίνει καλύτερος. Διαθέτει τις προδιαγραφές να γίνει μεγάλος παίκτης για τον Ολυμπιακό. Έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αξίζει περισσότερων ευκαιριών απ' όσες παίρνει αυτή την στιγμή. Θα βοηθήσει και η προετοιμασία φυσικά το καλοκαίρι. Καταλήγουμε πως ο Μπενίτες βρίσκεται σε καλή ηλικία σε συνδυασμό με τα απαραίτητα προσόντα για να εξελιχθεί σε μεγάλο παίκτη, γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί και να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.