4 Μαΐ 2015

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ



Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Το Σάββατο είχαμε την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 66-77, μια νίκη που του έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1. Είδαμε έναν Ολυμπιακό ανώτερο μέσα στο παρκέ, πιο συγκροτημένο να βγάζει μαχητικότητα, θάρρος και ομαδικό πνεύμα να παίρνει επιβλητική νίκη, ωστόσο γίναμε αυτόπτες μάρτυρες τραγελαφικών περιστατικών και καταστάσεων. Είχαμε την διακοπή λόγω του πανηγυρισμού του Σπανούλη, κάτι το οποίο άκουσον άκουσον θεώρησαν πρόκληση τα άτομα που κόβουν και ράβουν τους κανονισμούς στα μέτρα τους, μαζί με τα ΜΜΕ της λάσπης και της προπαγάνδας. Αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι η πρόοδος του μπασκετικού Ολυμπιακού έχει ενοχλήσει πολλούς.

1.26 πριν το τέλος του παιχνιδιού, ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο για το 64-77, τελειώνοντας ουσιαστικά την νίκη υπέρ της ομάδας, πανηγυρίζοντας με τον χαρακτηριστικό τρόπο "δεν ακούω", δείχνοντας τα αυτιά του. Κλασσικός πανηγυρισμός που τον έχουμε δει πολλές φορές και στο ποδόσφαιρο. Ξαφνικά, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο κάποια "καλόπαιδα" εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια την διακοπή του αγώνα. Έρχεται στην συνέχεια να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους -ποιός?- ο λεγάμενος που είναι τιμωρημένος και του έχει απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο! Αλλά κλασσικά στο ελληνικό μπάσκετ γράφουμε τους νόμους εκεί που δεν πιάνει μελάνι, τους εφαρμόζουμε στα δικά μας μέτρα και σταθμά, το παίζουμε και δερβέναγες από πάνω και έχουμε την συγκάλυψη των αρμόδιων φορέων, της ομοσπονδίας σαν να μην συνέβη τίποτα. Μιλάει για ξεφτίλα ποιός? Ο λεγάμενος που απροκάλυπτα εισβάλει με το έτσι θέλω και βρίζει διαιτητές? Αυτός που ανοίγει τον οχετό και πιάνει στο στόμα του υπολήψεις, ιερά και όσια? (βλ. φύλλο αγώνος) Που ενώ του έχει επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης εισόδου, αγνοεί επιδεικτικά τους νόμους, εξακολουθεί να δίνει κανονικά το παρόν στους αγώνες και αντί να υποστεί κυρώσεις, έχει την αμέριστη συμπαράσταση των αρμόδιων? Μιλάμε για προκλητική ατιμωρησία.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε τελικά, με τους διαιτητές να καταλογίζουν τεχνική ποινή για τον πανηγυρισμό! Την επόμενη μέρα τα ΜΜΕ της βρωμιάς αναπαρήγαγαν πιστά τις γελοιότητες του συγκεκριμένου ατόμου. Έρχομαι σε αυτό το σημείο να πω. Θεωρούν προκλητικό έναν τυπικό πανηγυρισμό. Δηλαδή αν κατέβαζε το σορτσάκι όπως έκανε ο Βούτσινιτς ή αν έδειχνε το μεσαίο δάχτυλο όπως ο Μεϊρέλες, τότε τί θα έλεγαν όλοι αυτοί που προσπαθούν καθημερινά να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου? Όταν βέβαια τα βλέπουν αυτά, παρατηρείται μια τάση θαυμασμού για επίδειξη θάρρους...

Για τις γελοίες δηλώσεις αλλά και για τις άνευ προηγουμένου ύβρεις στα αποδυτήρια θα επέμβει η πολιτεία? Μετά από αυτά τα περιστατικά θα είναι ντροπή για την ίδια την ομοσπονδία να συνεχίζει να καλύπτει για πολλοστή φορά εκείνον που χαρακτήρισε τιμητικά τον εαυτό του ως εφευρέτη της αλητείας. Επίσης, κύριε υφυπουργέ και λοιποί που ξαφνικά κόπτεστε για το καλό του αθλητισμού, αντί να ασχολείστε μόνο με το ποδόσφαιρο, δείτε λίγο τα όσα γίνονται στο μπάσκετ? Ή μήπως δεν θέλετε? Ρητορική η ερώτηση. Αν θέλεις πραγματικά την πάταξη της βίας, πιάνεις όλα αυτά τα "καλόπαιδα" και τα διώχνεις, αντί να εξακολουθείς να τα καλύπτεις, ρίχνοντας το μπαλάκι αλλού, με το να αναπαράγεις μπαρούφες. Όσο για την ομοσπονδία, οι άνθρωποι εκτίθενται από μόνοι τους, αναιρώντας τις ίδιες τους τις αποφάσεις, οι οποίες όταν παραβιάζονται κατά συρροήν από το γνωστό πρόσωπο, το μόνο που κάνουν είναι να κωφεύουν, να του δίνουν ασυλία, κάνοντας τους νόμους ένα ωραιότατο χαρτί υγείας. Ή όταν θέλουν, τους εφαρμόζουν επιλεκτικά. Για παράδειγμα, αλλού διακόπτονται οι αγώνες λόγω επεισοδίων, αλλού σε ανάλογη περίπτωση γίνονται τα αδύνατα δυνατά για να συνεχιστούν. Ένα έργο που έχει παιχτεί χίλιες φορές.

Αν κάποιοι επικροτούν τις απαράδεκτες δηλώσεις αυτού του ατόμου και επίσης τα όσα ειπώθηκαν για ιερά και όσια, ανακυκλώνοντας το παραμύθι πως ο Σπανούλης προκάλεσε, είναι εξίσου συνένοχοι και συνυπεύθυνοι όταν συμβούν χειρότερα επεισόδια. Κι εσείς κύριε υφυπουργέ που "αγωνίζεστε" για την κάθαρση (εκεί που σας συμφέρει), οι λύσεις είναι πολύ απλές, διώχνεις τους χουλιγκάνους, κλείνεις και μερικά ΜΜΕ που φανατίζουν και τελειώνει εκεί.

Έτσι οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η πρόοδος του μπασκετικού Ολυμπιακού έχει ενοχλήσει και θα ενοχλεί πολλούς.