20 Μαΐ 2015

ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΣΗ




Γράφει ο ΑΝΤΙ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ...

Έφτασε στον τελικό της Μαδρίτης αλλά λύγισε απέναντι στην Ρεάλ. Δεν χρειάζεται όμως στεναχώρια. Περηφάνεια, τιμή και υπόκλιση σε αυτήν την ομάδα για όσα αντιπροσωπεύει και για όσα έχει καταφέρει. Έχει αποδείξει ότι το αξίζει. Σε μια χρονιά με πολλές ανακατατάξεις έκανε την υπέρβαση. Υπέρβαση ήταν που έφτασε στο Final4 της Μαδρίτης, υπέρβαση και που έφτασε στον τελικό σε μια επική ανατροπή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στα ημιτελικά. Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να αποδώσουμε σε όλους όσους χτίζουν με κόπο τον μύθο του μπασκετικού Ολυμπιακού, από τους ιδιοκτήτες Αγγελόπουλους μέχρι τον προπονητή Σφαιρόπουλο και φυσικά τους παίκτες.
Πέρα από την αξία του νικητή, υπάρχει και η δόξα του ηττημένου. Δεν αρμόζει στεναχώρια για αυτούς τους ηρωικούς παίκτες που τα έδωσαν όλα για να φτάσουν στην Μαδρίτη. Περηφάνεια, τιμή και υπόκλιση ταιριάζουν σε αυτό το σύνολο όπου ο κάθε παίκτης με τον δικό του τρόπο συνεισφέρει ώστε να έχει φτάσει αυτή η ομάδα στο υψηλό επίπεδο αυτό και να μην έχει ταβάνι. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα για τον μπασκετικό Ολυμπιακό με μπάτζετ αρκετά μικρότερο από τις υπόλοιπες ομάδες να φτάσει στην 4άδα, πόσο μάλλον στον τελικό. Κατά την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι παραμένει ισχυρός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ότι διαθέτει ένα άρτια δεμένο σύνολο με αγωνιστικό πνεύμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο χάρη στην συνεισφορά του ανθρώπου που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας τον Νοέμβριο, δηλαδή του προπονητή Σφαιρόπουλου. Σφαιρόπουλος, Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Μάντζαρης, Σλούκας, Ντάνστον, Χάντερ κλπ κλπ μαζί με την διοίκηση συνετέλεσαν στην πορεία μέχρι τον τελικό και θα συνεχίσουν για τα πλέι οφ και το πρωτάθλημα.

Από εδώ και στο εξής αυτό που πρέπει να γίνει από όλους είναι ΣΤΗΡΙΞΗ προς τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Βγάζει υγεία, έχει το DNA πραγματικής ομάδας και πρεσβεύει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή την ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός. ΣΤΗΡΙΞΗ και μόνο στήριξη είναι το λιγότερο απέναντι στην μπασκετική ομάδα για όσα έχει χαρίσει και συνεχίζει να το κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Περηφάνεια και τιμή για το σύνολο που δεν τα παρατά στις πιο δύσκολες δοκιμασίες και έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε φυσικό νόμο, να καταρρίψει κάθε λογική. Αυτός ναι, είναι πράγματι ο Ολυμπιακός.